ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τεχνολογία 5G - Δαιμονοποίηση η πρόοδος ?

Η τεχνολογία 5G βρίσκεται προ των πυλών με αρκετές πόλεις σε ολόκληρο τον πλανήτη να την χρησιμοποιούν αρχικά σε πιλοτική βάση.

Ήδη έγινε η πρώτη δοκιμή το καλοκαίρι από τη Wind και τη Huawei στην Καλαμάτα , στο πιλοτικό πρόγραμμα 5G στη χώρα μας , με ταχύτητα η οποία ξεπερνά το 1GBps.


Του Γιάννη Κουρδομένου

glyfadaweb@gmail.com

Ασφαλώς κάθε νέα τεχνολογία , η οποία μετεξελίσσει μια προηγούμενη , επιφέρει και την δαιμονοποίηση , δεδομένου ότι η πρόοδος και η εξέλιξη έχουν και επικριτές σε φαινόμενα τα οποία ούτε απλά είναι ούτε και κατανοητά για την πλειονότητα , και δεν υπάρχει απόλυτα και η επιστημονική τεκμηρίωση για συχνότητες των 300 GHZ οι οποίες προσεγγίζουν την ιονίζουσα ακτινοβολία. 


Η μη-ιονίζουσα ακτινοβολία , στην οποία ανήκουν τα μικροκύματα , σε αντιδιαστολή με την ιονίζουσα (  ακτίνες Γ , Χ, και UV  ακτινοβολία ) , που προκαλούν καρκίνο , διαβάζουμε σε ορισμένα media ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ότι είναι επικίνδυνη , το θέμα είναι όμως σε ποια ποσοστά εκπομπής , και από πόσους σταθμούς εκπομπής ;


Παράδειγμα: Αν βρισκόμαστε σε ένα χώρο και δεχόμαστε 50.000 χιλιάδες μικρής ισχύος μικροκυματική ακτινοβολία , πόσο ασφαλές είναι ; ( Αυτό θα ισχύσει στην εποχή του 5G , διότι τόσο επίγεια , όσο και από το διάστημα , κ.α., θα υπάρχουν χιλιάδες εκπομπές 5G. ) 


Ορισμένοι συνωμοσιολόγοι αναφέρουν ότι η πέμπτη γενιά τηλεπικοινωνιών ( 5G ) αποτελεί ένα όπλο ''ψυχοτρονικού πολέμου''  (  information warfare ).


Η αλήθεια είναι ότι από το 1966 και μετέπειτα , σε στρατιωτικό επίπεδο , έχει αναφερθεί ο όρος  information warfare στο πλαίσιο του ανταγωνισμού οπλικών συστημάτων μεταξύ υπερδυνάμεων , και ανάμεσα στα όπλα του ψυχοτρονικού πολέμου είναι και τα μικροκύματα στα οποία λειτουργούν τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα.



Τι είναι η Ψυχοτρονική ;

Η Ψυχοτρονική αποτελεί έναν τομέα, οι εφαρμογές του οποίου μπορούν, επίσημα πλέον, να απαντηθούν στο οπλοστάσιο μιας χώρας (ΗΠΑ, Ρωσία). Η έρευνα και ανάπτυξη πάνω στις νευροεπιστήμες έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη οπλικών συστημάτων, τα οποία μπορούν να πλήξουν τη συνείδηση και να μετατρέψουν τους ανθρώπους σε άβουλα όντα. 


Μέσα τα οποία μπορούν να ασκήσουν πληροφοριακή-ψυχολογική επιρροή είναι σε θέση όχι απλά να βλάψουν την ανθρώπινη υγεία, αλλά επιπρόσθετα να στερήσουν την ελεύθερη βούληση σε επίπεδο υποσυνειδήτου, καθώς επίσης και τον πολιτικό, πολιτισμικό, ή πάσης φύσεως αυτοπροσδιορισμό, παίζοντας έτσι καταλυτικό ρόλο στη χειραγώγηση της κοινωνικής συνείδησης.


Έχει κάποια σχέση το 5G με την ''Ψυχοτρονική'' ; 


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πριν από μερικούς μήνες από το βήμα του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης έκανε λόγο για 

« τεχνολογικό παγκόσμιο πόλεμο που έχει ήδη ξεσπάσει ».

Η μάχη για τον έλεγχο των δικτύων κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς προκαλεί μια γεωπολιτική σύγκρουση που θα έχει τεράστιες επιπτώσεις σε ευρωπαϊκές εταιρείες και κυβερνήσεις , ασφαλώς όμως πρόκειται για μια αδιαμφισβήτητα τεχνολογική μετεξέλιξη η οποία διαμορφώνει νέους πολιτικο-οικονομικο-κοινωνικούς όρους στο επίπεδο του πλανητικού γίγνεσθαι.


Αν και αρχικά ξέσπασε ένας πολιτικοοικονομικός ''πόλεμος'' μεταξύ Η.Π.Α  - Κίνας , ανάμεσα σε Τράμπ και στον κινεζικό όμιλο Huawei , ο οποίος δραστηριοποιείται στην τεχνολογία 5G , όπως διαπιστώνουμε ήδη στην Αμερική η Τ-mobile ξεκίνησε την παροχή 5G σε εθνικό επίπεδο.


