ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης εγκαθιστά «έξυπνο φωτισμό» τύπου Led σε όλη την πόλη

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης εγκαθιστά «έξυπνο φωτισμό» τύπου Led σε όλη την πόλη

Υλοποιώντας ακόμα μία προεκλογική δέσμευση προς τους δημότες, ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Κωνσταντάτος υπέγραψε την σύμβαση εγκατάστασης με τον ανάδοχο, φωτισμού τύπου led στους κοινόχρηστους χώρους (δρόμοι, πλατείες) της πόλης και εφαρμογών «Έξυπνης Πόλης».

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που έχει υπογραφεί μέχρι στιγμής από την σημερινή διοίκηση και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα ενεργειακής αναβάθμισης και εφαρμογών «έξυπνης πόλης» που γίνεται πανελλαδικά .

Η ανάδειξη του Αναδόχου Ένωση Εταιρειών «ΟΤΕ Α.Ε. – GLOBILED Μ.ΕΠΕ» του έργου έγινε με διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό και αφορά την αντικατάσταση 5.391 υφιστάμενων ενεργοβόρων φωτιστικών/προβολέων (σε δρόμους, πλατείες κλπ) με «έξυπνα» φωτιστικά/λαμπτήρες/προβολείς νέας τεχνολογίας LΕD.

Ταυτόχρονα, μέσω του ίδιου έργου ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης θα αποκτήσει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα «Smart City» μέσα από την οποία θα παρέχονται μια σειρά από έξυπνες εφαρμογές για τους δημότες όλης της πόλης όπως: σύστημα τηλεελέγχου – τηλεδιαχείρισης – ελέγχου ενέργειας, smart parking μέσω mobile app, σημεία ελεύθερης πρόσβασης wifi για δημότες / επιχειρήσεις , αλλά και ένα ευφυές σύστημα τηλεματικής – ευφυών μεταφορών για την δημοτική συγκοινωνία.

Επί της ουσίας πρόκειται για ένα έργο που θα πραγματοποιηθεί με αυτοχρηματοδότηση καθώς ο Δήμος χωρίς καμία επένδυση κεφαλαίου και χωρίς να εκτεθεί σε οποιονδήποτε κίνδυνο (όπως η λήψη δανείου ή το ρίσκο μη επίτευξης του στόχου εξοικονόμησης και ποιότητας φωτισμού) επιτυγχάνει ένα εγγυημένο όφελος (βάση της προσφοράς του Αναδόχου) 1,2 εκ. ευρώ του συνολικού ποσού εξοικονόμησης στην 12ετία.

Πιο συγκεκριμένα το ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας (σύμφωνα με την σχετική προσφορά) αναμένεται να ξεπεράσει το 79,5% ενώ η μείωση ρύπων (εκπομπών CO2) θα περιοριστεί περίπου κατά 79,5% σε σχέση με την υφιστάμενη εκπομπή.

Το οικονομικό όφελος από την επιτευχθείσα εξοικονόμηση θα βελτιώσει τις χρηματοροές του δήμου μας και θα τις διοχετεύσει είτε σε μείωση τελών, είτε σε πρόσθετες επενδύσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας .

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την υφιστάμενη έλλειψη προσωπικού και με το γεγονός ότι ο Δήμος μας θα σταματήσει να ασχολείται επί καθημερινής βάσης με τον Δημοτικό Φωτισμό (βλάβες, αντικατάσταση λαμπτήρων) και την παρακολούθηση του, την οποία αναλαμβάνει επίσης ο τελικός Ανάδοχος, δημιουργούν ένα συνολικό αποτέλεσμα όχι απλώς ελκυστικό και ουσιώδες, αλλά στην κυριολεξία καταλυτικό για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πόλης μας

Με το έργο αυτό ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης κάνει ένα μεγάλο βήμα ώστε να αποτελέσει πρότυπο «πράσινης» & «έξυπνης» πόλης.

Σημείωση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Σας ευχόμαστε την επίτευξη των στόχων σας για μια «Smart City» , αν και η αφετηρία του όρου ήταν στην Γλυφάδα πριν από δεκαετίες στις εκπομπές του ΓΛΥΦΑΔΑ FM.

Πρωτίστως σας καλούμε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην απομάκρυνση μετασχηματιστών και συστοιχίας από λαμπάκια τα οποία δεσπόζουν ακόμα σε αρκετά σημεία του Ελληνικού , και κυρίως σε θάμνους και δένδρα.

Τέλος , αναμένουμε να έχουμε μια εικόνα των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής του Δήμου Γλυφάδας , η οποία επί πέντε και πλέον χρόνια , δεν κάλυψε ούτε το 1% των προσδοκιών μας. 

* Οι αιρετοί του Δήμου Γλυφάδας ασφαλώς θα έχουν καθολική άγνοια , διότι απλά κατοικούν στο δήμο , αξιώνουν να διοικήσουν , επιδιώκουν την διαχείριση των οικονομικών , όμως επί χρόνια όσων αποτέλεσαν σημεία αναφοράς σε τοπικό επίπεδο αυτοί ''ήταν αλλού''. 

* Τον όρο «smart» , «Smart City»καθώς και ψηφιακός μετασχηματισμός , ψηφιοποίηση του δημοσίου, ψηφιακή διακυβέρνηση, ψηφιακή διοίκηση, ψηφιακή διαχείριση, ψηφιακός πίνακας , ψηφιακή πλατφόρμα, τους άκουσαν για πρώτη φορά πριν από λίγα χρόνια με την διάδοση του διαδικτύου !!! 

