ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Μια πλατφόρμα για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας


Επειδή προσωπικά βαρέθηκα την άγονη αντιπαράθεση μεταξύ εχόντων και κατεχόντων, καθώς και των ''αντιπολιτευόμενων'' , σε όλα τα επίπεδα , ενδεχομένως να κάνω μια ''στροφή'' σε επίπεδο τεχνολογίας.

Δημοσίευση 13/01/2020 - επαναδημοσίευση 23/03/2021

Γνωρίζεται ότι όλες οι συσκευές γίνονται smart ;

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Έχοντας σε τοπικό επίπεδο , δήμου , μια ''γαλάζια'' συντηρητική διοίκηση των έργων βιτρίνας , και όσων εξασφάλισαν το βολεματάκι τους χωρίς να καλύπτουν πραγματικά τις αξιώσεις του συνόλου της τοπικής κοινωνίας της Γλυφάδας , ίσως η έμφαση σε επίπεδο τεχνολογίας διαφοροποιήσει τα ισχύοντα.

Στην αυγή της νέας δεκαετίας , το 2020 , η πλειονότητα της κοινωνίας δεν είναι απόλυτα συνυφασμένη με τις νέες τεχνολογίες , και ειδικότερα με την καθολικότητα του smart home.

Συγκεκριμένα: Αν δεν είχαμε κάπηλους στα κοινά , και άτομα τα οποία επιδεικνύουν τεράστιο ενδιαφέρων για τους ημετέρους τους , και μερίδα των υποστηρικτών και ψηφοφόρων τους , αντί του συνόλου , θα μπορούσε ο Δήμος Γλυφάδας να καινοτομεί , έστω και σε πιλοτική βάση , βάζοντας στη νέα εποχή το σύνολο των δημοτών.

Εμείς διαθέτουμε την τεχνογνωσία ώστε ο Δήμος Γλυφάδας να γυρίσει πραγματικά σελίδα , υιοθετώντας ένα διοικητικό μοντέλο μετασχηματισμού κάθε συμπολίτη μας , ώστε να ενταχθεί στη νέα εποχή , διαμορφώνοντας τους όρους κάθε σπιτικό και smart home , και σε απ'ευθείας ψηφιακή σύνδεση με όλες τις δημοτικές δομές.

Ο βασικός πυλώνας είναι η τεχνολογία 5G , όπως λέμε Glyfada , και εν συνεχεία παρέχοντας τη δυνατότητα όλες οι συσκευές κάθε σπιτικού να ενταχθούν στην ψηφιακή εποχή αλληλεπίδρασης τόσο μεταξύ τους , όσο και με τον ιδιοκτήτη ο οποίος θα μπορεί να ελέγχει απ' οπουδήποτε δια μέσω ενός κινητού όλες τις λειτουργίες.

Είναι σαφές ότι σε κάθε σπιτικό βρίσκονται αρκετές συσκευές οι οποίες ούτε ψηφιακές είναι , ούτε έχουν τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης μεταξύ τους.

Το θέμα είναι ότι οι περισσότερες απ' αυτές μπορούν να γίνουν έξυπνες συσκευές , να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους , και να λειτουργούν δια μέσω ενός smart κινητού , η laptop , το οποίο θα είναι ο ψηφιακός πανόπτης - πίνακας.

Τον ψηφιακό πίνακα τον προτείναμε τη δεκαετία του 90 στις εκπομπές του Glyfada fm , και σήμερα στην δεκαετία του 2020 η πλειονότητα δεν έχει καμία σχέση με το smart home , και κυρίως με την αλληλεπίδραση όλων των συσκευών μεταξύ τους.

Ενδεικτικά: Χιλιάδες έχουν αγοράσει ένα HI FI , το οποίο τους κόστισε αρκετά χρήματα , όμως δεν διαθέτει κανένα συντελεστή AI τεχνητής νοημοσύνης , καθώς επίσης , δεν έχει τη δυνατότητα πρωτοκόλλου bluetoothwifi , άρα δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τις άλλες συσκευές.

Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις , το πετάμε και αγοράζουμε καινούργιο με πρωτόκολλα επικοινωνίας ; 

Επίσης, χιλιάδες έχουν αγοράσει ψυγεία , κουζίνες , πλυντήρια , κ.α. συσκευές οι οποίες δεν διαθέτουν πρωτόκολλα bluetooth wifi , κ.τ.λ. , άρα δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τις άλλες συσκευές , ούτε να τις χειριστούμε ασύρματα, ούτε να τις προγραμματίσουμε, ούτε να λαμβάνουμε πληροφορίες από δαύτες.

Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις , τις πετάμε και αγοράζουμε καινούργιες με πρωτόκολλα επικοινωνίας ; Τα πετάμε όλα ;

Δημοτική πολιτική αναβάθμισης είτε απόσυρσης και αντικατάστασης

Εμείς θεωρούμε ότι χιλιάδες ακριβές συσκευές του κάθε νοικοκυριού , πρέπει να εκσυγχρονιστούν, είτε να εφαρμοστεί δημοτική πολιτική απόσυρσης και αντικατάστασης. Δεν μπορεί να περιορίζεται αποκλειστικά στα οχήματα.

