ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι δημιουργοί δεν πεθαίνουν !

Οι άνθρωποι πεθαίνουν όταν δεν τους θυμάσαι , και δεν τιμάς τη μνήμη τους - Οι δημιουργοί δεν πεθαίνουν.

Οι δημιουργοί δεν πεθαίνουν διότι μένει το έργο τους χαραγμένο στις μνήμες των ανθρώπων το οποίο πάντα κρατά στην ''ζωή'' τον δημιουργό.

Πραγματικά ο Θάνος Μικρούτσικος ήταν μια από τις αρχαιοελληνικές κολώνες - κίονες - και βασικός στυλοβάτης της Ελληνικής μουσικής και τραγουδιού ο οποίος είχε ως βασικούς πυλώνες - σημεία αναφοράς - τον Θεοδωράκη και τον Χατζηδάκη. 

Μίκης Θεοδωράκης: «Τον αποχαιρετώ με οδύνη και πικρία»

«Μέσα στον δύσκολο αγώνα για την δημιουργία και διάδοση του ελληνικού τραγουδιού ο Θάνος Μικρούτσικος κατέχει μια από τις κορυφαίες θέσεις. Η απώλειά του δεν προκαλεί μονάχα πόνο στους φίλους, τους συνεργάτες και τους θαυμαστές του αλλά κι ένα βαθύ τραύμα στο ελληνικό τραγούδι και γενικότερα στο πολιτιστικό γίγνεσθαι».

«Γιατί ο Θάνος Μικρούτσικος εκτός του ότι υπήρξε ένας ολοκληρωμένος συνθέτης με ταλέντο, με έμπνευση και με πλούσιο, πρωτότυπο και σημαντικό έργο, έφυγε σε μια ηλικία μεγάλης ανθοφορίας, ωριμότητας και εκπληκτικής διάθεσης προσφοράς στον νεοελληνικό πολιτισμό που τόσο πολύ έχει ανάγκη σήμερα ο ελληνικός λαός. Τον αποχαιρετώ με οδύνη και πικρία για την μεγάλη αδικία να τον βρίσκει το τέλος σε μια τέτοια στιγμή».

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB # Σε πλήρη αντιδιαστολή με τους μεγάλους δημιουργούς όπως ο Μικρούτσικος , οι οποίοι δεν πεθαίνουν όσο μένει χαραγμένο στις μνήμες των ανθρώπων το έργο τους , στην δική μας συνείδηση έχουν πεθάνει χιλιάδες έτεροι οι οποίοι βρίσκονται εν ζωή ! ( Ασφαλώς το αντίστοιχο μπορεί να ισχύει και με δαύτους , όμως προσωπικά δεν μας ενοχλεί διότι δοκιμάσαμε τα χαρακτηριστικά αρκετών και δεν μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.)

Η πολιτική κηδεία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου και ώρα 14:30 στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι δημιουργοί δεν πεθαίνουν ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">