ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τα ΜΑΤ επιστρέφουν στην Αθήνα




Στην Αθήνα επιστρέφουν οι οκτώ από τις συνολικά 17 διμοιρίες ΜΑΤ που βρίσκονται στη Μυτιλήνη και τη Χίο, μετά από τις συγκρούσεις και τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στα δύο νησιά.
Οι πρώτες διμοιρίες μπήκαν ήδη στο πλοίο στο λιμάνι της Μυτιλήνης.
Tο πλοίο θα περάσει από τη Χίο για να επιβιβαστούν και οι υπόλοιπες διμοιρίες και να ξεκινήσει η επιστροφή προς την Αθήνα.


Μουτζούρης: Κάνατε πατάτα με τα ΜΑΤ

O Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης  είπε ότι θα μιλάω όπως θέλω ιδιωτικά, ενώ πρόσθεσε ότι δεν γνώριζε ότι τον κατέγραφαν κάμερες. 

Παράλληλα, ο ανεξάρτητος άρχοντας των νήσων επιτέθηκε στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι έκανε μεγάλη πατάτα με τα ΜΑΤ που έφερε εδώ. Είμαι βέβαιος ότι όταν έχετε ιδιωτικές συνομιλίες θα κάνετε πολλές χειρονομίες. Θα παριστάνω την Οσία Τερέζα

Ήμουν σε ένα στρατόπεδο τρεις ώρες και προσπαθούσα να προστατεύω τα ΜΑΤ που τρώγανε πέτρες και καπνογόνα. Την ιδιωτική συνομιλία θα την κάνω όπως θέλω όχι όπως θα μου υποδείξετε εσείς. Δεν ήξερα ότι με κατέγραφαν είπε.

Δεν είπα κάτι το ιδιαίτερο, εσείς τα μεγαλοποιείτε, σας βολεύει να το κάνετε. Διαμόρφωσε κλίμα η κυβέρνηση και τα ΜΑΤ. Δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο κ. Κουμουτσάκος. Εγώ εξελέγην ανεξάρτητος με χιλιάδες ψήφους, θα τους τιμήσω τους Χιώτες και τους Λέσβιους που με ψήφισαν. 

Δεν έκανα διάλογο, εκείνη την ώρα έκανα μονόλογο με συνομιλητή στο τηλέφωνο. Παραποιείτε την αλήθεια πρόσθεσε.

Μιλώντας με τον κ. Κουμουτσάκο, ο οποίος του είπε ότι δεν συνομιλώ μαζί σας αν δεν ζητήσετε συγγνώμη από τον πρωθυπουργό του απάντησε πως: Δεν συνομιλώ καν μαζί σου, εσύ παρεμβαίνεις στα λόγια μου. Κάνατε πατάτα, εσείς και η κυβέρνησή σας περάσατε στο περιθώριο. Αποτύχατε στο θέμα της διαχείρισης του μεταναστευτικού. Διακοσμητικό στοιχείο είστε. Είστε ο τελευταίος που θα επιθυμούσα να συνομιλώ.

Ο Μητσοτάκης θα ζητήσει από τους δημάρχους και τους αντιπεριφερειάρχες να υπάρξει αποκλιμάκωση και η πρωτοβουλία να αποσυρθούν τα ΜΑΤ κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός είναι έξαλλος με τις εικόνες ξυλοδαρμού των ανδρών των ΜΑΤ από τους νησιώτες μέσα στα ξενοδοχεία που κοιμόντουσαν, ενώ θα ζητήσει ευθύνες από τους τοπικούς άρχοντες για την κατάσταση που διαμορφώθηκε.

Τα ΜΑΤ αποχωρώντας έσπασαν τα αυτοκίνητα των κατοίκων



# Το σπάσιμο αυτοκινήτων απο τα ΜΑΤ δεν προβάλλεται ούτε από τον ΣΚΑΙ Αλαφούζου, ούτε από τους Μαρινάκηδες, και έχουν δίκιο όσοι ανέφεραν ότι οι Ματατζήδες έχουν εμπειρία στο σπάσιμο αυτοκινήτων και στον βανδαλισμό της περιουσίας των πολιτών.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τα ΜΑΤ επιστρέφουν στην Αθήνα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">