ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αντιδράσεις δημάρχων για το καρναβάλι - πλην της Γλυφάδας !

Σε ολόκληρη την χώρα δήμαρχοι και έμποροι αντιδρούν ενώ στον Δήμο Γλυφάδας το κομματικό στέλεχος - δήμαρχος - προβαίνει σε μια διπλωματική δήλωση ώστε να μην ενοχλήσει το κόμμα του.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Δήμαρχε Γλυφάδας , των δυο μέτρων και σταθμών , πόσο κοστίζει στο σύνολο των Γλυφαδιωτών το team των συνεργαζόμενων ιστοσελίδων - ''εκδοτών'' , όμως κατ' επίφαση δημοσιογράφων ; Πόσο κοστίζουν όσοι δημοσιοποιούν φασόν δελτία τύπου, όμως ποτέ δεν έχουν προσωπική άποψη και κρίση ;


Δήμαρχε Γλυφάδας των λόγων και όχι των πράξεων η υγεία  είναι πάνω από όλα και το σέβεστε απολύτως αυτό ;

Για τις πολλαπλές βλάβες που έχετε πετύχει τα τελευταία χρόνια σε βάρος της υγείας μας , δεδομένου ότι δεν τηρήσατε την ΕΝΤΟΛΗ χιλιάδων συμπολιτών μας, έχετε να δηλώσετε κάτι ; 

Δεδομένου, ότι ακόμα και χθες δεχτήκαμε αήθη επίθεση από ''κολλητό'' εξυπηρετούμενο του δημάρχου Γλυφάδας , τον οποίο παράνομα είχε διορίσει πιστώνοντας πολλές χιλιάδες ευρώ για λογαριασμό του , αναφέρουμε: 

Όποιος δηλώνει στα καλά καθούμενα ότι δεν φοβάται , όπως ο εξυπηρετούμενος παρανόμως του δημάρχου , έχει χ@σμένη τη φωλιά του. Πρόκειται για ασύλληπτου βαθμού αποθρασυμένα άτομα , τα οποία αντί να αναγνωρίζουν ότι αδίκως και κατ' εξαίρεση εξυπηρετήθηκαν σε μια δύσκολη συγκυρία , συνεχίζουν να προκαλούν.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο αποτυχόντας των εκλογών εξυπηρετήθηκε πέραν του δέοντος , και απόλαυσε ως αργόμισθος πολλές χιλιάδες ευρώ, στον αντίποδα η εντολή 4.500 χιλιάδων συμπολιτών μας δεν καλύφθηκε από τη πλευρά του δημάρχου. Αναλογιστείτε τι άτομα είναι τα εν λόγω, ( οι εξυπηρετούμενοι ), τα οποία συνεχίζουν να προκαλούν. 

# Όταν βρίζεις κάτι κολλητέ του δημάρχου - αργόμισθε - αυτό που βρίζεις δεν το υιοθετείς ούτε το αντιγράφεις. Έπειτα από την ύπαρξη του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB γέμισε η Πόλη μας , και όχι μόνο , με αντίγραφα πάσης φύσεως , τα οποία χρηματοδοτούνται από τον δήμο και τους αιρετούς !

# Ορισμένοι/ες πρέπει να είστε από αδέκαστες οικογένειες, κύρους, αξιών, ήθους, εντιμότητας, και άλλωστε το καταμαρτυρούν οι πρακτικές σας, στα μουλωχτά εύνοια για το τομάρι σας, και στον αντίποδα κατάλυση της δημοκρατίας. 

Έντονες αντιδράσεις δημάρχων και εμπόρων για την «καραντίνα» στα καρναβάλια

Για οικονομικές ζημιές εκατομμυρίων ευρώ κάνουν λόγο οι δήμαρχοι και οι τοπικοί φορείς

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις από δημάρχους και φορείς σε όλη τη χώρα, μετά την απόφαση του υπουργού Υγείας να ματαιωθούν οι εκδηλώσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου της αποκριάς σε όλη τη χώρα. Στις πόλεις όπου διοργανώνονται τα πιο φημισμένα καρναβάλια της χώρας όλοι μιλούν για ζημιές που θα προκαλέσουν σοβαρές δυσλειτουργίες στην τοπική οικονομία.

Καταστροφή για την Πάτρα

Για οικονομική καταστροφή χωρίς προηγούμενο μιλούν οι καταστηματάρχες της Πάτρας, μετά την απόφαση για τη ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων της χώρας λόγω του κοροναϊου. 

