ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μόσχα: Σύστημα αναγνώρισης προσώπων στο Μετρό

Big brother is everywhere , ο μεγάλος αδερφός είναι παντού και τα βλέπει όλα , δια μέσω συστημάτων με κάμερες, οι οποίες θα αναγνωρίζουν τα πρόσωπα των επιβαινόντων, και θα εγκατασταθούν στο Μετρό της Μόσχας.

Η διαχειρίστρια εταιρεία θα δαπανήσει 1,4 δισεκατομμύριο ρουβλία(17.251. 635 ευρώ) για την εγκατάστασή τους, ''για την ασφάλεια των επιβατικού κοινού'' και την ενημέρωσή του για αλλαγές στη λειτουργία του Μετρό.

Το σύστημα θα εγκατασταθεί αρχικά σε 1.500 βαγόνια από τις 6.000 που διαθέτει το μετρό, έως το τέλος του χρόνου.

Στις αρχές Ιουλίου, ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Βλαντίμιρ Μίλοφ και η ακτιβίστρια Αλιόνα Ποπόβα προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διαμαρτυρόμενοι για τη χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπων στην Μόσχα.

Και οι δύο τους κατήγγειλαν ότι η μαζική ψηφιακή παρακολούθηση που πραγματοποιήθηκε από τις αρχές σε μια από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας παραβιάζει την συνταγματική αρχή που απαγορεύει την παρέμβαση στην προσωπική ζωή και τον νόμο.

Με τις κάμερες αυτές ο δήμος της Μόσχας θα μπορεί σε πραγματικό χρόνο να αναγνωρίζει την ηλικία, τα εισοδήματα, την κοινωνική κατάσταση και τον αριθμό τηλεφώνου οποιουδήποτε επιβάτη.

Σημείωση του Γιάννη Κουρδομένου: Όταν ο Δήμος προβαίνει σε τέτοιου τύπου μεθοδεύση παραβίασης των προσωπικών δεδομένων, η κοινωνία οφείλει να διασφαλίσει το αντίστοιχο.

Συγκεκριμένα: Αντί για τσουτσέκια , τσιράκια, και εν γένει πάσης φύσεως ραγιάδες , σε επίπεδο κοινωνίας, δεδομένου ό,τι ο δήμαρχος γλυφάδας  από το 2014 έχει τοποθετήσει κάμερες μέχρι και στους ανελκυστήρες του δημαρχείου, η αξίωση της τοπικής κοινωνίας έπρεπε να είναι:

Σύγχρονο σύστημα ελέγχου δημάρχου και αιρετών με πλήρη ανάλυση των οικονομικών τους στοιχείων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μόσχα: Σύστημα αναγνώρισης προσώπων στο Μετρό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">