ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Απεργία και τα χαΐρια του Άρη

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες πραγματοποιούνται σήμερα στο κέντρο της Αθήνας κατά του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, η ΑΔΕΔΥ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ συμμετέχουν και τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Μεταξύ των διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου, η επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, η δημόσια και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους, η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς και η κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη και θέσπιση ορίων ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες και πέντε χρόνια λιγότερα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, την κατάργηση του νόμου «Κατρούγκαλου» (Ν. 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων, την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, την πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, καθώς και τη δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας αποφάσισε και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι βρίσκεται σε δυναμικές κινητοποιήσεις για την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

«Ανήκουμε σε κοινό φορέα ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και δεν είναι δυνατόν εργαζόμενοι στην ίδια ειδικότητα να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Καραμανλής: Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα

«Μια χούφτα εργαζομένων πήγε με το ''έτσι θέλω'', με τσαμπουκά, με νοοτροπίες που θυμίζουν άλλες εποχές και κλείδωσε το αμαξοστάσιο στο Ρέντη», «μια οργανωμένη μειοψηφία έκανε παρακώλυση συγκοινωνίας, κατάληψη εργασιακού χώρου και δεν άφησε τους συναδέλφους τους να πάνε για να λειτουργήσει ο προαστιακός. Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα», τόνισε ο κ. Καραμανλής.

Κάλεσε τους εργαζόμενους, μάλιστα, να αποχωρήσουν και να ανοίξει το αμαξοστάσιο στο Ρέντη «αλλιώς οι συνέπειες θα είναι βαριές».

Προβλήματα στις μετακινήσεις

«Χειρόφρενο» έχουν τραβήξει σήμερα, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός, τραμ και μετρό, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών ενάντια στο νέο ασφαλιστικό.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν Προαστιακός και τρένα

Λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δεν ισχύουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (δακτύλιος), ενώ επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων και από κάθε άλλο όχημα.

Αντιπολιτευτική ενέργεια

Με μία σκληρή τοποθέτηση, πηγές της κυβέρνησης τοποθετούνται για την 24ωρη απεργία κατά του ασφαλιστικού. Όπως σημειώνουν, τα αιτήματα κινούνται εκτός λογικής, ενώ προσθέτουν ότι πρόκειται για καθαρά αντιπολιτευτική ενέργεια, από επαγγελματίες «εργατοπατέρες» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ. 

Το πρωί ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στο Mega υπεραμύνθηκε του νέου ασφαλιστικού λέγοντας ότι θα ωφεληθούν ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι, αλλά και συνολικά οι εργαζόμενοι και χαρακτήρισε υποκριτική την απεργία.

Σφοδρή κριτική στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, άσκησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ

Για «ασφαλιστικό ακραίας μονομέρειας υπέρ των ελαχίστων και εις βάρος των πολλών» έκανε λόγο η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε εξαφανίζει το φύλλο συκής με το οποίο η κυβέρνηση προσπάθησε να εξαπατήσει τους χαμηλοσυνταξιούχους. Ο υποτιθέμενος μηχανισμός στήριξης που θα αντικαθιστούσε δήθεν τη 13η σύνταξη είναι πλέον ανύπαρκτος. Η κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου επιβεβαιώνει τη συνέπεια της κυβέρνησης σε πολιτικές ακραίας μονομέρειας υπέρ των ελαχίστων και εις βάρος των πολλών. Μείωση εισοδήματος για 9 στους 10 συνταξιούχους και αύξηση εισφορών για 9 στους 10 επαγγελματίες. Αυτή είναι η νέα κανονικότητα του κ Βρούτση και της Νέας Δημοκρατίας» σχολιάζει.

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για πλήρη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων. Σε τοποθέτησή του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε τηλεοπτική συνέντευξή του χαρακτήρισε τον νέο νόμο απαράδεκτο και ότι «πρέπει να πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων απ’ τους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι πρώτα απ’ όλα να παλέψουν για την ανατροπή του, διότι ενσωματώνει όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους που έχουν ξεκινήσει εδώ και 30 χρόνια και κυρίως της τελευταίας τετραετίας, που είναι ο νόμος Κατρούγκαλου, τον οποίο δεν τον καταργεί, όπως ψεύτικα ισχυρίζεται το υπ. Εργασίας, αλλά αντίθετα τον ενσωματώνει». Κάλεσε δε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 18ης Φεβρουαρίου.

Η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ως «μακιγιάζ στο νόμο Κατρούγκαλου», ζήτησε εθνικό διάλογο και τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ θα καταψηφίσει το νόμο της «κοινοπραξίας» -όπως είπε- Κατρούγκαλου Βρούτση. Σημείωσε ότι με την κυβερνητική πρόταση «ο νόμος Κατρούγκαλου, όχι μόνο δεν καταργείται, αλλά ζει και βασιλεύει, έστω και με μερικές σωστές καθ΄ υπόδειξη του Συμβουλίου Επικρατείας ρυθμίσεις. Διευκρίνισε επίσης ότι οι βασικές αδικίες που διατηρεί το κυβερνητικό νομοθέτημα, είναι η διάταξη για την ενσωμάτωση της επικουρικής στην κύρια σύνταξη με την ενσωμάτωση του ΕΤΕΑΕΠ στον ΕΦΚΑ, η οποία εξαφανίζει την προοπτική ανάπτυξης του δεύτερου πυλώνα της Ασφάλισης και ειδικά των επαγγελματικών ταμείων.

