ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η κατάθεση του Ντάρκο Κοβάσεβιτς

O πυροβολισμός κατά του Ντάρκο Κοβάσεβιτς, λίγα λεπτά μετά τις εννιά το βράδυ της Τρίτης 7 Ιανουαρίου 2020 στην οδό Ελπίδος στην Γλυφάδα, όπως διαπιστώνουμε έχει πάρει μεγαλύτερη έκταση σε επίπεδο media από προγενέστερες δολοφονίες και θανατηφόρα ατυχήματα στα Νότια προάστια. 

Προφανώς υπάρχουν ''αρκετά κενά'' για όσους επιχειρούν την εξιχνίαση , και σύμφωνα με την κατάθεση την οποία έδωσε σήμερα ο Κοβάσεβιτς , δεν βοηθά ιδιαίτερα προς την εξιχνίαση των κινήτρων.

Συγκεκριμένα στην κατάθεσή του την Τετάρτη στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής  ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Ντάρκο Κοβάσεβιτς , απάντησε στις ερωτήσεις,  εάν είχε δεχτεί απειλές , και εάν πηγαίνει κάπου το μυαλό του για το ποιος θα μπορούσε να τον έχει στοχοποιήσει.

Όπως αναφέρει : Δεν είχα δεχτεί κανένα απειλητικό μήνυμα. Ούτε εγώ, ούτε η οικογένειά μου. Προσπαθώ να καταλάβω ποιος θα μπορούσε να θέλει να με χτυπήσει αλλά δεν πηγαίνει πουθενά το μυαλό μου. Δεν έχω διαφορές με κανέναν. 

«Είδα έναν άντρα να κατεβαίνει από ένα αυτοκίνητο με προτεταμένο το όπλο και να έρχεται προς το μέρος μου. Ενστικτωδώς έσκυψα δεξιά και τότε αυτός με πυροβόλησε - Αμέσως μετά έτρεξε, μπήκε στο όχημα και εξαφανίστηκε».

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η επίθεση ήταν ένα «μήνυμα» προς τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και ότι ο ηθικός αυτουργός δεν ήθελε να τον σκοτώσει αλλά να τον εκφοβίσει. Ο Κοβάσεβιτς ασχολείται ακόμα με το ποδόσφαιρο, ως σύμβουλος μεγάλης ΠΑΕ. Όπως είπε, ωστόσο, στους αστυνομικούς δεν έχει έμμισθη σχέση με την ΠΑΕ.

O δράστης είχε στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι του  Ντάρκο Κοβάσεβιτς στην οδό Ελπίδος στη Γλυφάδα, και τον περίμενε μέσα σε ένα κλεμμένο Smart. 

Όταν τον είδε βγήκε από το αυτοκίνητο, τον πλησίασε, σήκωσε το όπλο και πυροβόλησε μια φορά , ενώ φορούσε καπέλο ώστε να είναι καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. 

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έπεσε κάτω να προστατευθεί με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά και να μεταφερθεί στο Ασκληπιείο Βούλας.

Ο δράστης έφυγε μετά τον πυροβολισμό, ενώ 700 μέτρα πιο μακρυά στον περιφερειακό του αεροδρομίου, στο γκολφ της Γλυφάδας , βρέθηκε το Smart καμένο. Παράλληλα όπως έχει αναφερθεί στο εσωτερικό του καμένου οχήματος βρέθηκε και ένα όπλο , επίσης καμένο. 

Στα εγκληματολογικά της ΕΛΑΣ εξετάζονται από νωρίς το πρωί τα τμήματα του όπλου που άφησε ο δράστης στο καμένο αυτοκίνητο εγώ ήδη άντρες της ασφαλείας έχουν μαζέψει και εξετάζουν βιντεοληπτικό υλικό από δρόμους περιμετρικά της πολυκατοικίας που μένει ο πρώην ποδοσφαιριστής.

Την ίδια στιγμή δυο βασικά ερωτήματα απασχολούν την ΕΛ.ΑΣ σχετικά με την επίθεση και τον τρόπο που έδρασαν οι δράστες.

Το πρώτο είναι γιατί άφησαν μέσα στο Smart μέρη του όπλου και δεν τα πήραν μαζί τους , και το δεύτερο είναι γιατί οι πινακίδες του Smart δεν έχουν δηλωθεί ως κλεμμένες, ενώ όπως προκύπτει από την έρευνα είναι κλεμμένες.

Άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα κίνητρα της επίθεσης στον Ντάρκο Κοβάσεβιτς.   

