ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πράσινοι: Αξίζει στην Ήπειρο ένα μέλλον μαύρο όπως το πετρέλαιο;

Στη Δωδώνη ολοκληρώθηκε η εκστρατεία των Πράσινων κατά των εξορύξεων στην Ήπειρο

Αξίζει στην Ήπειρο ένα μέλλον μαύρο όπως το πετρέλαιο;

Με επίσκεψη στη Δωδώνη κλείσαμε τη δεκαήμερη Εκστρατεία κατά των εξορύξεων στην Ήπειρο γιατί έχει για μας πολλαπλό συμβολικό χαρακτήρα. Μετά από αγώνες του οικολογικού κινήματος αποφασίστηκε να κατασκευαστεί η δίδυμη σήραγγα και έτσι διασώθηκε ο τεράστιας σημασίας αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης από την υποβάθμιση λόγω της διέλευσης της Εγνατίας οδού από πολύ κοντά του. Με τους αγώνες των πολιτών μπορεί να σταματήσουν σήμερα οι εξορύξεις στην Ήπειρο, στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο και στις θάλασσες της Κρήτης.

Η περιοχή της Δωδώνης συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα σημεία που έγιναν έρευνες για πετρέλαιο. Γι αυτό οι εξορυκτικές εταιρείες επέλεξαν να χρηματοδοτήσουν το Φεστιβάλ Δωδώνης προκειμένου να εξαγοράσουν τη συναίνεση και τη σιωπή των τοπικών κοινωνιών. Ωστόσο το οικολογικό κίνημα ήταν που διοργάνωσε διαμαρτυρίες, κατά τη διάρκεια των χορηγούμενων εκδηλώσεων στη Δωδώνη και στην Αθήνα, για να ξεσκεπάσει την κερδοσκοπική βουλιμία και τις αυθαιρεσίες των εταιρειών και να ενημερώσει τον κόσμο για τις καταστροφικές για το περιβάλλον, την υγεία, τον τουρισμό και τις παραδοσιακές δραστηριότητες εξορύξεις υδρογονανθράκων.

Οι Πράσινοι πραγματοποιήσαμε αυτή την εκστρατεία ενημέρωσης και επαφής με φορείς, πρωτοβουλίες και πολίτες στην Ήπειρο, από τις 3 ως τις 12 Ιουλίου 2020, επικεντρώνοντας τον αγώνα ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων σε μια περιοχή της Ελλάδας που έχει κρατήσει αλώβητη τη φύση και την κληρονομιά της. Γιατί θέλουμε να βάλουμε φρένο στο κλιματικό χάος που προκαλεί η καύση των υδρογονανθράκων. Γιατί θέλουμε να σταματήσουμε τις εξορύξεις που προκαλούν την καταστροφή της φύσης, την υποβάθμιση των τοπικών οικονομιών και την επιδείνωση της υγείας των κατοίκων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πράσινοι: Αξίζει στην Ήπειρο ένα μέλλον μαύρο όπως το πετρέλαιο; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">