ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Αιδώς Αργείοι

Αρκετές φορές , ο κάθε άνθρωπος έχει την ελπίδα , ότι ακόμα και στην σημερινή εποχή μπορούν να υφίστανται οι ανώτερες αξίες. Ασφαλώς όχι στον Δήμο της Γλυφάδας , και συγκεκριμένα με όσους/ες βρέθηκαν στα κοινά , καθώς επίσης , με όσους/ες τους υποστηρίζουν.

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Έπειτα από σειρά ετών δεδομένων κακοδιοικήσεων στο δήμο Γλυφάδας , και πλειάδας δικών μου προτάσεων , οι οποίες υλοποιούνται με καθυστέρηση μόλις τριάντα ετών από την περίοδο που προτάθηκαν δημόσια από τον ΓΛΥΦΑΔΑ FM, ανέμενα τουλάχιστον οι εμπλεκόμενοι με τα κοινά να διαθέτουν την παρρησία όταν υλοποιούν οτιδήποτε έχει προταθεί από τον υποφαινόμενο να τονίζουν το σημείο αναφοράς.

Με βασικό έναυσμα ότι ο δήμος προβαίνει στην υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος Οικιακής Κομποστοποίησης, η οποία θα δώσει μεγάλη ώθηση στην ανακύκλωση και στη διαλογή στην πηγή των οικιακών απορριμάτων , με καθυστέρηση τριάντα ετών από την δημόσια πρόταση μου αναφέρω :

Αιδώς Αργείοι . . .

Ασφαλώς κάθε φορά θα προκύπτουν πλειάδα ''καλοθελητών''  , τους οποίους επί σειρά ετών ενισχύουν σε διαφορετικά καθεστώτα οι διοικούντες , ώστε να προτάξουν τόσο σε ιστοσελίδες , όσο και στα ''sosial media'' , ( κοινωνικά δίκτυα ) τις ανακοινώσεις της διοικήσεως , παρακάμπτοντας τα βασικά σημεία αναφοράς , άρα και για τους εν λόγω  αναφέρω :

Αιδώς Αργείοι . . .

Oρισμένοι/ες εκ των συμπολιτών μας , έχοντας κρίση και θύμηση , γνωρίζουν  , τι προτάθηκε , από ποιους προτάθηκε , πότε προτάθηκε , και τι ακολουθείται επί του παρόντος , σήμερα , το 2020.

Πόσες δεκαετίες μπροστά από όλους όσους βρίσκονται στα δημοτικά έδρανα βρίσκεται ο γράφων ;

Υπάρχει οτιδήποτε δικό σας ως πρόταση , το οποίο δεν έχει σχέση με προτάσεις του υποφαινόμενου από τον κατασχεμένο ΓΛΥΦΑΔΑ FM , το οποίο υλοποιείται στα όρια του δήμου Γλυφάδας ;

Υλοποίηση των επι μέρους 

Ενδιαφέρων να υλοποιείται τα επί μέρους τα οποία προτάθηκαν από εμάς πριν από δεκαετίες , και ασφαλώς με ΕΣΠΑ , όπως διαπιστώνουμε έχετε , την εντολή χιλιάδων Γλυφαδιωτών την υλοποιήσατε ;

Αλήθεια, πότε ξεκίνησε να ανακινείται δημόσια στη χώρα μας ο όρος ανακύκλωση ; Τι έρχεται στο μυαλό του κάθε συμπολίτη και συμπολίτισσά μας ;

ΕΣΠΑ χωρίς Ελληνική παραγωγή και ανάπτυξη 

Για εμάς τα ΕΣΠΑ για αυτού του τύπου υλοποιήσεις είναι το απειροελάχιστο , διότι έπρεπε να υπάρχει πολιτικό ενδιαφέρων ώστε να απορροφηθούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ώστε να προκύψει ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ. Έρευνα, ανάπτυξη, υλοποίηση, Ελληνικών απορριμματοφόρων , κάδων , κ.α.

ΕΡΩΤΗΜΑ: Οι κάδοι ''κομποστοποίησης'' , οι οποίοι θα διατεθούν πιλοτικά , είναι Ελληνικοί η μήπως και αυτοί είναι εισαγόμενοι ;

Υ.Γ: Τονίζω ότι η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται ακόμα και σήμερα σε νηπιακή κατάσταση αναφορικά με την ανακύκλωση , και για όσους και όσες παρακολουθήσατε πριν από τριάντα χρόνια τις εκπομπές μας , σας θυμίζουμε η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ξεκινά από το σπίτι του κάθε δημότη , διαφορετικά δεν μπορεί να προκύψει σημαντική αλλαγή.

* Στις δικές μας προτάσεις η ανακύκλωση ξεκινά από την οικία , και την επιχείρηση , με πολύχρωμους κάδους διαλογής των σκουπιδιών , και ειδικά οχήματα αποκομιδής , αντί των δημοτικών '' κοινόβιων '' που υφίστανται μέχρι σήμερα . 

* Στο μέλλον αλλάζει δραστικά η ''φιλοσοφία'' ανακύκλωσης και αποκομιδής , με έμφαση το πρώτο στάδιο που είναι η οικία , και η επιχείρηση. ( Πολύχρωμοι ατομικοί κάδοι διαλογής , και ειδικά οχήματα αποκομιδής με δυο , τρεις , ξεχωριστούς θαλάμους. ) 


* Σε μια χώρα 10.000.000 εκατομμυρίων πολιτών δεν υπάρχει ούτε ένας μηχανικός να σχεδιάσει ένα όχημα περισυλλογής με τρεις θαλάμους , και ανάλογους κάδους ; Όλα εισαγόμενα ; Και η ''ανακύκλωση'' εισαγόμενη , έπειτα από την διάδοση του διαδικτύου και όσων είδε η πλειονότητα να ισχύουν σε άλλες χώρες ; 


* Έχετε εικόνα πόσοι μηχανικοί πολιτεύονται στη χώρα μας έχοντας ως βασική πολιτική τα ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ πάσης φύσεως , ενώ επικαλούνται την ανάπτυξη ; Ένας πυλώνας , όπως είναι του Τουρισμού , δεν είναι αρκετός ώστε να επικαλούνται την ανάπτυξη σε μια χώρα 10 εκ. , πρέπει να προκύψει , παιδεία, έρευνα, παραγωγή.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Αιδώς Αργείοι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">