ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

46 χρόνια χωρίς αποκατάσταση του δικαίου

 46 χρόνια χωρίς αποκατάσταση του δικαίου
 

Σήμερα συμπληρώνονται 46 χρόνια από την χειρότερη σελίδα της σύγχρονης ιστορίας του ελληνισμού. Είναι η επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Με πλήρης αποβατικές και αεροπορικές δυνάμεις ο Τούρκικος στρατός εισβάλει στο μαρτυρικό νησί, σκορπίζοντας θάνατο, καταστροφή.

Την αφορμή είχαν δώσει η μειοδοτική ομάδα της διδακτορίας των συνταγματαρχών.

Οι τουρκικές δυνάμεις έδρασαν με την πλήρη κάλυψη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Το πρόσχημα των εισβολέων, πάντοτε ίδιο, η επαναφορά της συνταγματικής τάξης.

Σήμερα η μαύρη επέτειος βρίσκει την Τουρκία να έχει εισβάλει στην Συρία και την Λιβύη, να απειλεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελληνικής ΑΟΖ και να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με πρωτοφανή επιθετικότητα προσπαθεί να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα στην Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο.

Η Τουρκία των τεράστιων εσωτερικών προβλημάτων, της εξαγωγής των εσωτερικών κρίσεων, του ωμού εκβιασμού προς το σύνολο των γειτόνων της, της αθέτησης κάθε έννοιας δικαίου, της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της αμφισβήτησης της κυριαρχίας Ελληνικών νησιών (και σε λίγο και εδαφών), της αντίληψης περί τετελεσμένων γεγονότων, της βαρβαρότητας απέναντι σε κάθε πολιτισμό, θα πρέπει να πάρει άμεσα τις κατάλληλες διπλωματικές απαντήσεις.

Η Τουρκία του «Αττίλα Ι και ΙΙ», είναι εδώ για να μας θυμίζει την καταπάτηση κάθε έννοιας διαπραγμάτευσης, την εμμονή της στην διπλωματία των όπλων, την τραγική αδιαφορία του ξένου παράγοντα.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καλεί:

  • την διεθνή κοινότητα να αναλάβει πρωτοβουλία για την επανέναρξη των Διακοινοτικών συνομιλιών στην βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ
  • την Ε.Ε να αναλάβει πρωτοβουλία και να συμβάλει εμπράκτως στον τερματισμό της τουρκικής επιθετικότητας
  • την κυβέρνηση να σταματήσει τα ταξίδια Δημοσίων Σχέσεων και να δημιουργήσει πλάνο που με μεθοδικότητα θα υλοποιήσει.

Ο Ελληνικός λαός είναι αλληλέγγυος στους Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκύπριους και θα συμβάλλει ώστε οι δύο κοινότητες να μπορούν να ζήσουν ειρηνικά και χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: 46 χρόνια χωρίς αποκατάσταση του δικαίου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">