ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ανοίγουν οι παραλίες



Από τη Δευτέρα η ατομική άθληση θα επιτρέπεται στους ανοικτούς χώρους και στη θάλασσα,  ωστόσο οι οργανωμένες παραλίες θα παραμένουν ακόμα κλειστές. Αυτό σημαίνει ο,τι για τις παραλίες που δεν είναι οργανωμένες το μπάνιο στη θάλασσα επιτρέπεται και πάλι από τη Δευτέρα 4 Μαΐου.

Ο ομότιμος καθηγητής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ειδικός στις λοιμώξεις, Παύλος Νικολαΐδης, δίνει πολύ χρήσιμες απαντήσεις στα ερωτήματα που απασχολούν τους περισσότερους.

Τι θα αλλάξει στον τρόπο που κάνουμε μπάνια φέτος; Υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουμε τον ιό από τη θάλασσα ή την πισίνα; Θα πρέπει να φοράμε μάσκες στις παραλίες; Πόσο ασφαλείς είναι οι οργανωμένες παραλίες και τιθα πρέπει να προσέξουμε ; Η ζέστη «σκοτώνει» τον ιό ;

Όπως αναφέρει ο κ. Νικολαΐδης, «οι θερινές διακοπές στην Ελλάδα συνδυάζονται ως επί το πλείστον με μπάνιο στη θάλασσα ή στην πισίνα. Το μπάνιο στο θαλασσινό νερό ή στην πισίνα η οποία χλωριώνεται είναι ασφαλές. Ούτε έχει βρεθεί, ούτε μπορεί θεωρητικά να ειπωθεί ότι υπάρχει δυνητικός κίνδυνος. Περισσότερο είναι η διαδικασία, όχι το μπάνιο δηλαδή σε οποιοδήποτε μέρος. Οι συνθήκες συγχρωτισμού, για παράδειγμα, αν υπάρχουν 20 ξαπλώστρες σε 10 τετραγωνικά μέτρα, ο κίνδυνος είναι λογικό να αυξάνεται από τον συνωστισμό, όπως ακριβώς δηλαδή αναφέρουμε και από την αρχή της πανδημίας».

Ερωτώμενος για το αν υπάρχει περίπτωση κάποιος να κολλήσει τον ιό από την αμμουδιά ή από τις εξωτερικές επιφάνειες της πισίνας, ο κ. καθηγητής ξεκαθαρίζει πως είναι εξαιρετικά απίθανο καθώς η κύρια οδός μετάδοσης του ιού είναι η αναπνευστική. Από σταγονίδια δηλαδή, τον βήχα, το φτέρνισμα, τη δυνατή ομιλία με ακάλυπτο το στόμα κλπ. «Η καυτή άμμος ή οποιοδήποτε παγκάκι, δεν είναι αυτά που θα μεταδώσουν τον ιό», επισημαίνει.

«Το σίγουρο είναι ότι αυτό που αυξάνει τον κίνδυνο είναι ο συνωστισμός κατά τη διάρκεια της διαδρομής έως την παραλία, όπως για παράδειγμα μπορεί να προκύψει σε μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Κατά την παραμονή μας εκεί, θα πρέπει να τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων μεταξύ των ανθρώπων, πράγμα που μπορεί να γίνει καθώς έχουμε «ατελείωτες» παραλίες. 

Από κει και πέρα, όσον αφορά την επαφή και τη χρήση με άγνωστα αντικείμενα καθώς είμαστε σε εξωτερικό χώρο, η πρόληψη της μόλυνσης γίνεται με τη χρήση σαπουνιού ή αντισηπτικού, όπως δηλαδή κάνουμε και έως τώρα» αναφέρει ο κ. Νικολαΐδης. Συμπληρώνει ότι «στην ουσία όλα συνοψίζονται στην ατομική υγιεινή και θα πρέπει να συνεχίσουμε να ακολουθούμε τα μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό».



Αναφορικά με το Δήμο Γλυφάδας, ο οποίος μισθώνει για drone και για βιντεοσκοπήσεις της παραλίας , το βίντεο δεν έχει καλή πιστότητα , (είναι θολό ), το λογότυπο - αριστερά είναι σαν (#*&ουτσα) και χρειάζεται καλύτερη επένδυση και σχεδιασμός από τη πλευρά του δήμου. 

# Το λογότυπο είναι ορθότερο να μπει σε ένα - κάδρο τετράγωνο - σε ένα πλαίσιο λευκού χρώματος - και με ασημί το περίγραμμα , και όχι αρχείo PNG διάφανο που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα γιατί σε πολλά πλάνα μπερδεύεται με το σκηνικό.

Ενδεικτικά ένα προσχέδιο. 


Η μπορεί να γίνει κύβος, όπως λέμε ερρίφθη ο κύβος. Να μην βάζετε λόγοτυπο αριστερά διότι εσείς είστε καραδεξιοί και βάρβαροι.




Τέλος, έχει μείνει κάτι απ' όσα δημοσιοποιήσαμε εμείς, ως προτάσεις της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, το οποίο δεν έγινε δική σας υλοποίηση ;

Όσοι και όσες μας διαβάζουν γνωρίζουν πότε δημοσιοποιήσαμε στον ΓΛΥΦΑΔΑ WEBτην αξιοποίηση της παραλίας με καθαρισμούς με ειδικά μηχανήματα και εμπλουτισμό με νέα άμμο , όσο εσείς ως διοίκηση μισθώνατε ''Σκούφηδες'' και ''Καραχάλιους'' αντί να ισχύσει η εντολή χιλιάδων συμπολιτών μας.

* Κάντε μια αντιπαράθεση το διάφανο PNG με τον κύβο. Ποιο φαίνεται καλύτερα από τα δυο ;



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ανοίγουν οι παραλίες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">