ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πρόγραμμα πρόληψης υγείας Νοτίου Τομέα Αθηνών

Στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί ο Περιφερειάρχης Αττικής , Γ. Πατούλης , με στόχο να παρουσιάσει το πρόγραμμα πρόληψης υγείας , μετέβη στην Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι στις προτεραιότητες της Περιφέρειας, εκτός από τη δρομολόγηση εμβληματικών έργων, όπως η ανάπλαση του Φαληρικού όρμου και τον εκσυγχρονισμό υποδομών που θα αλλάξουν το πρόσωπο της Αττικής και θα τη βάλουν σε τροχιά ανάπτυξης, είναι οι πολιτικές που έχουν στόχο τη διατήρηση της υγείας των πολιτών.

Όπως διευκρίνισε, μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα που εκπονεί η Περιφέρεια, μέσω ΕΣΠΑ, θα δοθεί έμφαση στην ενημέρωση των πολιτών με σκοπό την προστασία της υγείας τους και την έγκαιρη εντόπιση διαφόρων ομάδων του γενικού πληθυσμού που μπορεί να κινδυνεύουν από διάφορα σοβαρά νοσήματα.

Κατά την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Αττικής ανέφερε ότι μέσω του Εθνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται πλέον και η Περιφέρεια Αττικής, θα δοθεί έμφαση τόσο στην Πρωτοβάθμια Πρόληψη, όσο και στην Δευτεροβάθμια Πρόληψη, με ευρεία ενημέρωση όλου του πληθυσμού για 25 ξεχωριστά θεματικά πεδία. 

Μεταξύ άλλων, το κάπνισμα, η φυσική άσκηση και υγιεινή διατροφή, η Σεξουαλική Αγωγή, το Bulling και η χρήση του Internet, ο εμβολιασμός ενηλίκων παιδιών, η Πρόληψη Ατυχημάτων, ο καρκίνος μαστού και μήτρας, η κατάθλιψη, η άνοια, η δωρεά οργάνων κ.α.

Για την ενημέρωση αυτή, όπως διευκρίνισε, θα χρησιμοποιηθούν τόσο οι συνηθισμένες πρακτικές (εκστρατείες, δράσεις, MME κλπ) όσο και νέες μέθοδοι μέσω ανάπτυξης ηλεκτρονικών εργαλείων (πλατφόρμες κλπ), κινητοποίησης των κοινωνικών δικτύων (social media) κλπ.

Επισήμανση: Την υγεία μας την έχετε διαλύσει, θα μας κάνετε πρόληψη ;

Προφανώς ο δήμαρχος Γλυφάδας , καθώς και οι αντιδήμαρχοι, δεν συμμετείχαν διότι θα είχαν ''ανειλημμένες υποχρεώσεις'' , καθώς επίσης , πληθώρα εξυπηρετούμενων τους οποίους συνδράμουν ασταμάτητα επί πέντε χρόνια.

Αναφορικά με την Περιφέρεια Αττικής, η συμβολή σας επί δεκαετίες , με όλες τις διοικήσεις , είναι απίστευτη , δεν έχουμε λόγια.

Μέσω των ΕΣΠΑ , για πολλοστή φορά ως Περιφέρεια Αττικής, να παρέχεται πακτωλό χρήματος σε πλειάδα εξυπηρετούμενων , ώστε να καλύψουν τις ανάγκες ''ενημέρωσης''. 

Άλλωστε αυτό ζούμε ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ από το 1985, μέχρι και σήμερα , έπειτα από 70 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία διατέθηκαν , και πλειάδα ληστρικών επιδρομών σε βάρος μας αντί αρωγής της πολιτείας.

Τα βασανιστήρια είναι μια απάνθρωπη τακτική , πρέπει όλοι μαζί να τα σταματήσουμε , δυστυχώς όμως στη χώρα μας ο κάθε ένας περιορίζεται στα του οίκου του.

Σας θυμίζουμε για πολλοστή φορά ότι στην μια και μοναδική επικοινωνία μας με την Περιφέρεια Αττικής , επί διοικήσεως Δούρου , η συμβολή της περιφερειακής αρχής ήταν να μας αναφέρει '' Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε !! ''


Έτσι ''συνέβαλαν'' οι Συριζαίοι επί πέντε χρόνια διαχειρίσεως δις ευρώ, και απολαμβάνοντας τα αξιώματα. Έχουμε τα στοιχεία συμβολής τους σε διαπλεκόμενους ολιγάρχες, μεγαλοεκδότες, μεγαλοδημοσιογράφους, κ.α. , πλην της κοινωνίας.

Σε καλή μεριά τα κέρδη όσων εξυπηρετούν την χείριστου είδους διαπλοκή και κακοδιαχείριση - κακοδιοίκηση , τόσο στην περιφέρεια , όσο και στους Ο.Τ.Α. 

Δεν λογίζεται ενημέρωση η αναπαραγωγή δελτίων τύπου από τις ιστοσελίδες της Περιφέρειας Αττικής καθώς και των Δήμων, και ''μούγκα στην στρούγκα''. Κάτι εντελώς διαφορετικό κάνετε, το οποίο συμβάλει ώστε να μην διαφοροποιείται το ελάχιστο στη χώρα μας. 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πρόγραμμα πρόληψης υγείας Νοτίου Τομέα Αθηνών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">