ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελληνικό: Ο αναβάτης του Ελληνικού αποτελεί παρελθόν

Ο αναβάτης του Ελληνικού, επί δεκαετίες αποτελούσε ένα τοπικό τοπόσημο - σημείο αναφοράς - για όσους επισκεπτόντουσαν τον αερολιμένα του Ελληνικού.

Ο αναβάτης στεκόταν στην είσοδο του Δυτικού Αερολιμένα, και παρέμεινε για χρόνια ακόμα και όταν το Αεροδρόμιο σταμάτησε να λειτουργεί.

Ο αναβάτης του Ελληνικού μεταφέρθηκε στο δήμο Ηλιούπολης 

Όπως ανέφερε πρόσφατα σε συμπολίτη μας του Δήμου Ελληνικού , ο γλύπτης του αγάλματος κ. Μελισσάκης , το γλυπτό του δεν υπάρχει πλέον διότι καταστράφηκε από τα παιδάκια των προσφύγων που φιλοξενήθηκαν μια περίοδο στο τέως αεροδρόμιο.

Την περίοδο που βρέθηκε ο ''αναβάτης'' στην Ηλιούπολη, ο Δήμος είχε το μνημείο τέχνης δρόμου από δωρεά του ΠΟΛΚΕΟΑ , στη συνέχεια ο Δήμος Ηλιούπολης θέλησε να το αντικαταστήσει με άγαλμα του Λαμπράκη και έστειλε το γλυπτό με την σκάλα της ΟΑ στον δυτικό αερολιμένα του Ελληνικού , χωρίς να ρωτήσουν τον κ. Μελισσάκη.


Μετά την καταστροφή του γλυπτού απο τα παιδάκια των προσφύγων, το ΠΟΛΚΕΟΑ έσπευσε να διασώσει την σκάλα της ΟΑ και έτσι  μεταφέρθηκε σε κάποιο χώρο στη Βάρη όπου και παραμένει μέχρι σήμερα. 

Η μαρτυρία με το κρέμασμα του γλυπτού απο τους πρόσφυγες και η καταστροφή του που συμβόλιζε τον θάνατο του δυτικού Πολιτισμού μπορεί να ακούγετε ως κάτι υπερβολικό , όμως είναι πρόσφατο στη μνήμη μας , χθεσινή είδηση , ( 07.06.2020 ) στο Μπρίστολ της Βρετανίας , όπου οι διαδηλωτές επηρεασμένοι από τα γεγονότα στην Αμερική ξήλωσαν και έριξαν στη θάλασσα το άγαλμα του Έντουαρντ Κόλστον.

Αναφορικά με το γλυπτό της Ο.Α του Ελληνικού θέλουμε να πιστεύουμε ότι  ίσχυσε η καταστροφή του από τα παιδάκια των προσφύγων , όπως ανέφερε ο δημιουργός του. 

Το θέμα επιστροφής στο Ελληνικό της σκάλας της Ολυμπιακής Αεροπορίας , η αναπαλαίωση , καθώς και να γίνει πρόταση στον κ. Μελισσάκη αν θέλει να ξαναφτιάξει το γλυπτό ώστε να επιστρέψει στον φυσικό χώρο του , επαφίεται στους δημότες Ελληνικού καθώς και στην δημοτική αρχή, όμως κύρια στον ίδιο τον δημιουργό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε επίκειται επικοινωνία και ενημέρωση του Δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης κ. Κωνσταντάτου σχετικά  με το ζήτημα.

Τέλος, εμείς προσωπικά όπως έχουμε γράψει τασσόμαστε υπέρ της αναπαλαίωσης και ανακατασκευής του γλυπτού το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί στον φυσικό του χώρο ο οποίος είναι ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης.




Υ.Γ: Κάποιος κακοπροαίρετος κάλλιστα μπορεί να αναφέρει '' τι μπορεί να συμβολίζει σήμερα στην περιοχή μας ένα γλυπτό - ένα έργο - έχοντας το δεδομένο μεταφοράς του αερολιμένα καθώς και την συγχώνευση της Ο.Α με έτερη εταιρία '' ; Την ΙΣΤΟΡΙΑ ενός τόπου - μιας περιοχής - που είναι θεμελιώδες κεφάλαιο , διότι όποιοι δεν γνωρίζουν την ΙΣΤΟΡΙΑ είναι ανιστόρητοι. 

# Έχουμε θέσει δημόσια πριν αρκετά χρόνια τις προτάσεις μας για ίδρυση μουσείου εντός του τέως αεροδρομίου , όμως ουδείς γνωρίζει τις βλέψεις του επενδυτή. Επίσης , θλιβερό ως φαινόμενο αντί της διάσωσης των υλικοτεχνικών υποδομών του τέως αερολιμένα το διευρυμένο πλιάτσικο το οποίο ίσχυσε. 


Και κάτι για τους ένθερμους οπαδούς της ''Ελληνικότατης'' δραχμής που έκαναν την ''κωλοτούμπα'' του ευρώ ! : Αλήθεια γνωρίζεται ποιος είναι ο  εικονιζόμενος ;


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελληνικό: Ο αναβάτης του Ελληνικού αποτελεί παρελθόν Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">