* Οι προτάσεις μας στην αυγή της δεκαετίας του 90 για «Smart City» με ''ψηφιακό πίνακα'' σε κάθε σπίτι Γλυφαδιωτών , και δικτύωση με τις δομές του δήμου , ασφαλώς δεν είχαν καμία σχέση με την μετεξέλιξη και όσων ισχύουν επί του παρόντος. Η μήπως πριν από δεκαετίες γνωρίζαμε την μετεξέλιξη ; Τι λέτε ;

* Οι προτάσεις μας στην αυγή της δεκαετίας του 90 για «Smart City» προτείνοντας ο δήμος Γλυφάδας να υλοποιήσει μια συστοιχία server ώστε να δικτυωθούν υβριδικά επίγεια και ασύρματα συνολικά οι κάτοικοι και παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους , λέτε να είχαν κάποια σχέση με ψηφιακή παροχή , με τα smart κινητά και τα sosial media που ακολούθησαν Τι λέτε ;

Έχουμε γράψει επανειλημμένα ότι τα ''facebook'' , ''youtube'' , και εν γένει sosial media, καθώς και μηχανή αναζήτησηςψηφιακοί χάρτες  , ψηφιακά πρωτόκολλα επικοινωνίας, κ.α., προτάθηκαν από εμάς πριν προκύψουν , πριν υπάρξουν, αρκετά χρόνια πριν υλοποιηθούν. Είναι από τα λίγα γνωστά σε πλειάδα κατοίκων σε τοπικό επίπεδο.

Ασφαλώς δεν μας συνέβαλε κανείς από τόσους αξιόλογους δημάρχους - αιρετούς. 

Όπως δεν συνέβαλαν όταν πρωτοστατήσαμε στα FM κύματα , για Ιδιωτικές ραδιοτηλεοράσεις, μια δεκαετία πριν από τους εφοπλιστές , τους ομίλους , και τους κομματικούς φίλους. Επίσης, από τα  λίγα γνωστά σε πλειάδα κατοίκων σε τοπικό επίπεδο.

Είναι ξεκάθαρο ότι στο τόπο μας κανένας δεν επικροτεί και δεν συμβάλει τις προτάσεις των Ελλήνων, όμως οτιδήποτε έρχεται εν συνεχεία εισαγόμενο - ΞΕΝΟΦΕΡΤΟ - το υιοθετούν συνολικά.΄

'' Το ξένο είναι πιο γλυκό '' αναφέρουν ορισμένοι και το έχουν κάνει και τρόπο ζωής , όμως εμείς αντιπαραθέτουμε το '' Παπούτσι από το τόπο σου κι' ας είναι μπαλωμένο '' . . . διότι η διαφορά της κουλτούρας σε πολλές περιπτώσεις είναι καταστροφική. 

Ειδικότερα σήμερα , με τόσες παρωχημένες αντιλήψεις , με τόσους / ες που αδιαφορούν πλήρως για το τόπο τους και το λαό τους , και το μοναδικό τους θέμα είναι το κοινό νόμισμα και ο πλουτισμός τους , τα παγκοσμιοποιημένα καταναλωτικά των πολυεθνικών κ.α. εταιριών , καθώς η νέα εποχή για τη νέα εποχή χωρίς πραγματική σύγκλυση , διότι νέα εποχή χωρίς παραγωγή δεν λογίζεται , το στοίχημα δεν είναι πόσα εισαγόμενα καταναλωτικά και άλλα θα διαθέτεις,  το στοίχημα είναι πως συμβάλλεις το τόπο και το κοινωνικό σύνολο.

Ενδεχομένως , παρωχημένα μπορεί να θεωρούν ορισμένοι και αυτά που γράφουμε, όμως όσο δεν δίνεται έμφαση από την πολιτεία ώστε να μπούμε και εμείς ως χώρα στην παραγωγή , απλά εισάγοντας και χρησιμοποιώντας μια σειρά από καταναλωτικά κ.α. προϊόντα , ανάπτυξη επί της ουσίας δεν θα έχουμε.

Επί του προκειμένου: Η χώρα μας παράγει λάμπες LED , η απλά κάποιες εταιρίες εισαγάγουν και τοποθετούν εισαγόμενα προϊόντα ; Αν ως χώρα αδυνατούμε να μπούμε στην παραγωγή σε απλά λαμπάκια , πως μπορεί να έχει υπόσταση η ''νέα εποχή'' ; 

Τέλος, προσωπικά διαθέτουμε την τεχνογνωσία ώστε το σύνολο των λαμπτήρων μιας πόλης να διαχειρίζονται ΨΗΦΙΑΚΑ και ΑΣΥΡΜΑΤΑ από ένα κεντρικό πανόπτη δια μέσω του πρωτοκόλλου wifi , με τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να υπάρχει εικόνα τι χάλασε , τι υπολειτουργεί , τι χρειάζεται αντικατάσταση , κ.α., όμως εταιρία δεν δημιουργήσαμε , ούτε πρόκειται. O δήμος Γλυφάδας θα δημιουργήσει δημοτική επιχείρηση ; 

Ο όρος ''εξυπνη πόλη'' δεν είναι παρωχημένος είναι σαφής , και προϋποθέτει δήμο για τους δημότες , όχι για τους ιδιώτες.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης εγκαθιστά «έξυπνο φωτισμό» τύπου Led σε όλη την πόλη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">