ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εκατομμύρια οι φορείς του κορωναϊού

Ένας στους πέντε ανθρώπους που μολύνεται από τον νέο κοροναϊό δεν παρουσιάζει συμπτώματα, αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε μια από τις κύριες εστίες της πανδημίας στη Γερμανία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έρευνα, συμπεραίνουμε ότι οι  φορείς του κορωναϊού , σε κάθε χώρα , όπως και στη δική μας , πρέπει να είναι εκατομμύρια, όμως ένας στους πέντε δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα , και το μεγαλύτερο τμήμα των πληθυσμών παρουσιάζει πολύ ήπια συμπτώματα τα οποία δεν θεωρούν ότι είναι κορωναϊός.

Είναι ξεκάθαρο τώρα που ''χαλαρώνουν'' τα μέτρα ότι θα προκύψει αυξητική τάση μετάδοσης του ιού. Οι φερόμενοι ''υγιείς'' , οι οποίοι δεν παρουσιάζουν συμπτώματα , καθώς και έτεροι με ήπια συμπτώματα , θα μεταφέρουν τον ιό στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και θα τις ξεπαστρέψουν. 

Ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Βόννης διενήργησε έρευνα για τους ασθενείς που καταγράφηκαν στο Γκάνγκελτ, έναν δήμο περίπου 11.000 κατοίκων που βρίσκεται στην περιφέρεια του Χάινσμπεργκ, μιας από τις κύριες εστίες στη Γερμανία, μετά τη συμμετοχή σε καρναβάλι ενός μολυσμένου ζευγαριού.

Η έρευνα αυτή, που βασίστηκε σε συνεντεύξεις και αναλύσεις 919 ανθρώπων που προέρχονταν από 405 νοικοκυριά, επιτρέπει ως εκ τούτου να καθοριστεί με ακρίβεια το ποσοστό θνητότητας της μόλυνσης.

Μεγαλύτερος ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων

Στο Γκάνγκελτ, περίπου το 15% του πληθυσμού μολύνθηκε. Το ποσοστό των θανάτων ανάμεσα σε αυτούς τους ασθενείς έφθασε το 0,37%.

«Αν προεκτείνουμε αυτό το ποσοστό στους σχεδόν 6.700 θανάτους που συνδέονται με την Covid-19 στη Γερμανία, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί θα εκτιμάτο γύρω στο 1,8 εκατομμύριο», σύμφωνα με την έρευνα, δηλαδή ένας αριθμός «δέκα φορές μεγαλύτερος του συνολικού αριθμού των επίσημα καταγεγραμμένων κρουσμάτων».

Ένας στους πέντε με κοροναϊό δεν παρουσιάζει συμπτώματα

«Στο Γκάνγκελτ, το 22% των ανθρώπων που μολύνθηκαν δεν παρουσίαζαν κανένα σύμπτωμα», αποκαλύπτει επίσης η έρευνα αυτή.

«Το γεγονός ότι μια μόλυνση στις πέντε εξελίσσεται, απ’ ό,τι φαίνεται, χωρίς ορατά συμπτώματα της ασθένειας μπορεί να σημαίνει ότι οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί, που μπορούν να εκκρίνουν τον ιό και άρα να μολύνουν άλλα άτομα, δεν μπορούν να εντοπισθούν με αξιόπιστο τρόπο στη βάση αναγνωρίσιμων συμπτωμάτων της ασθένειας», λέει ο Μάρτιν Έξνερ, από τους συντάκτες της έρευνας.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει, σημειώνει ο ερευνητής, τη σημασία των γενικών κανόνων κοινωνικής απόστασης και υγιεινής.

«Κάθε άνθρωπος με υποτιθέμενη καλή υγεία τον οποίο συναντάμε, μπορεί να είναι φορέας του ιού χωρίς να το γνωρίζει. Οφείλουμε να το έχουμε υπόψη μας και να δρούμε αναλόγως», συνιστά ο ερευνητής, καθώς η Γερμανία άρχισε μια σταδιακή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού.

Το ποσοστό μόλυνσης είναι παρόμοιο σε παιδιά και ενήλικες


Το Χάινσμπεργκ έγινε εστία της επιδημίας εξαιτίας της διοργάνωσης αυτού του καρναβαλιού.

Η πλειονότητα των ατόμων που μολύνθηκαν παρουσίασε συμπτώματα, περισσότερο από άλλους ασθενείς που δεν είχαν συμμετάσχει στο καρναβάλι.

«Προκειμένου να προσδιορίσουμε αν η φυσική εγγύτητα με τους άλλους συμμετέχοντες και ο αυξημένος σχηματισμός σταγονιδίων από συνομιλίες και θορυβώδη τραγούδια συνέβαλαν σε μια πιο ισχυρή εξέλιξη της ασθένειας, θα πρέπει να διεξαγάγουμε επιπλέον έρευνες σε συνεργασία», αναφέρει η ομάδα των ερευνητών.

Η μελέτη επιβεβαιώνει εξάλλου πως οι μολύνσεις στο πλαίσιο της ίδιας οικογένειας είναι αρκετά μειωμένες και πως γενικότερα, το ποσοστό μόλυνσης φαίνεται «πολύ παρόμοιο στα παιδιά, στους ενήλικες και στα ηλικιωμένα άτομα και δεν εξαρτάται από το φύλο και την ηλικία».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εκατομμύρια οι φορείς του κορωναϊού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb