ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Χημικά και στους Νοσοκομειακούς γιατρούς

Πριν από λίγο συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) επιχείρησαν να εισβάλουν στην αίθουσα στην Αίγλη Ζαππείου, όπου γινόταν ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) για τις ΣΔΙΤ στο χώρο της Υγείας με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν μάχες σώμα με σώμα και να γίνει ρίψη χημικών. 

Μάλιστα, ένας ηλικιωμένος λιποθύμησε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. 


Σημειώνεται ότι η ΟΕΓΝΕ έχει εξαγγείλει για σήμερα στάση εργασίας 9.00 έως 15.00 καταγγέλλοντας την ηγεσία του ΠΙΣ ότι «πρωτοστατεί στην προώθηση των κυβερνητικών σχεδιασμών για την πλήρη υποταγή της Δημόσιας Υγείας στην άγρια κερδοσκοπία με όχημα τις ΣΔΙΤ».


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) αντιδρά στη σύμπραξη Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα στη παροχή υπηρεσιών Υγείας διότι δηλώνει αντίθετη:

- στη δυνατότητα εργασίας ιδιωτών γιατρών στα Νοσοκομεία και ζητά προσλήψεις γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού

- στην εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από ιδιωτικές εταιρίες στα νοσοκομεία κατηγορώντας τους ιδιώτες για πλουτισμό σε βάρος των ασθενών και του Δημοσίου και αντιπροτείνει επενδύσεις σε εξοπλισμό και υποδομές

- στη μετατροπή της νομικής μορφής των νοσοκομείων από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε οτιδήποτε άλλο (ΝΠΙΔ, Ανώνυμες Εταιρείες)

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την ενίσχυση της χρηματοδότησης του δημοσίου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό αύξηση των Δημόσιων Δαπανών για την Υγεία στο Μέσο Όρο των χωρών της Ε.Ε. και όχι περαιτέρω μετακύληση της λειτουργίας του στις τσέπες των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι, οι δημόσιες δαπάνες για την Υγεία στην Ελλάδα παραμένουν στο 5% του ΑΕΠ, μακριά από το 7,5% του μέσου όρου της ΕΕ. Οι ιδιωτικές δαπάνες στη χώρα μας βρίσκονται στο 3,5% του ΑΕΠ όταν ο Μ.Ο. στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στο 1% του ΑΕΠ. Παράλληλα, οι πολίτες πληρώνουν 6% εισφορά για υγειονομική περίθαλψη από μισθούς και συντάξεις,αλλά συνεχίζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την αγορά υγειονομικών υπηρεσιών.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Χημικά και στους Νοσοκομειακούς γιατρούς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb