ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. - Η ιεραρχία της εκκλησίας διεκδικεί ακόμη και νοσοκομεία

ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. - Η ιεραρχία της εκκλησίας διεκδικεί ακόμη και νοσοκομεία με στόχο οικονομικά και πολιτικά οφέλη ;

Η ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β έχει ασχοληθεί πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια με την απαράδεκτη τακτική της ιεραρχίας της εκκλησίας που δεν υπολογίζει περιβάλλον, δημόσιο όφελος και κοινωνική κατακραυγή προκειμένου να διασφαλίσει οικονομικά ανταλλάγματα και πολιτική επιρροή.

Στο http://rikipvvv.blogspot.com/search/ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ δείτε τις παρεμβάσεις μας.

Το Ν.Π.Δ.Δ. της εκκλησίας της Ελλάδας με τους ιεράρχες που το διοικούν, έχει επιδοθεί σε ένα άνευ προηγουμένου ‘’πογκρόμ’’ με στόχο ακίνητα που εδώ και σχεδόν ένα αιώνα έχουν χρήση κοινόχρηστη, κοινωφελή, αστική ακόμη και περιβαλλοντικά προστατευόμενα. Η περίπτωση της μητρόπολης Λαμίας που διεκδικούσε προ ολίγων ετών τη μισή πόλη του Περιστερίου με τις ιδιωτικές κατοικίες και τους κοινοχρήστους χώρους είναι γνωστή

https://www.iefimerida.gr/news/255199/apisteyto-ekklisia-tis-lamias-diekdikei-miso-peristeri-kai-tin-petroypoli

 Τα προβλήματα που δημιουργεί η εκκλησία στο Δήμο Β.Β.Β. είναι μεγάλα, γιατί η περιοχή που αυτός καταλαμβάνει καταγράφηκε ως εκκλησιαστικό κτήμα σε πολύ μεγάλο μέρος της, την εποχή της σύστασης του Ελληνικού κράτους, το οποίο κατά δήλωση της τότε εκκλησίας απεδέχθη την κυριότητα της. Σήμερα και με το Κτηματολόγιο να καταγράφει μόνο τεκμηριωμένα ιδιοκτησιακά δικαιώματα, η εκκλησία με τους σαθρούς ‘’τίτλους’’ επί οθωμανικής κυριαρχίας έχει καταγεγραμμένο πρόβλημα στις φερόμενες ιδιοκτησίες της. Οι δασικοί χάρτες που αναρτώνται σιγά-σιγά αποτελούν ακόμη ένα τεράστιο πρόβλημα στις αξιώσεις της εκκλησίας. Επιδιώκει την συμφωνία συνδιαχείρησης με το κράτος και αναζητεί βολική κυβέρνηση για να έρθει σε τελική συμφωνία, για να ξεπεράσει το σκόπελο του ελέγχου των τίτλων ιδιοκτησίας του κτηματολογίου και των δασικών χαρτών που την θίγουν.

Η ιεραρχία της εκκλησίας αποκομμένη από την κοινωνία που υποφέρει και αγνοώντας την, συνεχίζει απτόητη το κυνήγι της αποθησαύρισης ωφελημάτων, επί κτημάτων και οικοπέδων που σήμερα αποτελούν ζωτικής σημασίας χώρους για την κοινωνία και τους πολίτες.

Διεκδικούν ακόμη και το 45% της έκτασης που έχει ανεγερθεί το Γ.Ν. ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ που καλύπτει υγειονομικά όλη την νοτιοανατολική Αττική και σώζει ζωές επί δεκαετίες επιτελώντας με τους άξιους γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό στελεχιακό δυναμικό τη ασπίδα υγείας μας.

Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις. Κηρύττει τη φιλανθρωπία, τη στήριξη των αδυνάτων , τη διεκδίκηση του θεϊκού δικαίου, την αποφυγή πλουτισμού σε βάρος της κοινωνίας και επιδίδεται σαν κοινή εταιρεία ακινήτων, σε πράξεις επιθετικές ενάντια στη λογική και την κοινωνία. Η φιλότιμη προσπάθεια λαϊκών κληρικών να απαλύνουν τον πόνο και την φτώχεια της κοινωνίας μηδενίζεται. Το αίσθημα της εμπιστοσύνης των πιστών στην εκκλησία κλονίζεται ανεπανόρθωτα και οι ψίθυροι γίνονται φωνές διαμαρτυρίας.

Τέτοιου είδους προκλήσεις προς την κοινωνία, την εκκλησία του δήμου, οφείλουν να απαντηθούν από τους θιγόμενους πολίτες με εντονότατες δυναμικές διαμαρτυρίες, μπας και ιδρώσει το αυτί τους.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. - Η ιεραρχία της εκκλησίας διεκδικεί ακόμη και νοσοκομεία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">