ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ότι δώσεις αυτό θα πάρεις !

Σε καθημερινή βάση από πλειάδα media , όλων των τύπων , και κυρίως από την τηλεόραση , Εθνικά κανάλια , αρκετοί/ες των 500 βασικών συμμετεχόντων , οι οποίοι/ες ανακυκλώνονται δια μέσω των εκπομπών τους , περνούν στην κοινή γνώμη βασικά κοινότυπα τα οποία και αυτά με τη σειρά τους επί δεκαετίες ανακυκλώνονται.

Συγκεκριμένα: ''Ότι δώσεις αυτό θα πάρεις''. Σε ποιο βαθμό ισχύει το συγκεκριμένο , το γνωρίζει κάθε ένας σε προσωπικό επίπεδο , αν και τις περισσότερες φορές δεν αποτελεί τον κανόνα.

Παράδειγμα: Από το δικό μας κοινωνικό μετερίζι , ( ιστοσελίδα ), περίπου μια δεκαετία , σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι Αθηναϊκές Εφημερίδες, τα πρωτοσέλιδα.

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Είναι σαφές ότι εμείς δεν κερδίζουμε απολύτως τίποτα από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων , κερδίζουν αποκλειστικά οι ιδιοκτήτες , οι μέτοχοι , καθώς και οι εργαζόμενοι σε αυτές.

Οι οπαδοί των κοινότυπων φράσεων - κλισέ , τις οποίες παρακολουθούμε σε καθημερινή βάση , και με έμφαση από τη πλευρά τους ότι όσα αναφέρουν είναι και ορθά , μπορούν να μας παρέχουν και μια απόδειξη του ότι δώσεις αυτό θα πάρεις ;

Εμείς τονίζουμε ότι δεν έχει καμία απολύτως σημασία ποια είναι η έκταση σε κοινωνικό επίπεδο των πεπραγμένων του οποιουδήποτε , η πράξη μετρά.

Το ορθότερο που πρέπει να χρησιμοποιείται στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι : Δίνεις χωρίς να αναμένεις ανταλλάγματα , η δεν δίνεις τίποτα.  
Κάνεις οτιδήποτε γιατί το γουστάρεις.

Έχει υπερ-κορεστεί απο τη πλευρά των ''500 ανακυκλούμενων'' των τηλεοράσεων, η ''προσφορά'' τους , και ειδικότερα η ανιδιοτελής , αναφορικά με όσους - όσες αντιμετωπίζουν προβλήματα , αναφορικά με τα ζώα και την φιλοζωία τους, κ.α. 

Το θέμα είναι, ότι τουλάχιστον στη δική μας χώρα, κατοικούν δέκα εκατομμύρια ανθρώπινες ψυχές , και στον αντίποδα αντίστοιχος αριθμός κατοικίδιων κ.α ζώων.

Είναι αξιοπερίεργο πως με τόσους και τόσες προβεβλημένους των τηλεοράσεων, και κυρίως με ''ανθρώπινες ευαισθησίες'' ,  δεν είδαμε ούτε έναν - μια να στέκεται αλληλέγγυος στις εκτεταμένες επιχειρήσεις στα Εξάρχεια.

Προφανώς στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε ούτε με ανθρώπους , ούτε και με ζώα.

Στον βωμό της ''πάταξης της εγκληματικότητας'' οι δήθεν προοδευτικοί/ες πάσης φύσεως , καθίστανται βασικοί συνεργοί των επιχειρησιακών σχεδίων της συντηρητικής κυβέρνησης.

Ενδεχομένως πρέπει να εξιτάρει το καθεστώς των δεκάδων πάνοπλων , οι οποίοι στρέφονται κατά λίγων ανθρώπων , ώστε να καλύψουν τις προσδοκίες , επίσης , λίγων συντηρητικών , οι οποίοι/ες αναμοχλεύουν σκελετούς του παρελθόντος προς χάριν της Midiaκης φιέστας την οποία προωθούν LIVE στο κοινό τους.

Προσωπικά είμαστε σφόδρα ενοχλημένοι με όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στα Εξάρχεια , και ασφαλώς χωρίς να διαπιστώνουμε από τη πλευρά των ανθρώπων των media αν η καθημερινή προσβολή της νοημοσύνης μας έχει βασικούς λόγους υπόστασης.

