ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μετρό: Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε 3 σταθμούς

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε από τον καινούργιο σταθμό της Νίκαιας, τους τρεις πρώτους σταθμούς της επέκτασης του μετρό προς Πειραιά.

Με την προσθήκη στο δίκτυο των τριών νέων σταθμών σε Αγία Βαρβάρα, Νίκαια και Κορυδαλλό, συνολικά 2,6 εκατ. κάτοικοι της πρωτεύουσας, περισσότεροι απο τους μισούς, έχουν πρόσβαση στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Κ. Μητσοτάκης: Το 2022 το μετρό θα συναντά τις γραμμές του ηλεκτρικού στο Πειραιά και θα τερματίζει στην καρδιά της πόλης.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο άλλο μεγάλο έργο μετρό της Αττικής, τη Γραμμή 4 που στην πρώτη φάση θα ενώνει το Άλσος Βεΐκου με το Γουδή

Αναφερόμενος στην αναπτυξιακή στόχευση της επέκτασης του μετρό προς το μεγάλο λιμάνι της χώρας, ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι οι νέοι σταθμοί εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο ανάπλασης για τη Δυτική Αττική και τον Πειραιά. 

Με την ολοκλήρωση και των σταθμών, σε Μανιάτικα, Δημοτικό Θέατρο και Πειραιά, θα ολοκληρωθεί η επέκταση συνολικού μήκους πάνω από 7,5 χλμ. 

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Όπως διαπιστώνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος διατηρεί οικία στη Γλυφάδα, δεν αναφέρεται καθόλου στην εν λόγω γραμμή.

Ασφαλώς στη Γλυφάδα η ΝΔ έχει πετύχει ελέγχοντας την αυτοδιοίκηση να έχει μεγάλη εκλογική πελατεία , ενώ στον αντίποδα ο Πειραιάς είναι ιδιόρρυθμος πολιτικά.

Το στοίχημα χάθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε την δυνατότητα να υλοποιήσει την εν λόγω γραμμή Ελληνικό - Γλυφάδα, όμως μέχρι σήμερα δεν μας έχει κάνει γνωστό για ποιους λόγους δεν προχώρησε το Μετρό,  ενώ δεσπόζει καθημερινά η θέση τους για τα δις που άφησαν παρακαταθήκη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Παράλληλα δεν υπάρχει αντιστοιχία έργων υποδομής βορείων - νοτίων, αναφορικά και με τις τηλεπικοινωνίες,  ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ παράχθηκε έργο σε έτερους δήμους των βορείων προαστίων και ευρύτερα - πλην των Νοτίων προαστίων.

Αυτό καλείται να το απαντήσει ο βουλευτής Β' Αθήνας Ν. Παππάς, καθώς και ο δήμαρχος Γλυφάδας - ο κατ' επιλογήν αναμορφωτής - στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μετρό: Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε 3 σταθμούς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">