ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μια "έξυπνη" πόλη σχεδιασμένη από διεθνούς φήμης αρχιτέκτονες

Το Ελληνικό έχει σχεδιαστεί στο σύνολό του ως μια "έξυπνη", πράσινη πόλη, δημιουργώντας μελλοντικές προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης. Μια πόλη που θα λειτουργεί με έξυπνη ενέργεια, διαχείριση νερού, διαχείριση απορριμμάτων, κινητικότητα, και ψηφιακές υποδομές.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB
Μια "έξυπνη" πόλη σχεδιασμένη από διεθνούς φήμης αρχιτέκτονες, ενώ ο τίτλος μας έπρεπε να είναι ''κόμματα - αποκόμματα και εξαμβλώματα''
Όταν έχεις ως ''επενδυτή'' τον Λάτση, και στον αντίποδα τη ΝΔ ως κυβέρνηση, καθώς και διοίκηση του Δήμου Γλυφάδας - παράλληλα των συνεργαζόμενων, το  "έξυπνη" πόλη , αναφορικά με το Ελληνικό και ευρύτερα , πετιέται στον κάδο των αχρήστων.

Την πλήρη εξήγηση θα σας την παρέχουμε σε έτερο άρθρο μας, το οποίο θα ακολουθήσει. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι, χωρίς αιολική και ηλιακή ενέργεια ''έξυπνη πόλη'' δεν λογίζεται.

Τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο Γλυφάδας, και ειδικότερα σε επίπεδο συνοικίας Τερψιθέας, υφίστανται ακόμα και σήμερα μερικές χιλιάδες κατοίκων οι οποίοι/ες γνωρίζουν πότε, από ποιόν, και από που τέθηκε αρχικά ο όρος ''έξυπνη'' πόλη, και ''έξυπνη'' τεχνολογία.

Ειδικότερα, σε εποχές που δεν υφίστατο ίχνος οπτικής ίνας στη χώρα μας, και ειδικότερα στο Ν.Αττικής , και τα ΜΜΕ εκείνης της εποχής εστίαζαν σε σαπουνόπερες, και συστημικά δελτία ειδήσεων, η δική μας έμφαση ήταν η τεχνολογική - ψηφιακή - βιώσιμη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας.

1ον) Από τον ΓΛΥΦΑΔΑ FM και τον υποφαινόμενο τέθηκε αρχικά η ψηφιακή μετάβαση των ραδιοτηλεοράσεων στη χώρα μας.

2ον) Από τον ΓΛΥΦΑΔΑ FM και τον υποφαινόμενο τέθηκε αρχικά η ψηφιακή πλατφόρμα.

3ον) Από τον ΓΛΥΦΑΔΑ FM και τον υποφαινόμενο τέθηκε αρχικά η αξίωση η πολιτεία δια μέσω του Ο.Τ.Ε να αντικαταστήσει τις πεπαλαιωμένες γραμμές καλωδίων και να τις αντικαταστήσει με οπτικές ίνες.

4ον) Από τον ΓΛΥΦΑΔΑ FM και τον υποφαινόμενο τέθηκαν αρχικά όσα ''καλούδια'' ακολούθησαν ετεροχρονισμένα , τεχνολογικά και σε επίπεδο πόλεων, και σήμερα αποτελούν πάγιες καθημερινές ενασχολήσεις εκατομμυρίων ανθρώπων. Ενδεικτικά τα φωτοβολταϊκά.

5ον) Το ηλεκτρονικό εμπόριο - συναλλαγές αποτελούσε δική μας πρόταση πριν από δεκαετίες , σε εποχές που έτεροι έπαιρναν αμπάριζα τις τοπικές επιχειρήσεις ώστε να εκδώσουν έναν χάρτινο οδηγό.

6ον ) Οι λεγόμενες ''smart tv'' αποτέλεσαν πρόταση του υποφαινόμενου πριν από δεκαετίες , και με τον όρο ''όλα σε ένα''.

7ον) Υπήρχε η TESLA και ο Elon Mask πριν από δεκαετίες που ο υποφαινόμενος έκανε εκτενείς αναφορές στα autonomus οχήματα με τεχνητή νοημοσύνη ;

8ον) Αλήθεια, ποιος κατακεραύνωνε τον Άκη Τσοχατζόπουλο , ο οποίος επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ , τη δεκαετία του 80 , άφησε τη χώρα μας εκτός των Ευρωπαϊκών διαστημικών προγραμμάτων ; Θυμάστε ;

Μπορούμε να συνεχίσουμε μέχρι το άπειρο , αναφορικά με χιλιάδες πρώιμες προτάσεις μας , όμως δεν είναι του παρόντος.

Τέλος  ένα ερώτημα: Πότε ακούσατε εσείς για πρώτη φορά τον όρο SMART , αναφορικά με την τεχνολογία και τις πόλεις ;

Μήπως θυμάστε ορισμένοι ποια χρονική περίοδο είχε προταθεί η ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ του Δήμου Γλυφάδας ώστε να παρέχει ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ και να καταστεί ''έξυπνη πόλη'' ;

Δεν θα κρίνω εγώ όσους καταλαμβάνουν έδρανα στο Δήμο Γλυφάδας, υπηρετώντας ημετέρους και τσιράκια, θα τους κρίνει η ιστορία.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Απαιτεί επιβεβλημένη αναγκαιότητα να ερωτηθούν όσοι διατέλεσαν και διατελούν στα κοινά του Δήμου τι σχέση είχαν με την Ψηφιακή Τεχνολογία , την Πληροφορική , και εν γένει τα Ηλεκτρονικά , χωρίς τα οποία δεν έχεις τη δυνατότητα να γνωρίζεις την μετεξέλιξη. ( Ονόματα δεν λέμε , γνωρίζεται )

* Σήμερα , δεδομένων όσων προηγήθηκαν πριν από δεκαετίες όλα είναι σχετικά εύκολα και για τον οιονδήποτε. Στον παρελθόντα χρόνο ορισμένοι είτε δεν καταλάβαιναν το ελάχιστο, είτε σάρκαζαν τις προτάσεις μας , όσων ισχύουν σήμερα στις προηγμένες χώρες , όμως καθίσταται ανέφικτο να ισχύσουν στη δική μας. Ενδεικτικά , ακόμα και οι εκλογές - η ψηφοφορία - σήμερα σε ορισμένες χώρες γίνεται ΨΗΦΙΑΚΑ , μια πρόταση δική μας με σημείο αναφοράς τη Γλυφάδα. ( Ποιοι διαθέτουν την ικανότητα σήμερα να διαβλέπουν το μέλλον ; Οι Παπανικολάου - Φιλόπουλοι - Σκαμπαρδονοταστάνηδες , η μήπως οι Θεοδοσόπουλοι ; )

* Τι σχέση είχε η πλειονότητα της κοινωνίας πριν από δεκαετίες με πομπούς και δέκτες , καθώς και με την πληροφορική ; Καλούμε να ερωτηθεί ο Δήμαρχος Γλυφάδας, ο οποίος είχε ως ενασχόληση το χτύπημα τυμπάνων - ντραμς.

Θα παραμένουμε καυστικοί όσο δεν ισχύουν τα αυτονόητα στο τόπο μας

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μια "έξυπνη" πόλη σχεδιασμένη από διεθνούς φήμης αρχιτέκτονες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">