Υφίσταται πράγματι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ όπως παρουσιάζεται στα media , η πρόκειται για συμφωνία μεταξύ των mediaρχών και της συντηρητικής κυβέρνησης ;

Από τα στοιχεία των δυο τελευταίων ημερών εμείς δεν διαπιστώνουμε εγκληματικότητα η οποία δικαιολογεί τις επιχειρήσεις. ΕΣΕΙΣ ;

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ευαγγελίζεται την κανονικότητα στην κοινωνία μέσα από το δόγμα «νόμος και τάξη» με πάνοπλους άνδρες των ειδικών δυνάμεων της ΕΛΑΣ να μπουκάρουν οπουδήποτε  και να συλλαμβάνουν αδιακρίτως όποιον βρουν. Λογίζεται κανονικότητα ;

* Τα Ελληνικά media , αναφορικά με την εγκληματικότητα, ''σας ταΐζουν'' κουτόχορτο . . . 

Βλέποντας όσα διαδραματίζονται , όπως διαδραματίζονται στα Εξάρχεια , εσείς αισθάνεστε ασφάλεια ; Ζήτημα χρόνου να διαπιστώσουμε και επί του συγκεκριμένου ζητήματος αν αληθεύει το ''Ότι δώσεις αυτό θα πάρεις'' . 

Σύμφωνα αυταπόδεικτων στοιχείων στη Γλυφάδα υφίσταται πραγματικά εγκληματικότητα. Προχθές πυροβόλησαν τον Κοβάσεβιτς, πριν από λίγους μήνες δολοφόνησαν στην Άνω Γλυφάδα , πέρυσι σε ξεκαθάρισμα νονών της νύχτας δολοφόνησαν έτερο κ.α. Στα Εξάρχεια πόσες δολοφονίες έχουν γίνει ; 
Είναι σαφές ότι δεν τίθεται ζήτημα εγκληματικότητας , τίθεται ζήτημα ρεβανσισμού , κυρίως κατά των αντιεξουσιαστών. Την Παραβατικότητα εμείς δεν την δεχόμαστε ως εγκληματικότητα, διότι κάθε ένας μπορεί να έχει εικόνα των στοιχείων, και κυρίως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Εσείς δέχεστε την παραβατικότητα ως εγκληματικότητα ;

* Η Γλυφάδα αποτελεί ''ξέφραγο αμπέλι'' που κάθε τρεις και λίγο γίνεται μια δολοφονία. Που υφίσταται η εγκληματικότητα ; Στα Εξάρχεια ; Ποια είναι τα παραγόμενα κυβέρνησης και διοικήσεως ;

* Παρακάμπτουμε ληστείες και κλοπές , οι οποίες είναι δεδομένες στη Γλυφάδα, και δίνουμε έμφαση στις δολοφονίες και τις απόπειρες δολοφονιών. Υπάρχει τέτοια συχνότητα στα Εξάρχεια ;

* Υπό την ετικέτα '' ξεκαθάρισμα λογαριασμών '' κλείνουν οι φάκελοι ετών αναφορικά με σειρά δολοφονιών στη πόλη της Γλυφάδας , χωρίς να παρέχονται οι αρμόζουσες πολιτικές από τη πλευρά της πολιτείας. Και στη περίπτωση των Εξαρχείων ξεκαθάρισμα λογαριασμών είναι , όμως σε αυτή την περίπτωση , επειδή θίγεται το γόητρο του κοινοβουλευτισμού , και των εξουσιών , αλλάζουν οι όροι.

* Όταν έχεις σε επίπεδο εξουσίας και κοινών άτομα με συγγενική σχέση ατόμων τα οποία έπεσαν θύματα τρομοκρατίας , και στον αντίποδα υποστηρικτές ατόμων τα οποία διέπραξαν δολοφονίες , τίθεται ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών. Ασχολούνται με ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών και βαφτίζουν εγκληματικότητα την παραβατικότητα. Το ιδεολογικό χάσμα το οποίο τους χωρίζει το πληρώνει συνολικά η κοινωνία. Αντί ορθών πολιτικών για το κοινωνικό σύνολο δίνεται έμφαση μονομερώς , και κυρίως σε καταληψίες. Η κατάληψη είναι Κακούργημα ; Με όσα εφαρμόζονται κινδυνεύουν οι καταληψίες να παρουσιάζονται στην κοινή γνώμη ως εγκληματίες !
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ότι δώσεις αυτό θα πάρεις ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">