ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Με fast track διαδικασίες αλλαγή του εκλογικού νόμου

Ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, στις 17:00 το απόγευμα. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου και ο εκλογικός νόμος, ο οποίος θα ψηφισθεί εντός του Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διαδικασία δεν θα κινηθεί όπως συνέβη με το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών, αλλά με fast track διαδικασίες εντός του Ιανουαρίου.

Αναμένεται η κατάργηση της απλής αναλογικής.

Σε γεύμα που είχε με δημοσιογράφους σήμερα το μεσημέρι στο εστιατόριο «Σχεδία home», ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο θέμα, σημείωσε πως δεν θα συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Η πρόταση που ετοιμάζω είναι πολύ κοντά σε αυτό που έχω ακούσει από το ΚΙΝΑΛ. Δεν θεωρώ ότι είναι εύκολες οι 200 ψήφοι. Αν χρειαστεί θα ψηφιστεί από 158 βουλευτές», είπε και δήλωσε ότι σε κάθε περίπτωση οι εκλογές θα γίνουν το 2023.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Σε κάθε περίπτωση οι εκλογές θα γίνουν το 2023 , όπως επί πέντε χρόνια ΣΥΡΙΖΑ , που ο Μητσοτάκης ζητούσε εκλογές , θα γινόντουσαν το 2019. 

Μη χάσουμε τα κελεπούρια με τις εξασφαλισμένες θέσεις και προνόμια , διότι αν τα χάσουμε τι θα γίνουμε χωρίς αυτούς ;

Θα διαμορφώσουν ένα εκλογικό νόμο ο οποίος θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τα δικά τους συμφέροντα , και μιας κάστας ολιγαρχικών συμφερόντων που βρίσκονται πίσω από την εκλογή τους κατευθύνοντας τα ''γίδια''.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Με fast track διαδικασίες αλλαγή του εκλογικού νόμου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb