ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Γλυφάδα έχει Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο !

Ως δημότης Γλυφάδας , ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο , πριν από τριάντα χρόνια , στις τοπικές ραδιοφωνικές εκπομπές του ΓΛΥΦΑΔΑ FM , έθεσα για πρώτη φορά δημόσια τον όρο  '' Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο '' , αισθάνομαι αηδία για όσα λαμβάνουν χώρα ετεροχρονισμένα από την κακοδιοικούσα δημοτική αρχή.

Πιστεύω σταδιακά ότι δεν πρόκειται να αφήσουν οτιδήποτε τέθηκε από τη δική μου πλευρά , πριν από δεκαετίες  , χωρίς να το υλοποιήσουν , ώστε να βαυκαλίζονται ότι αποτελούν δικό τους έργο.

Τα τελευταία πέντε χρόνια έχει υλοποιηθεί το 50 % των δικών μου προτάσεων , ενώ κατέλυσαν για λόγους δικής τους ιδιοτέλειας , καθώς και ωφέλειας , την εντολή της τοπικής μας κοινωνίας.

Στη συνέχεια ενδεικτικά αναφέρονται ελάχιστα απ' όσα προτάθηκαν από εμάς πριν από δεκαετίες:

Σας καλούμε να τοποθετήστε περισσότερους πολύχρωμους κάδους ''ανακύκλωσης'' , ομπρέλες και ξαπλώστρες στις παραλίες , να αγοράστε περισσότερα τουρκικά λεωφορεία για την ''δημοτική'' συγκοινωνία , να τοποθετήσετε περισσότερα φωτοβολταϊκά σε δημοτικές δομές , να υλοποιήστε περισσότερες smart εφαρμογές , να καλύψετε τις αξιώσεις κάθε ημετέρου σας ώστε να λαμβάνει μερίδιο από το δημοτικό χρήμα , κ.α., όμως προσωπικά θα είμαι πολέμιος εις βάρος σας μέχρι τέλους.

Θέλω να πιστεύω ότι κάθε φορά που θα υλοποιείται οτιδήποτε προτάθηκε από τον υποφαινόμενο πριν από δεκαετίες , ακόμα και παραποιημένο , και γι' αυτό υπάρχουν μάρτυρες , ως κάτοικοι θα αισθάνεστε ιδιαίτερη εκτίμηση για τον συντελεστή αξιοκρατίας τον οποία έχετε στην Γλυφάδα.

Οι ''πανάξιοι'' οι οποίοι αντί εκπροσωπήσεως επέλεξαν τον κανιβαλισμό

Σαφώς όταν ισχύουν σήμερα , ακόμα και παραποιημένα , όσα προτάθηκαν από τον υποφαινόμενο πριν από τρεις δεκαετίες , όσοι τα υλοποιούν επί του παρόντος πρέπει να είναι καινοτόμοι , προοδευτικοί , και πανάξιοι , ενώ το άτομο το οποίο τα πρότεινε πρέπει να είναι τα μύρια όσα του καταλόγισαν συκοφάντες - υβριστές - λασπολόγοι , έπειτα από χρηματισμό του δημάρχου και των αιρετών.

Για την Ιστορία: Το ελεύθερο ανοικτό πανεπιστήμιο προτάθηκε πριν από τρεις δεκαετίες με το σκεπτικό ότι θα είναι πραγματικά ελεύθερο και δεν θα περιορίζεται σε τέσσερις τοίχους μιας αίθουσας. 

Η πρόταση ήταν να προκύψει τοπικό δημοτικό μέσο , το οποίο θα προβάλει δραστηριότητες ανοικτού πανεπιστημίου , ώστε να υπάρχει η δυνατότητα παρεμβάσεων από τη πλευρά της κοινωνίας , και ασφαλώς μεγαλύτερος συντελεστής αμεσότητας , πολυφωνίας , πλουραλισμού.

Η πρόταση

Η πρόταση έγινε σε μια εποχή που συνέβαιναν σημεία και τέρατα , και ασφαλώς δεν υπήρχε διαδεδομένο το διαδίκτυο. Σήμερα ο κάθε ένας έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε 800 πανεπιστήμια , δια μέσω ενός pc , laptop , tablet , η smart κινητού τηλεφώνου , να παρακολουθήσει πραγματικά μαθήματα , και να αποφοιτήσει λαμβάνοντας τίτλους.

Έλλειμμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στα Νότια προάστια Αττικής

Το ουσιώδες - το έναυσμα - ήταν το έλλειμμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στα Νότια προάστια Αττικής , και δεδομένου ότι ακόμα και σήμερα η πολιτεία δεν έχει επιδείξει μέριμνα , ώστε να υλοποιηθεί στα Νότια προάστια τριτοβάθμια εκπαίδευση , δεν επικροτούμε τα ημίμετρα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com 

Υ.Γ: Τώρα που τα έχετε '' όλα '' να τα χαίρεστε , γιατί απουσιάζει το μέσο που τα πρότεινε , άρα δεν υφίσταται τοπικός πολιτισμός αξιώσεων και εμείς δεν συμμετάσχουμε. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Γλυφάδα έχει Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">