ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Με τον κορωναϊό ξεκινά η ''νέα εποχή''

Όπως θυμάστε ορισμένοι από τους αναγνώστες μας , πριν από ένα χρονικό διάστημα , σας είχαμε γράψει για την νέα εποχή , και σήμερα είμαστε πεπεισμένοι ότι η ''νέα εποχή'' ξεκινά με τον κορωναϊό.




Του Γιάννη Κουρδομένου
glyfadaweb@gmail.com

Μια νέα σελίδα, ένα νέο κεφάλαιο, μιας παγκόσμιας επιδημίας , η οποία στους λίγους μήνες υπάρξεώς της διαμορφώνει σε ολόκληρο τον πλανήτη το πλαίσιο χιλιάδων θανάτων , και ασφαλώς φοβίας σε εκατοντάδες εκατομμύρια πολιτών, σε συνάρτηση με τις πολιτικές των κυβερνήσεων απαγόρευσης της κυκλοφορίας, και με τη νέα τεχνολογία στο προσκήνιο να δίνει εντολές, σηματοδοτεί τη νέα εποχή, η οποία τώρα ξεκινά.

Σήμερα διάβασα σε κάποιες αφίσες '' τι σκατά γίνεται ;'' ( αναφορικά με όσα ισχύουν στην κορωναϊκή εποχή ), και δεν θα μπορούσα να το αφήσω ασχολίαστο.

Κατ' αρχάς να επισημάνουμε ότι δεν συμφωνούμε με τις παρωχημένες απανταχού συνωμοσιολογίες, ούτε και με τα fake news, αν και πολλές φορές  είναι δουλεμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να πείθουν ένα κομμάτι της κοινωνίας μας το οποίο εμπιστεύεται τα sosial media.


Σε μια τέτοια συγκυρία , μιας θανατηφόρας επιδημίας, καθίσταται σαφής η διαφορά μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού παράγοντα , και είναι το κομβικό σημείο όπου ο καπιταλισμός - νεοφιλελευθερισμός απογυμνώνεται.

Χωρίς δημόσιο τομέα ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός είναι ανίσχυρος να διαμορφώσει το πλαίσιο των απαιτούμενων ''πολιτικών'' .

Η νεοφιλελέ κυβέρνηση, της ΝΔ, αξιοποιεί το σύνολο του δημοσίου τομέα ενώ στον αντίποδα υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό σε υλικά και υποδομές.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει επιτάξει τον Ιδιωτικό τομέα , και μεγάλο φάσμα της κοινωνίας μας, ειδικότερα οι περισσότερο ευάλωτοι , κινδυνεύουν αν τα κρούσματα του κορωναϊού επεκταθούν δραματικά.

Οι κατ' επιλογήν επιδοματικές πολιτικές των 800 ευρώ καλύπτουν τις ανάγκες ενός μικρού ποσοστού του πληθυσμού της χώρας μας , και την ίδια στιγμή οι ''αστέρες'' των τηλεοράσεων αντί να δημοσιογραφούν γλύφουν τους υπουργούς.

Σε μια τέτοια συγκυρία, στην οποία πλήττεται το σύνολο, οι πολιτικές οφείλουν να καλύψουν το σύνολο, και δεν αναφερόμαστε μόνο στις επιδοματικές πολιτικές, οι οποίες πρέπει να ισχύσουν για μεγαλύτερο φάσμα της κοινωνίας μας, αναφερόμαστε στην κάλυψη των αναγκών των υγειονομικών υπηρεσιών , με στελέχωση , νέες θέσεις εργασίας, καθώς και επίταξη των ιδιωτικών δομών καθώς και του ανθρώπινου δυναμικού.

Στη νέα εποχή - φάση - στην οποία βρισκόμαστε οι διαχωρισμοί είναι περιττοί , όσο διαρκεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης πρέπει να συνεισφέρουν άπαντες.

Τα περιοριστικά μέτρα δεν σημαίνει ότι φυλακίζεται ο νους μας, αν και το μυαλό μας κρίνει ότι με την παγκόσμια επιδημία ξεκινά μια νέα φάση της ανθρωπότητας και του ελέγχου των μαζών σε παγκόσμια κλίμακα.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση όσο διαρκεί η επιδημία και τα περιοριστικά μέτρα την ενίσχυση του συνόλου , διότι πλήττεται το κοινωνικό σύνολο. 








  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Με τον κορωναϊό ξεκινά η ''νέα εποχή'' Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">