ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Έλον Μασκ «τα έβαλε» με τον κομμουνισμό και Νόαμ Τσόμσκι

Επίθεση μέσω Twitter εξαπέλυσε ο Έλον Μασκ κατά του κομμουνισμού και του Νόαμ Τσόμσκι, αφού ανάρτησε σχόλιο για τον Αμερικανό φιλόσοφο ότι «είναι χάλια».

«Είναι ένας ιός στο μυαλό ηλιθίων» έγραψε στο Twitter o εκκεντρικός Έλον Μασκ για τον Νόαμ Τσόμσκι.

Το εκκεντρικό αφεντικό της SpaceX και της Tesla φημίζεται για τις «αιχμηρές» και συχνά άκομψες δηλώσεις του.
Την Κυριακή, αποφάσισε να επιτεθεί ξαφνικά από τον προσωπικό του λογαριασμό κατά του κομμουνισμού, αλλά και του Νόαμ Τσόμσκι, του διάσημου γλωσσολόγου. Σημειώνεται ότι ο Τσόμσκι, κατά το παρελθόν, έχει επικρίνει τα έργα νευροτεχνολογίας του Μασκ.
Ο Μασκ δημοσίευσε μια λίστα με τίτλο «7 πράγματα που κάθε παιδί πρέπει να ακούσει». Και προτελευταίο στη λίστα υπάρχει το εξής: «Ο κομμουνισμός έχει αποτύχει κάθε φορά που δοκιμάστηκε».
Σε ένα tweet κάτω από την ανάρτηση, μάλιστα, ο επιχειρηματίας γράφει «Σημείωση: Ο Τσόμσκι είναι χάλια».
Ο δισεκατομμυριούχος, όμως, δεν έμεινε εκεί.
Συμφωνώντας με τον Μασκ, ένας ψυχολόγος ονόματι Γκαντ Σάαντ έγραψε ότι ο Τσόμσκι «έχει πει τρελά πράγματα για την πολιτική για 5+ δεκαετίες». Και ο Μασκ απάντησε: «Είναι ένας ιός στο μυαλό ηλιθίων».
Σημείωση του Γιάννη Κουρδομένου: Ο Έλον Μασκ όντως ευφυής  όμως δεν κάνει ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ , και άλλωστε του το έχω αποστείλει και δεν μου απάντησε, σε αντιδιαστολή του Νόαμ Τσόμσκι ο οποίος ευγενικά μου απάντησε. ( Η διαφορά καπιταλιστή και διανοούμενου )
Ελάχιστοι από εμάς , σε τοπικό επίπεδο Γλυφάδας, γνωρίζουμε πότε τέθηκαν δημόσια όλα αυτά τα οποία ακολουθεί τα τελευταία χρόνια το εκκεντρικό αφεντικό της TESLA και της SpaceX.

Αν τελικά το παρόν φτάσει κάποια στιγμή στα μάτια σου, σκέψου ό,τι όσα κάνεις τα τελευταία χρόνια, τα είχε σκεφτεί πριν από σένα και τα θέσει δημόσια ένας ''κομμουνιστής'' για τα δικά σου δεδομένα. Το θέμα είναι ό,τι εσύ βρέθηκες στην Αμερική, και ο έτερος βρισκόταν στην Ελλάδα, σε μια στερημένη κοινωνία στην οποία συσπειρώνονται όσοι δεν έχουν να παρέχουν κάτι , ώστε να πλουτίσουν, και όσοι είχαν να παρέχουν κάτι ''ποδοπατούνται'' προς χάριν των συμφερόντων και των προσωπικών υλικών αγαθών του καπιταλισμού.

Το χαρακτηριστικό παράδειγμα 

Ενοχλεί τα μάλα - στον μέγιστο βαθμό - να υπάρχουν ''ηγεσίες'' , οι οποίες υποτίθεται ότι υπηρετούν το δημόσιο όφελος - συμφέρον ,  και αντί να χαράξουν τις πολιτικές, όσα ανήκουν στο σύνολο να τα διαχειρίζεται το σύνολο, τα ξεπουλούν σε ένα ιδιώτη σύμφωνα του προτύπου του καπιταλισμού, και στη συνέχεια βρίσκονται χιλιάδες , η εκατομμύρια πολίτες, στους οποίους ασκείται πλύση εγκεφάλου δια μέσω ΜΜΕ - Ραδιοτηλεοράσεων εφοπλιστών, με αδυναμία αντίληψης ποιο είναι το συμφέρον τους. 