Σημείωση: Το πρώτο ερώτημα προκαλεί ερωτηματικά , διότι κάθε δράστης ανάλογης ενέργειας το πρώτο που θα επιχειρούσε είναι να εξαφανίσει - κάψει - καταστρέψει , τα στοιχεία της επίθεσης. ( Φανταστείτε πόσο εύκολη θα ήταν η σύλληψη του δράστη , αν σε ένα τυχαίο ''μπλόκο'' της αστυνομίας , λίγο πιο κάτω από το σημείο της ενέργειας, έβρισκαν το όπλο στα χέρια του δράστη.)

Αναφορικά με το δεύτερο ερώτημα , υπάρχει ενδεχόμενο να αποτελεί μέρος της λύσης της ενέργειας.

Τέλος, δεδομένου ότι δεν βρέθηκε κάλυκας - βολίδα - σφαίρα στο σημείο της ενέργειας , και τα ''σενάρια'' είναι πολλά , σύμφωνα με όσα διαβάζουμε , υπάρχει και το ενδεχόμενο απλά του εκφοβισμού από άσφαιρο όπλο, η όπλο το οποίο παρουσίασε εμπλοκή - πρόβλημα. 

Τι διαμέτρου - βεληνεκούς ήταν το όπλο ; Τόσο δύσκολο κατέστη να βρεθεί η βολίδα η σφαίρα ; ( Το βασικό στοιχείο ) Πολύ περίεργο, δεδομένου ότι είναι γνωστή η θέση που βρισκόταν ο  δράστης , καθώς και η φορά του πυροβολισμού. 

Υ.Γ: Όπως μας μετέφεραν , σε ορισμένα media ''αστυνομολαγνείας'' αναφέρθηκε ότι αν υπήρχε σε κάθε τετράγωνο ένας αστυνομικός  θα ήταν δύσκολο να εκτελούνται τέτοιου τύπου ενέργειες. Εμείς σας γνωστοποιούμε ότι σε συνοικίες στις οποίες διαμένουν σχεδόν σε κάθε πολυκατοικία , ένας η περισσότεροι αστυνομικοί , έχουν προκύψει δολοφονίες. Αποτελεί λύση , και τελικά πόσο θα κοστίσει στην Ελληνική κοινωνία όταν θα χρειάζεται κάθε οικοδομικό τετράγωνο έναν αστυνομικό , ο οποίος ασφαλώς δεν επαρκεί ; Επί 24ώρου βάσεως μπορεί να καλύπτει ένας αστυνομικός, η χρειάζονται τέσσερις για την κάλυψη 24ώρου ; 

Υ.Γ 1: Μέχρι σήμερα, σε πλειάδα media , πάσης φύσεως , δεν έχει αναφερθεί εκτενώς , τουλάχιστον στον βαθμό που απαιτείται , τι έχει διαμορφώσει ο εκάστοτε νομοθέτης - εξουσία , αναφορικά με το ρόλο της αυτοδιοίκησης. Οι Ο.Τ.Α , αν και αποτελούνται σε διοικητικό βαθμό από τον βασικό κορμό των αστικών πολιτικών κομμάτων , για την ευημερία των στελεχών και των ημετέρων τους , λαμβάνουν και διαχειρίζονται πακτωλό χρήματος χωρίς να συμβάλουν σε κανένα βαθμό αναφορικά με την εγκληματικότητα στις τοπικές κοινωνίες. * Αν γράψουμε ότι σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να συμβάλουν υπέρ εγκληματικών πράξεων θα δυσανασχετήσουν οι εξυπηρετούμενοι , οι κλακαδόροι , και οι ωφελούμενοι. Κάνουμε κάποιο λάθος ;

Μήπως είναι ημιτελής η ''ενημέρωση'' η οποία γίνεται από την πλευρά των συνασπισμένων ομίλων, εταιρειών , και διαπλεκόμενων φίλων , οι οποίοι αποτελούν τον ενδιάμεσο κρίκο εξουσίας - κοινωνίας απολαμβάνοντας μέχρι και σήμερα προνόμια και χρήμα ως εξυπηρετητές θεσμικών ημίμετρων ;  

* Εμείς όσο αντέχουμε θα είμαστε παρόντες ώστε να καθίσταται σαφής η κοινωνική σήψη της Ελληνικής κοινωνίας και ειδικότερα του Δήμου Γλυφάδας. Μη ξεχνάτε ότι επί δεκαετίες σειρά επαγγελματιών της πολιτικής , του καλλιτεχνικού χώρου, αστυνομικών κ.α. έχουν ''μερίδιο'' σε αυτοδιοικητικό επίπεδο στο Δήμο Γλυφάδας , και όπως γνωρίζεται ''συμβάλουν καθοριστικά'' σε ''όλους τους τομείς'' ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ημέτερους και αυλοκόλακες ! ( Η τέλεση της προαναφερόμενης ενέργειας , σε αντιδιαστολή με τις δικές τους , είναι ένα απλό πταίσμα )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η κατάθεση του Ντάρκο Κοβάσεβιτς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">