ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνάντηση Κωνσταντάτου - Μητσοτάκη - Μπαϊράκι από τους όμορους δήμους

Συνάντηση εργασίας με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά την συνάντηση ο δήμαρχος Ελληνικού αναφέρθηκε στις συνομιλίες ενώ δεν παρέλειψε στο τέλος να βάλει τα πράγματα στη θέση τους όσον αφορά τους άλλους δημάρχους της περιοχής.

Σήμερα είχα τη τιμή να έχω μια ακόμα συνάντηση εργασίας με τον Πρωθυπουργό στο γραφείο του για τα θέματα του Ελληνικού. Υπενθυμίζω πως ο Δήμος μας είναι η δύναμη εγγύησης του έργου γιατί είναι αυτός που εκκένωσε 100 στρέμματα δομές και είναι αυτός που πρώτος θα επιστρέψει ώστε να αποκατασταθεί πλήρως αρχής γενομένης από το νέο μας Δημαρχείο, το Μέγαρο Ποντίων Σούρμενων, το πάρκο Αγίας Παρασκευής κ .α.

Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για την άριστη συνεργασία και φυσικά με την έναρξη τη πρώτων εργασιών θα έχουμε από τον ίδιο και τις σχετικές ανακοινώσεις για την περιοχή μας. 

Να σημειωθεί πως εισπράξαμε ως Δήμος τα πρώτα τέλη για τα κτίρια που θα κατεδαφιστούν και ανανεώσαμε την άδεια λειτουργίας για το εκθεσιακό κέντρο Ξιφασκίας.

Ζητάμε σεβασμό για την εντός διοικητικών μας ορίων περιοχή, δεν διεκδικούμε τίποτα από κανέναν και ζητάμε την άμεση υλοποίηση του προγράμματος αποκατάστασης των κτιρίων και των δομών που μας πήραν για την επένδυσή.


Στον αντίποδα καλεσμένοι του Δημάρχου Ηλιούπολης, Γιώργου Χατζηδάκη, ήταν οι Δήμαρχοι Αλίμου, Γλυφάδας και Αγίου Δημητρίου.

Ο Ανδρέας Κονδύλης, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ο Γιώργος Παπανικολάου και η Μαρία Ανδρούτσου συναντήθηκαν στο Δημαρχείο της Ηλιούπολης προκειμένου να συζητήσουν τα κοινά θέματα που προκύπτουν από την επένδυση του Ελληνικού.

Λίγο πριν ξεκινήσουν τα έργα, οι Δήμαρχοι των Νοτίων Προαστίων που επηρεάζονται άμεσα από αυτά, συζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους θα αναβαθμιστούν οι περιοχές τους αλλά και το πως θα χειριστούν από κοινού τα θέματα που θα προκύψουν.

Ο Γιώργος Χατζηδάκης μοιράστηκε μέσω Facebook μία φωτογραφία τους και έγραψε: «Η ισχύς εν τη ενώσει". Η επιθυμία των τεσσάρων Δημάρχων για άμεση και ανοιχτή συνεργασία σε όλα τα κοινά θέματα, επιβεβαιώθηκε στη σημερινή συνάντηση.

Άμεσες προτεραιότητες, η συνολική αναβάθμιση των νοτίων προαστίων, η από κοινού διαχείριση του μέλλοντος της περιοχής μας και της νέας πραγματικότητας με την επένδυση του Ελληνικού.

Σημείωση του Γ.Κ: Όπως διαπιστώνουν οι αναγνώστες μας στον αντίποδα των συναντήσεων του δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης γίνονται συναντήσεις μεταξύ των δημάρχων των όμορων Δήμων της περιοχής μας , οι οποίοι είτε δεν έχουν καμία σχέση με τα διοικητικά όρια του Ελληνικού, είτε η σχέση τους είναι ποσοστιαία απειροελάχιστη όπως είναι ο Δήμος Αλίμου καθώς και ο Δήμος Γλυφάδας.

Δεδομένου ό,τι οι απόψεις σχετικά με το Ελληνικό διίστανται , το μπαϊράκι των δημάρχων Γλυφάδας και Αλίμου ασφαλώς δεν αποβαίνει υπέρ των συμφερόντων των δήμων τους, διότι η θέση τους στο εν λόγω ζήτημα ήταν δίπλα στον Δήμαρχο Ελληνικού κ. Κωνσταντάτο.

Την αντιστοιχία την ζούμε και εμείς, προσωπικά, σύμφωνα της ιδιοσυγκρασίας μας , την ίδια εποχή που έτεροι πλευρίζουν τον Δήμαρχο Γλυφάδας , και έτερους της περιοχής μας για υποστήριξη αναφορικά με δραστηριοποίησή τους σε επίπεδο τοπικού μέσου.

Για πολλοστή φορά επικαιροποιείται ό, τι το συμφέρον των όμορων δήμων της περιοχής μας είναι η συνένωση όλων , η ομόνοια , και ένα ξεκάθαρο πλαίσιο - μνημόνιο - μεταξύ των συνεργαζομένων.

Δεδομένης της συναντήσεως μεταξύ των τεσσάρων δημάρχων , καθώς και της αξιώσεως αναβάθμισης των νοτίων προαστίων , σύμφωνα της νέας πραγματικότητας με την επένδυση του Ελληνικού , το οποίο μεταφράζεται σε ''μερίδιο'' από τα οφέλη της επενδύσεως για τους τέσσερις δήμους , αναλογιστείτε τα πεπραγμένα σας , και αν ορθότερο είναι να σταθείτε δίπλα στον Δήμαρχο Ελληνικού με ένα σαφές και ξεκάθαρο σύμφωνο - μνημόνιο συνολικής συνεργασίας.

Αναβάθμιση των νοτίων προαστιών η ''πόλεμος'' όμορων δήμων ?

Σήμερα υπάρχει ένα σαφές δεδομένο σε αντιδιαστολή του παρελθόντος, το οποίο είναι η σύγκλυση όλων των δημάρχων αναφορικά με την αξιοποίηση του τέως αεροδρομίου.

Καλείται ο Δήμαρχος Ελληνικού να δεχθεί όρους και θέσεις των όμορων δημάρχων, διότι η αντιπαλότητα και η ''έχθρα'' αναφορικά με την επένδυση δεν θα διαμορφώσει τους καλύτερους όρους στην περιοχή μας. 

Υ.Γ: Το αντίστοιχο καλείστε να διαμορφώσετε και με εμάς , αντί να γίνεστε αρωγοί επιλεκτικά ορισμένων ιδιωτών - ιδιοκτητών ενημερωτικών site.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνάντηση Κωνσταντάτου - Μητσοτάκη - Μπαϊράκι από τους όμορους δήμους Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">