 Η ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, αιφνιδίασε τους φορείς της Πάτρας, οι οποίοι ξεκίνησαν πυρετώδεις συσκέψεις για να αποφασίσουν πως θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Το μόνο σίγουρο, ωστόσο, είναι ότι η οικονομία της πόλης θα υποστεί μεγάλη ζημιά από την ακύρωση των εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί για το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς.

«Είμαι πολύ ταραγμένος από αυτό που συνέβη. Όλη η πόλη έχει μουδιάσει. Αν η απόφαση αποδειχτεί οριστική και δεν υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις θα μιλάμε για οικονομική καταστροφή. Περιμένα αυτές τις λίγες μέρες για να βγάλουμε τα σπασμένα όλης της χρονιάς. Τα μαγαζιά θα μείνουν κλειστά, θα χαθούν δόσεις που πρέπει να πληρωθούν στην εφορία, θα πρέπει να δοθούν υποχρεωτικές άδειες και φοβάμαι ότι αυτά που δεν πάθαμε το 2009 θα τα πάθουμε φέτος» λέειο Σπύρος Στεργίου, πρόεδρος του συλλόγου των καταστημάτων εστίασης της Πάτρας. Ο κ. Στεργίου επισημαίνει, πάντως, ότι όποια κι αν είναι η τελική απόφαση δεν είναι σίγουρο ότι θα αποδειχτεί εφαρμόσιμη στο σύνολο της. «Δεν θα μπορούν να ελεγχθούν τα πάρτι που έχουν προγραμματιστεί. Γενικά, ο πληθυσμός της πόλης δεν μπορεί να ελεγχθεί. Είναι στην κρίση του καθενός το τι θα κάνει εκείνες τις μέρες».

Γιατί πανικοβάλουν τον κόσμο;» δήλωσε o δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελης και πρόσθεσε: «Είναι μια βόμβα στην τοπική οικονομία όχι μόνο της Ξάνθης αλλά και της Καβάλας και της Χρυσούπολης. Εστιατόρια, μαγαζιά, ξενοδοχεία και επαγγελματίες περιμένουν να δουλέψουν».

Σε ανοιχτή επικοινωνία βρίσκεται ο δήμαρχος Ξάνθης με τους ομολόγους του στο Ρέθυμνο, την Πάτρα, την Καλαμάτα και τα Τρίκαλα όπου διοργανώνονται οι σημαντικότερες καρναβαλικές εκδηλώσεις της χώρας το επόμενο τριήμερο για να συντονίσουν τις ενέργειές τους. «Ακόμη δεν έχουμε κάποιο επίσημο χαρτί στα χέρια μας το οποίο να μας εξηγεί την απόφαση του υπουργού» είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Ξάνθης. Μόνο στο καρναβάλι της Ξάνθης έχουν δηλώσει συμμετoχή φέτος 15.000 καρναβαλιστές από 37 συλλόγους από όλη την Ελλάδα. «Είμαστε ανάστατοι. Θέλουμε ο υπουργός να αλλάξει την απόφασή του, να πραγματοποιηθεί το καρναβάλι και να παρελάσουμε» δήλωσε στο ethnos.gr ο παρουσιαστής του φετινού καρναβαλιού της Ξάνθης Γιώργος Κουτσουρλής. «Είναι μια μεγάλη οικονομική ζημιά για όλη την Ξάνθη. Αλλά αφού ήρθε στο σπίτι μας ο ιός πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Μην ξεχνάτε ότι ακυρώθηκε και το καρναβάλι της Βενετίας» δήλωσε από την πλευρά του στο ethnos.gr ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Αντωνιάδης.

50.000 επισκέπτες περίμεναν τον 3ήμερο στην Νάουσα

Προβληματισμός επικρατεί και στην Νάουσα μετά την απόφαση του υπουργού Υγείας να ακυρωθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την χώρα. Πενήντα χιλιάδες κόσμο περίμεναν να φιλοξενήσουν στην περιοχή της Νάουσας το προσεχές τριήμερο. «Έχουν πληρωθεί ορχήστρες, σκηνικά και έχουν κλειστεί τα ξενοδοχεία σε πολύ υψηλές τιμές από ταξιδιώτες. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη οικονομική ζημιά» δήλωσε r ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Καρανικόλας.

