ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνεχίζει να προκαλεί ο Βρούτσης

- Βρούτσης στο MEGA: Χρήματα θα πάρουν και θα παίρνουν όσοι πλήττονται 

Στη νέα κανονικότητα καθώς σήμερα ανοίγουν κάποιες επιχειρήσεις και καταστήματα αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο MEGA και αφού αρχικά συνεχάρη τους πολίτες για την στάση που επέδειξαν σε όλη την καραντίνα.

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι η ΠΝΠ, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, έχει όλες τις λεπτομέρειες, βάσει των οποίων θα γίνει η επανεκκίνηση της επόμενης μέρας.

«Οι επιχειρήσεις που είτε έχουν πληγεί, είτε με διοικητική εντολή έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, όσες από αυτές επιστρέψουν στην κανονικότητα, πρέπει να ανασύρουν το 40% των αναστολών των εργαζομένων τους».

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν δεν χρειάζεται να αγωνιούν για τον τρόπο που θα υποβάλλουν τα σχετικά έγγραφα επαναλειτουργίας στο σύστημα «καθότι όλα αυτά θα τα ζητήσουμε απολογιστικά».

Για το έκτακτο επίδομα των 534 ευρώ του Μαΐου, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι αυτά θα τα λάβουν όλοι όσοι βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας.

«Τα 534 ευρώ θα τα πάρουν όλοι ανεξαιρέτως οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας, και όλος αυτός ο κόσμος θα τα πάρει πάλι αναλογικά με τις μέρες που θα βρίσκεται στην έναρξη δραστηριότητας της επιχείρησης».

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι σήμερα θα ανοίξουν οι αιτήσεις για τους νέους δικαιούχους του επιδόματος των 800 ευρώ, που αφορά μεταξύ άλλων καλλιτέχνες και οικοδόμους, και οι δικαιούχοι θα πρέπει να κάνουν την αίτησή τους προκειμένου να λάβουν το επίδομα, η πληρωμή του οποίου θα γίνει από τις 8 Μαΐου.

«Είναι ένας μεγάλος πληθυσμός που ήταν δύσκολος στον εντοπισμό».

Επισήμανση του Γλυφάδα web: Συνεχίζει να προκαλεί ο Βρούτσης και να κοροϊδεύει ευθέως τον Ελληνικό λαό αναφέροντας ότι ''χρήματα θα πάρουν και θα παίρνουν όσοι πλήττονται''.

Προφανώς για την κυβέρνηση, και τον Βρούτση, χιλιάδες ΑΜΕΑ , επίσης, άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας , κ.α., οι οποίοι/ες επί μήνες δεν λαμβάνουν συντάξεις και επιδόματα , λόγω του ''παγώματος'' της λειτουργίας των ΚΕΠΑ, και δεν θα λαμβάνουν επί αρκετούς μήνες ακόμα, διότι όλα πήγαν πίσω και θα προκύψει χρονοτριβή μέχρι να περάσουν ξανά από επιτροπές,  δεν πλήττονται.

Δημοσιεύματα υπήρξαν , και χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες δεν είναι καθόλου δύσκολο να εντοπιστούν. Ασφαλώς η κυβέρνηση όλο το χρονικό διάστημα της κρίσης του κορωναϊού δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο και την βαρβαρότητα που την διέπει.

Όπως έδωσαν σε πλειάδα κατηγορίες , μια σειρά επιδομάτων , όφειλαν να πράξουν ανάλογα και με τα ΑΜΕΑ , καθώς επίσης , και για τα άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας των οποίων έχει μείνει σε εκκρεμότητα η πιστοποίηση λόγω κορωναϊού. Δεν αναφερόμαστε στο σύνολο ΑΜΕΑ κ.α. οι οποίοι λαμβάνουν κανονικά συντάξεις - επιδόματα επί του παρόντος.

Δεν εφάρμοσαν μια ορθή πολιτική , άρα ποιοι πλήττονται κατά τον Βρούτση και την κυβέρνηση ; Πλήττονται περισσότερο όσοι μέχρι προχτές είχαν εισόδημα , και επί του παρόντος επαναλειτουργούν και έχουν εισόδημα ;

Το θέμα δεν είναι αποκλειστικά η κυβέρνηση , είναι και η παντελής απουσία αντιπολιτεύσεως. Άλλωστε ποιοι να ασκήσουν αντιπολίτευση , oι πολυεκατομμυριούχοι των κοινοβουλευτικών κομμάτων , οι όσοι / όσες έλαβαν τα επιδόματα και λουφάζουν ;

Τουλάχιστον για εμάς δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο φαιδρό από τις παροχές της κυβέρνησης σε άτομα τα οποία υποτίθεται ''πλήττονται'' , οι οποίοι/ες λαμβάνουν το 800άρι , και σήμερα υπογράφουν συμβάσεις στους Ο.Τ.Α για χιλιάδες ευρώ. 

Αυτοί είναι οι  ''πληττόμενοι'' κατά την κυβέρνηση, όμως ο υπουργός εργασίας, ως αρμόδιος κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας , προφανώς παρακάμπτει με σκοπιμότητα χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι/ες είναι οι πραγματικά πληττόμενοι , χωρίς ασφάλιση - φάρμακα - επιδόματα - συντάξεις , και είναι υπόλογος των πολιτικών που εφαρμόζει.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνεχίζει να προκαλεί ο Βρούτσης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">