Αντί να υπάρχει η αξίωση μέτοχοι και ιδιοκτήτες να είναι χιλιάδες πολίτες, τους προκαταβάλουν ό,τι το συμφέρον τους είναι ο ραγιαδισμός - δουλοκτητικό σύστημα - στο οποίο υπάρχει ένας ιδιοκτήτης και οι χιλιάδες καλούνται να γίνουν το ''δουλικό του προσωπικό''. Ο ένας θα πετύχει την ανάπτυξη στην έκταση που άνηκε στο σύνολο, και το σύνολο αν του παρείχαν την έκταση θα καθόταν να την κοιτάζει ! ( Βλέπε ΕΛΛΗΝΙΚΟ και Λάτσης ) Σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένα οικόπεδο κενό σε Γλυφάδα - Ελληνικό - Αργυρούπολη.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Με τα χρήματα του συνόλου διαμορφώνονται όροι αναπτυξιακοί , η απαιτείται όλα να τα περνάμε σε ιδιώτες ; Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παραλία Γλυφάδας σήμερα , ενώ η πρόταση αξιοποιήσεως της προηγήθηκε πριν από τριάντα χρόνια , με τα χρήματα 70.000 χιλ. δημοτών ο Δήμος να αξιοποιήσει την παραλία. 

Όταν ο Δήμος αξιοποιεί τα χρήματα του συνόλου για το σύνολο ενυπάρχει ο κομμουνισμός , η ο καπιταλιστής δήμαρχος εφαρμόζει ένα διοικητικό μοντέλο ώστε να μην έρθουν ποτέ στην διοίκηση του δήμου κομμουνιστές ;

Το παραλιακό μέτωπο Γλυφάδας το είχαν παραχωρήσει στον ΕΟΤ , ο οποίος άφησε πάσης φύσεως ιδιώτες να καταπατήσουν την παραλία , ενώ επί δεκαετίες δεν υπήρχε ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, υφίσταντο προσωπικά ιδιωτικά συμφέροντα.
Η αποτυχία ανθρώπων με αδυναμίες 

Ο κομμουνισμός μπορεί να απέτυχε κάθε φορά που δοκιμάστηκε λόγω ακαταλληλότητας των πολιτικών ηγεσιών, όμως παραμένει ένα κύριο κεφάλαιο πολιτικής ιδεολογίας , και προάσπισης δικαιωμάτων , ενώ ο καπιταλισμός είναι απλά ένα οικονομικό σύστημα το οποίο έχει πετύχει στις λίγες δεκαετίες ύπαρξης του να καταστρέψει την οικονομία εκατοντάδων χωρών , οι οποίες είναι συνολικά δέσμιες μιας χούφτας τραπεζιτών , και σε πλανητικό επίπεδο το 80% του παγκόσμιου πλούτου να έχει συγκεντρωθεί στα χέρια λίγων οικογενειών.
Οι φανατικοί πολέμιοι του κομμουνισμού ''πιάνονται στα πράσα'' να υιοθετούν πολλά στοιχεία του αντί να τηρήσουν τους κανόνες του καπιταλισμού που ασπάζονται. Γιατί ; Ακόμα και ο Έλον Μασκ σε αρκετά απ' όσα κάνει ενυπάρχουν κομμουνιστικά στοιχεία , αν και αρέσκεται στο δουλοκτητικό σύστημα, ο ίδιος να είναι το μεγάλο αφεντικό.  Σε άλλο δημοσίευμα θα σας τα αναλύσουμε.

Το μέλλον απαιτεί την αρμονική συνύπαρξη όλων των θετικών στοιχείων απ' όπου κι'αν προέρχονται.

Κάποια στιγμή θέλω να ακούσω από τον Μασκ πως αντιλαμβάνεται όσα διαδραματίζονται σε πλανητικό επίπεδο αναφορικά με την πολιτική και την αυτοδιοίκηση. 

Συγκεκριμένα, για ποιον λόγο ένας καπιταλιστής κατεβαίνει στις εκλογές αποδεχόμενος να διαχειριστεί τα χρήματα του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ , άρα και των κομμουνιστών, και δεν διαμορφώνει το πλαίσιο ως καπιταλιστής να πληρώνουν αποκλειστικά οι καπιταλιστές ;  

Είναι σαφές ό,τι οι εξυπηρετούμενοι του είναι οι  παραταξιακοί του , οι ημέτεροι, οι προμηθευτές , οι εργολάβοι κ.α., οι οποίοι στο σύνολό τους είναι καπιταλιστές. Γιατί πληρώνει το σύνολο; Τι παρέχουν στο σύνολο ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Έλον Μασκ «τα έβαλε» με τον κομμουνισμό και Νόαμ Τσόμσκι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">