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει την συμμετοχή της στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΤΡΙΤΗΣ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 κατά του νέου Αντιασφαλιστικού Νομοσχεδίου που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν στην Απεργιακή Συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος-Αθήνα.

Το Νομοσχέδιο που η κυβέρνηση καταθέτει για ψήφιση δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχεια των μνημονιακών Αντιασφαλιστικών Νόμων που ψηφίστηκαν την περίοδο 2010-2019 και είχαν ως συνέπεια τη μείωση των συντάξεων από 20% έως και 60%. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο δεν τήρησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για πλήρη κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν.4387/2016), ο οποίος επέφερε μειώσεις μέχρι και 350,00 € στις κύριες συντάξεις, αντιθέτως τον εφαρμόζει και εισάγει διατάξει ακόμη πιο επώδυνες.

Οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται στα ποσοστά αναπλήρωσης, μετά τα τριάντα (30) χρόνια υπηρεσίας, σε εκτέλεση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με την επιστροφή ενός ελάχιστου ποσού, σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνουν ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες μειώσεις που είχαν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι με τον Νόμο Κατρούγκαλου (Ν.4387/2026) και τους προηγούμενους μνημονιακούς Αντιασφαλιστικούς Νόμους.

Ακόμη και στα ποσοστά αναπλήρωσης ωστόσο, όσοι έχουν πάνω από σαράντα (40) χρόνια υπηρεσίας θα πληγούν ακόμη περισσότερο απ' ότι με το Νόμο Κατρούγκαλου.

Απέναντι στις πολιτικές και τα Νομοσχέδια που καταδικάζουν τους συνταξιούχους της χώρας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση οφείλουμε να αντιδράσουμε. Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά συνολικά τη ζωή των εργαζομένων, τον κόπο και τον μόχθο ολόκληρου του εργασιακού τους βίου και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την λεηλατήσει.

Διεκδικούμε και απαιτούμε πλήρη κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν.4387/2016) και όλων των Αντιασφαλιστικών μνημονιακών Νόμων, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση χωρίς τερτίπια που ανοίγουν το δρόμο στην ιδιωτικοποίησή της. 

Όλοι μαζί, εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα, αλλά και στον Ιδιωτικό Τομέα υψώνουμε φωνή αντίδρασης και μη ανοχής σε ένα ακόμη Νομοσχέδιο «λαιμητόμο» για τα Ασφαλιστικά-Συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.

Και ύστερα σου λένε ότι εκφράζει άποψη 




Αν έχει τέτοια μαντρόσκυλα μια κυβέρνηση τι τους χρειάζεται όλους τους υπολοίπους ; Δώστε στον Άρη την θέση που του αρμόζει , διορίστε τον υπουργό. 

Προσωπικά δεν έχουμε αντιληφθεί ακόμα για ποιον εργάζεται ο Άρης. Για τον ολιγάρχη Αλαφούζο , η για λογαριασμό της ΝΔ ; Ενδεχομένως να είναι και αυτός διπλοθεσίτης.

Εμείς από το δικό μας μετερίζι υποστηρίζουμε τις διεκδικήσεις της κοινωνίας , και αναφορικά με την οποία ταλαιπωρία μιας ημέρας , είμαστε βέβαιοι ότι η πλειονότητα έχει τα εφόδια κατανόησης. Άλλωστε οι περισσότεροι έχουν ζήσει επί αρκετά χρόνια την κατάλυση των δικαιωμάτων τους. 

Χούντα κρατικοδίαιτων. Ο ορισμός του πραγματικά ακραίου , και ασφαλώς ορισμένοι απ΄όσους χαρακτηρίζει με αυτόν τον τρόπο είσαστε και ''ακροατές'' του, άρα μαζόχες ! Ουδέποτε προέκυψε χούντα από τους εργαζομένους , οι χούντες έχουν πάντα πρόσημο κυβερνητικό - εξουσιαστικό.

# Τις τελευταίες ημέρες έχουν βαλθεί τόσο κυβερνητικά στελέχη , όσο και τα μαντρόσκυλα τους των ΜΜΕ , να ευτελίζουν τον όρο ΧΟΥΝΤΑ , την οποία όσοι και όσες την έχουν ζήσει γνωρίζουν απόλυτα τι είναι και τι επιφέρει.

Νόμος είναι το δίκιο του πολίτη , το δίκιο του λαού
Το ηθικό είναι νόμιμο, αλλά το νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικό

Έννομη ελευθερία είναι να μην υπακούει κανείς σε κανέναν άλλον νόμο παρά μόνο σ' εκείνον στον οποίο έδωσε τη συγκατάθεσή του. Εδώ διακρίνει κάποιος τις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος. ( Δώσατε συγκατάθεση για το ελάχιστο προσωπικό ; Αν δεν δώσατε , αφήστε τον αρη να ''γκαριζει''. )

Τέλος, τι επιχειρεί ο Πορτοσάλτε με τα ψευτοδιλλήματα περί φοβίας ; Η κυβέρνηση υφίσταται ώστε να υπηρετήσει το δίκιο του λαού , αν αποτυγχάνει σε αυτό ''πηγαίνει στο σπίτι της'' !
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Απεργία και τα χαΐρια του Άρη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">