ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αδιόρθωτη η Νέα Δημοκρατία

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τα στελέχη της παραμένουν αδιόρθωτοι. Κακώς η Ελληνική κοινωνία τους παρείχε εντολή , και τους εμπιστεύτηκε με φρούδες υποσχέσεις.

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Ανακοίνωσαν τις επιδοματικές τους πολιτικές , για τους μακροχρόνια ανέργους , αφήνοντας εκτός την πλειονότητα όσων το 2019 - 2020 έχουν μηδενική φορολογία χωρίς εισόδημα.

Συγκεκριμένα περισσότεροι από 500.000 χιλιάδες άνεργοι εγγεγραμμένοι του ΟΑΕΔ αναζητούν εργασία, ενώ η κυβέρνηση καλύπτει έναν στους πέντε.

Το επίδομα των 400 ευρώ αφορά όσους εγγεγραμμένους ανέργους απόκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια άνεργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, από την 1 Απριλίου 2019 έως και τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, παραμένουν άνεργοι και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.

Το έκτακτο επίδομα που ανακοίνωσαν και δεν αφορά το σύνολο των ανέργων θα δοθεί μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Στον αντίποδα με συνοπτικές διαδικασίες κάλυψαν περισσότερους από 200 χιλ. επιχειρηματίες , οι οποίοι ασφαλώς δεν αντιμετώπιζαν ανάλογο πρόβλημα. 

Εκτός αν πρέπει να δεχθούμε ότι οι μέχρι προχθές επιχειρηματίες βρίσκονταν στην οικονομική θέση - κατάσταση - των μακροχρόνια ανέργων.

Όπως αντιλαμβάνεστε δεν υπάρχει επιχειρηματίας ο οποίος δεν έχει μεριμνήσει να έχει ''καβάτζα'' , αντιθέτως περίπου ένα εκατομμύριο άνεργοι πως μπορούσαν να διαθέτουν ρευστό στην ''καβάτζα'' , και ειδικότερα όσοι δεν ήταν επιδοτούμενοι από τον Ο.Α.Ε.Δ ;  

Όπως ανέφερε σήμερα η βουλεύτρια Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Ραλλία Χρηστίδου,  ο Υπουργός Ανάπτυξης προσπαθώντας να εξηγήσει τον αποκλεισμό τόσων ανθρώπων,ανενδοίαστα ονομάτισε τους μακροχρόνια ανέργους ως φοροφυγάδες, γιατί κατά τη γνώμη του αφού επιβιώνουν και δεν έχουν πεθάνει από ασιτία από κάπου έχουν κρυφά εισοδήματα. 

Δεν τα είπαν κατά λάθος, αυτά πιστεύει η ΝΔ για τους ανέργους και τους εργαζόμενους της χώρας. Ότι οι άνεργοι είναι στην πραγματικότητα εργαζόμενοι που το κρύβουν πόσο καλά περνάνε και ότι οι εργαζόμενοι μπορούν μια χαρά να ζήσουν με 800 ευρώ για ενάμισι μήνα. 

Άλλωστε πόσο κάνει το ψωμί και πόσο το παντεσπάνι; 

Γ:web: Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν γνωρίζει τι σημαίνει αυτοδυναμία, διότι όταν αναφέρει ως κόμμα το αυτοδύναμη Ελλάδα συνεπάγεται αυτοδύναμος ο κάθε Έλληνας. Πως συμβάλει τον κάθε Έλληνα επί του παρόντος να είναι αυτοδύναμος

Δεν είναι σωστό να ζουν έτεροι με τα χρήματα του συνόλου των φορολογουμένων, και άλλοι να είναι υποχρεωμένοι για πολλοστή φορά να πληρώσουν τα σπασμένα, και ενδεχομένως να πληρώσουν και με τη ζωή τους.

Επί σειρά ετών πληρώνουμε κανονικά φόρους , ΕΝΦΙΑ , Χαράτσια , δημοτικά τέλη , κ.α. ακόμα και δανειζόμενοι ώστε να μην προκύψει πολιτειακό πρόβλημα. Πληρώνουν κάτι περισσότερο οι επιδοτούμενοι επιχειρηματίες ;

Καλούμε την κυβέρνηση να κοιτάξει ενδελεχώς πόσες χιλιάδες ''τζαμπατζήδες'' , οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει ΕΝΦΙΑ , Χαράτσια, κ.α. , επιδοτούνται επί του παρόντος. 

Συγκεκριμένα, αφορά και τις πολιτικές συνέχισης - παράτασης - επιδομάτων του Ο.Α.Ε.Δ., την ίδια περίοδο που αποκλείει όσους πλήρωσαν κανονικά, διότι ορισμένοι μακροχρόνια άνεργοι , έκαναν το λάθος μια φορά μέσα στο 2019 να μην ανανεώσουν το δελτίο ανεργίας τους, ενώ είναι αρκετά χρόνια άνεργοι , και αυτό αποδεικνύεται από τα στοιχεία του Ο.Α.Ε.Δ και άλλων υπηρεσιών του δημοσίου.

# Γιατί πάντα τίθεται ένα κριτήριο το οποίο αποστερεί από το σύνολο μια ενιαία πολιτική ; Τι 12 μήνες μη επιδοτούμενης ανεργίας , τι εννέα μήνες μη επιδοτούμενης ανεργίας, το ίδιο είναι. Όσοι/ες είναι συνεχόμενα εννέα μήνες άνεργοι το 2019 - 2020 , λόγω λάθους ανανέωσης μια φορά μέσα στο 2019 του δελτίου, χωρίς επιδότηση , δεν αντιμετωπίζουν ως μακροχρόνια άνεργοι πρόβλημα επί του παρόντος ; 

Καλούμε να το απαντήσει ο Άδωνις , ο οποίος μπορεί να διαθέτει στοιχεία των ''φοροφυγάδων'' οι οποίοι αφού επιβιώνουν και δεν έχουν πεθάνει από ασιτία από κάπου έχουν κρυφά εισοδήματα. Αν διαθέτει στοιχεία να μας τα προσκομίσει , διότι εμείς γνωρίζουμε σε αρκετές περιπτώσεις τι υφίσταται.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αδιόρθωτη η Νέα Δημοκρατία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">