Η αλήθεια είναι ότι οι ταχύτητες 5G του 1GBps υπάρχουν σε ελάχιστα σημεία , δεδομένου ότι πρόκειται για χιλιοστομετρικά κύματα (mmWaves),τα οποία καλύπτουν πολύ μικρές αποστάσεις , δεν περνούν από σημαντικά εμπόδια , απαιτούν χιλιάδες κυψέλες - κεραιοσυστήματα - ακόμα και σε επίπεδο μιας πόλης , και στο μεγαλύτερο τμήμα του δικτύου ισχύουν οι γνωστές ταχύτητες του 4G , από 20 έως 50 Mbps.


Για εμάς στον ''ΓΛΥΦΑΔΑ WEB'' το θέμα είναι:

1) ποιοι θα θέσουν τα όρια εκπομπής του 5G , ( κάθε κυψέλης ) 
2) πόσα watt θα είναι οι μικροκυματικοί πομποί ; 
3) σε ποιες συχνότητες τελικά θα λειτουργήσουν ; 
4) ποια θα είναι η απόσταση από κεραία σε κεραία εντός του οικιστικού ιστού , όσο και σε επίπεδο διαστήματος - δορυφόρων ;  

Για το αν αποτελεί ψυχοτρονικό πόλεμο η τεχνολογία 5G μάλλον θα πρέπει να ερωτηθεί ο Έλον Μασκ , γενικός διευθυντής της TESLA , και της SpaceX , η οποία στέλνει δενδρύλλια κάνναβης στο διάστημα !



SpaceX: Στέλνει δενδρύλλια κάνναβης στο διάστημα

Τα δενδρύλλια κάνναβης θα στείλει η εταιρεία του Elon Musk και είναι μέρος ενός πειράματος της εταιρείας γεωργικών τεχνολογιών Front Range Biosciences. Η Front Range Biosciences ασχολείται με την παραγωγή νέων ποικιλιών κάνναβης και καφέ και θέλει να μάθει την συμπεριφορά αυτών των φυτών στην μικροβαρύτητα.


Αυτή είναι μία από τις πρώτες φορές που κάποιος ερευνά τα επίδραση της μικροβαρύτητας και της διαστημικής πτήσης σε καλλιέργειες δενδρυλλίων κάνναβης και καφέ. Υπάρχει επιστήμη για να υποστηρίξει την θεωρεία ότι τα φυτά μεταλλάσσονται στο διάστημα


Αυτή είναι μία ευκαιρία να δούμε αν αυτές οι μεταλλάξεις παραμένουν όταν ξανά γυρίσουν στην γη τα φυτά και αν υπάρχουν νέες εμπορικές εφαρμογές.


Οι καλλιέργειες θα κάνουν το ταξίδι τους στην πτήση SpaceX CRS-20 η οποία θα γίνει τον Μάρτιο του 2020.



Ίντερνετ από δορυφόρους 

Αναφέρουμε τον Elon Musk δεδομένου ότι η SpaceX  έστειλε  τους πρώτους 60 δορυφόρους για την τροφοδοσία του δικτύου Starlink - δορυφορικού διαδικτύου.


Το δορυφορικό δίκτυο χαμηλής τροχιάς, το οποίο θα πετάει 550 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, υπόσχεται να προσφέρει στους πελάτες υψηλές ευρυζωνικές ταχύτητες σε προσιτές τιμές, οπουδήποτε στον κόσμο. Αναμένεται πως η ταχύτητα θα φτάνει έως και 1 Gbps ανά χρήστη με το latency να κυμαίνεται μεταξύ 25 με 30 milliseconds.


Ποια τεχνολογία θα χρησιμοποιείται δορυφορικά ώστε να παρέχετε 1 Gbps ανά χρήστη ; Ασφαλώς θα χρησιμοποιείται το 5G , η κάτι αντίστοιχο , διότι το 4G δεν μπορεί να φτάσει σε τέτοιες ταχύτητες.


Η SpaceX ετοιμάζεται να στείλει στο διάστημα περισσότερους από 42.000 δορυφόρους ώστε να παρέχει το δορυφορικό ευρυζωνικό δίκτυο.


Υ.Γ: O Elon Musk πραγματικά είναι ιδιοφυΐα , διότι διαπιστώνω ότι εφαρμόζει ορισμένες ιδέες τις οποίες είχα πριν από δεκαετίες , μια απ' αυτές ήταν οι υπόγειες οδοί για γρήγορη μετακίνηση στις σύγχρονες πόλεις με οξυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα ( κίνηση ) . 

# Αναφορικά με τα αυτόνομα ( ηλεκτρικά αυτοκίνητα ) , μας επιβεβαιώνει η μετεξέλιξη σε όσα είχαμε περάσει πριν απο δεκαετίες , δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται στροφή από τους περισσότερους κατασκευαστές.

# Βέβαια ο Musk βρίσκεται σε μια προηγμένη χώρα στην οποία του δόθηκε η δυνατότητα να υλοποιήσει μια σειρά από ιδέες - προτάσεις, ενώ στην δική μας χαίρουν προνομίων οι παρατάξεις , οι κομματάρχες , τα ρουσφέτια , οι κλίκες , οι γνωρίζοντες, οι κόλακες - γλύφτες, οι ''δικοί'' μας, και τα τσιράκια.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τεχνολογία 5G - Δαιμονοποίηση η πρόοδος ? Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">