Δημοτική συγκοινωνία

Ο Δήμος Γλυφάδας θέσπισε δημοτική συγκοινωνία χωρίς να μπορεί να ενημερώνεται ο κάτοικος πότε θα περάσει το λεωφορείο από την κάθε στάση, άρα χρειάζεται εφαρμογή η οποία θα παρέχει τη δυνατότητα να βλέπει ο κάτοικος σε smart συσκευές τον χρόνο έλευσης.

Καθολικότητα ψηφιοποίησης πυροπροστασίας - πυρασφάλειας

Ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια τα οποία έχουμε προτάξει από τη δεκαετία του 90 αφορούν την πυροπροστασία - πυρασφάλεια.

Οι θερμικές κάμερες και αισθητήρες , και ένα σύγχρονο κέντρο ελέγχου με μόνιμο προσωπικό , αποτελούν μονόδρομο αντί όσων εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται ακόμα και σήμερα στο δήμο Γλυφάδας με το γνωστό σύστημα εποχιακών, γνωστών, φίλων, ημετέρων, και εξυπηρετούμενων.

Ψηφιακή σύγκλυση 

Ψηφιακή σύγκλυση σε όλες τις δομές του δήμου , και τέλος στην διαδικασία αιτήσεων με χαρτομάνι και αναμονή. Πλήρης - καθολική κατάργηση των αιτήσεων σε έγγραφη μορφή.

Μαρίνες 

Θερμικές κάμερες και στις μαρίνες της Γλυφάδας , οι οποίες θα επικοινωνούν με το κέντρο ελέγχου πυροπροστασίας - πυρασφάλειας.

Μια πλατφόρμα για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας

Από μια ψηφιακή πλατφόρμα  θα έχει τη δυνατότητα κάθε κάτοικος να συμβάλει επί παντός επιστητού στα όρια του Δήμου , η οποία θα είναι προσιτή , σε κινητά , laptop, tablet, pc, κονσόλες, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, κ.α.

Οριστικό τέλος στις κεραίες πάνω στις στέγες

Από το 2023 και έπειτα καταργούνται οι κεραίες πάνω στις στέγες. Όλες οι τηλεπικοινωνίες θα παρέχονται ψηφιακά σε ομαδοποιημένα μπουκέτα από τον Δήμο. Αν δεν αλλάξουμε την αισθητική της πόλης την δεκαετία του 20 πότε θα γίνει ; Οι διοικούντες του παρόντος μπορούν να παρέχουν όσα απαιτούνται ;
Γνωρίζουν πως καθίσταται εφικτό να αλλάξει η αισθητική της πόλης ;

* Προσωπικά με ένα ''κεραιάκι'' 10 εκατοστών, πίσω από τον τηλεοπτικό δέκτη, ( ένα σκέτο καλώδιο όπως είναι το κεραιάκι των wifi - router συντονισμένο στις συχνότητες 470 - 800 mhz ), λαμβάνουμε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, χωρίς δεκάδες μέτρα καλωδίων, εξωτερικές κεραίες , ιστούς, ενισχυτές, κ.α.


Αν ο δήμος τοποθετήσει σε ένα ψηλό σημείο του δήμου ένα κεραιοσύστημα αναμετάδοσης των τηλ. σταθμών όλοι οι κάτοικοι θα μπορούν να κάνουν το αντίστοιχο, και να εκλείψουν οι κεραίες πάνω στις στέγες, και στη θέση των κεραιών να βάλουν οτιδήποτε άλλο.( π.χ γλάστρες, πράσινο, λουλούδια, δέντρα κ.τ.λ !) Ουσιαστικά έπρεπε να προκύψει ευρωπαϊκός σχεδιασμός, και ότι ισχύει με το 5G για τις τηλεπικοινωνίες να ισχύει και για την τηλεόραση. Δεν το έκαναν.

# Δείτε τι ισχύει στις βεράντες και τα μπαλκόνια στην Ιταλία , ενώ στην δική μας χώρα αντί πράσινου όλοι οι χώροι είναι γεμάτοι από κεραίες.

Δημοτική Ενέργεια

Ο Δήμος Γλυφάδας θα μπει στη νέα εποχή εφαρμόζοντας τα θεσπισμένα σε επίπεδο Ε.Ε παρέχοντας καλωδιακά ηλεκτροδότηση ώστε να μην προκύπτουν οι ενοχλητικές διακοπές ρεύματος της Δ.Ε.Η. όταν υφίσταται κακοκαιρία και πέφτουν δέντρα πάνω στα καλώδια ;

Τέλος , εμείς ενδεικτικά σας παρείχαμε το σκεπτικό διαφοροποίησης των όρων για τη νέα εποχή , και εσείς αρκεστείτε σε όσα σας παρέχονται μέχρι σήμερα στον υφιστάμενο φαύλο κύκλο.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ 

Υ.Γ: Καθολικοποίηση και σε όλα τα κουφώματα , πόρτες , παράθυρα , φεγγίτες, κουρτίνες , κ.α. , τα οποία συνολικά μετασχηματίζονται σε smart. Για την κύρια είσοδο κάθε οικίας θα εφαρμόζουμε την απομνημόνευση του δακτυλικού αποτυπώματος των ιδιοκτητών ώστε να είναι πραγματικά απαραβίαστες.

# Σηκωθείτε από καρέκλες , κρεβάτια , πολυθρόνες , ντιβανοκασέλες , σκαμπό , και συμβάλετε την πραγματική αλλαγή. Άλλωστε το 2023 είναι προ των πυλών.








  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Μια πλατφόρμα για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">