Δήμαρχος Κοζάνης: Ξοδέψαμε 150.000 ευρώ για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις

Ανάστατοι βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Κοζάνης μετά την ανακοίνωση για την ματαίωση του καρναβαλιού. Τα ξενοδοχεία είναι sold out από σήμερα σε όλη την Κοζάνη σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής Λάζαρο Μαλούτα. «Κάναμε μια στοχευμένη προσπάθεια στα social media όλο το προηγούμενο διάστημα, προσεγγίζοντας επισκέπτες από όμορες Περιφέρειες. Θα κατακλυζόταν η Κοζάνη το επόμενο τριήμερο. Η ζημιά είναι μεγάλη» δήλωσε στο ethnos.gr ο Λάζαρος Μαλούτας.

Ανησυχούν οι έμποροι στο Μοσχάτο

Ανήσυχος για τις επιπτώσεις των μέτρων κατά του κοροναϊού κυρίως προς τον εμπορικό κόσμο του δήμου του είναι ο δήμαρχος Μοσχάτου Ανδρέας Ευθυμίου. Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει όλες τις εκδηλώσεις και μεταξύ αυτών και τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, ο Ανδρέας Ευθυμίου σχετικά με το μεγάλο καρναβάλι που διοργανώνει παραδοσιακά κάθε χρόνο ο Δήμος Μοσχάτου και που είχε την τύχη να το διοργανώσει το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 22-23 Φεβρουαρίου.

Σχετικά με το μεγάλο καρναβάλι που κάνει ο Δήμος Μοσχάτου κάθε χρόνο είπε: «Ημασταν τυχεροί γιατί το μεγάλο καρναβάλι έγινε με τεράστια επιτυχία το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Την Καθαρή Δευτέρα είχαμε προγραμματίσει μία εκδήλωση στην πλατεία αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να την ματαιώσουμε.

Τον εμπορικό κόσμο σκέφτομαι και για αυτόν ανησυχώ στην παρούσα φάση διότι θα υποστεί άμεσα τεράστια ζημιά από τα μέτρα και τους αποκλεισμούς. Οι πολίτες του δήμου μας και γενικά να γνωρίζουν πως οι υπηρεσίες μας είναι σε ετοιμότητα και πως όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα χωρίς πανικό, διότι τελικά θα γίνει μεγάλη ζημιά στην τοπική οικονομία».

Ωστόσο θα αναβληθεί άλλη μία μεγάλη εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί την Καθαρή Δευτέρα στην κεντρική πλατεία της πόλης. «Παρακολουθούμε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις. Δεν υπάρχει πανικός. Συμβουλευόμαστε τις αρμόδιες αρχές της χώρας, αλλά και τους συμβούλους μας καθηγητές της ιατρικής που είναι καθησυχαστικοί. Μας τονίζουν πως το 80% από αυτούς που θα νοσήσουν θα περάσουν την ασθένεια ως κρυολόγημα. Δεν εφησυχάζουμε αλλά και δεν υπάρχει πανικός. Υπάρχει υπευθυνότητα, ψυχραιμία και σωστή υγιεινή».

Δήμαρχος Γλυφάδας 

Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε συνεπώς ότι ακυρώνεται η καθιερωμένη αποκριάτικη σχολική παρέλαση που θα γινόταν αυτή την Κυριακή στην πόλη μας και όλες οι εκδηλώσεις την ημέρα αυτή. 


Η απαγόρευση εκδηλώσεων περιλαμβάνει και τα Κούλουμα, άρα ούτε ο εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας θα γίνει. Με νεότερη ανακοίνωση εντός της ημέρας θα ενημερώσουμε πως θα κάνουμε μόνο διανομή νηστίσιμων εδεσμάτων την Καθαρά Δευτέρα μέσω των κοινωνικών μας δομών.

'' Λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας και για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, ακυρώνονται με απόφαση της πολιτείας όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

«Είναι πραγματικά κρίμα για όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν σκληρά και με πολύ μεράκι για τον φετινό εορτασμό και για όλα τα παιδιά που το περίμεναν με μεγάλη προσμονή. Η δημόσια υγεία όμως είναι πάνω από όλα και το σεβόμαστε απολύτως αυτό. Συστήνουμε προσοχή σε όλους, ψυχραιμία και πλήρη τήρηση όλων των κανόνων ατομικής υγιεινής. Η δημοτική μας αρχή και οι υπηρεσίες μας παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή για οποιοδήποτε ζήτημα τυχόν προκύψει για την προστασία της δημόσιας υγείας», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας.''
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αντιδράσεις δημάρχων για το καρναβάλι - πλην της Γλυφάδας ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">