ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Τράμπ διέταξε τον φόνο του Σουλεϊμανί

Σε αμερικανική επιδρομή σκοτώθηκε σήμερα στη Βαγδάτη ο ιρανός στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί. 

Το Πεντάγωνο παραδέχθηκε σε ανακοίνωσή του πως διεξήγαγε την δολοφονία κατά διαταγή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ



Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροπλάνο, (drone), το οποίο έπληξε δύο οχήματα που μετέφεραν τον Σουλεϊμανί, διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας, σε οδό πρόσβασης στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Ο Αμπού Μάχντι αλ-Μουχάντις, δεύτερος στην ιεραρχία της Χασντ αλ-Σάαμπι, ενός συνασπισμού κυρίως φιλοϊρανικών πολιτοφυλακών, ο οποίος έχει πλέον ενταχθεί στον ιρακινό τακτικό στρατό, έχασε επίσης τη ζωή του κατά την επίθεση.



Το Ιράν υποσχέθηκε να εκδικηθεί, όπως και το λιβανικό σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ, το οποίο υποσχέθηκε τη δίκαιη τιμωρία των εγκληματιών δολοφόνων σε όλον τον κόσμο.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών παρακολουθούσαν τον Κασέμ Σουλεϊμανί εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δεν πάτησαν ποτέ την σκανδάλη. Ο ίδιος το γνώριζε, αλλά δεν υπολόγισε σε ποια κλίμακα οι απειλές για την δημιουργία μίας νέας κρίσης ομήρων στην πρεσβεία της Βαγδάτης θα άλλαζαν την οπτική, εξηγεί ο Ράμζι Μαρντίνι, του United States Institute of Peace.

Κανείς δεν φανταζόταν ότι η εξόντωση του στρατηγού Κασέμ αποτελούσε ενδεχόμενο. Τώρα όλοι οι παράγοντες θα αυτοσχεδιάσουν, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, και αυτό είναι η τέλεια συνταγή για κακές εκτιμήσεις, προειδοποιεί ο Ράμζι Μαρντίνι.



Το Ιράν δεν μπορεί να πλήξει πραγματικά τις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς να διακινδυνεύσει την αυτοκαταστροφή του. Αλλά μπορεί να πυρπολήσει και να βουτήξει στο αίμα το Ιράκ, λέει ο αναλυτής Φάναρ Χαντάντ.

Η αμερικανική πρεσβεία κάλεσε τους αμερικανούς υπηκόους που κατοικούν στο Ιράκ να εγκαταλείψουν το ταχύτερο τη χώρα. Το Ισραήλ έκλεισε ένα χιονοδρομικό κέντρο στις πλαγιές του Γκολάν, μια περιοχή στα σύνορα της Συρίας και του Λιβάνου την οποία έχει προσαρτήσει.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε σήμερα ότι ο φόνος του επικεφαλής της ιρανικής Δύναμης Κουντς και αρχιτέκτονα της αυξανόμενης στρατιωτικής επιρροής της Τεχεράνης στη Μέση Ανατολή υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, θα αυξήσει τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή, μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Θεωρούμε τον φόνο του Σουλεϊμανί από αμερικανικό πυραυλικό πλήγμα στα προάστια της Βαγδάτης ένα παράτολμο βήμα που θα οδηγήσει στην αύξηση των εντάσεων σε όλη την περιοχή. Ο Σουλεϊμανί υπηρετούσε πιστά τον σκοπό της προστασίας των ιρανικών εθνικών συμφερόντων, δήλωσε  αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών στο Sputnik.

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια προς τον ιρανικό λαό».


Σημείωση: Υπολείπονται ακόμα και τις τακτικές των μαφιόζων. Δολοφονούν και έπειτα καλούν τους υπηκόους τους να εγκαταλείψουν το Ιράκ. Επιλογή του Τράμπ ήταν η δολοφονία, άρα οι Αμερικανοί θα υποστούν τις συνέπειες.

Βλέπετε τι κάνουν τα drone ; Όσοι/ες παρέχετε νομιμοποίηση σε αυτού του τύπου ενέργειες ενδεχομένως μπορεί να τις υποστείτε κάποια στιγμή και οι ίδιοι !



Θα ανακοινωθεί ποιος πιλότος οδηγούσε από την βάση το drone και πάτησε το button ώστε να βρουν το θάνατο ο  Σουλεϊμανί και ο Μουχάντις ;

Α ρε κρητηκάκια , του παρόντος . . . πως καταντήσατε την Κρήτη . . . 

Big Brother is everywhere ) 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Τράμπ διέταξε τον φόνο του Σουλεϊμανί Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">