ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κουτσούμπας: Καλεσμένοι στα κυβερνητικά γενέθλια είναι οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών ομίλων

Σε δήλωσή του για τον ένα χρόνο από τη διακυβέρνηση της ΝΔ ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρει:

«Καλεσμένοι στα κυβερνητικά γενέθλια είναι οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών ομίλων, της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, απέναντι στους οποίους η κυβέρνηση της ΝΔ στάθηκε συνεπής στις δεσμεύσεις της. Μάλιστα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου, υλοποιεί μία ακόμη δέσμευση, το νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, μετά το συνδικαλιστικό νόμο και την κατάργηση του ασύλου.

Στα γενέθλια της ΝΔ δεν είναι καλεσμένοι οι χιλιάδες εργαζόμενοι που έμειναν άνεργοι, πολλοί χωρίς εισόδημα, όσοι δουλεύουν με μειωμένο κατά 20% μισθό, σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, οι υπερχρεωμένοι μικροί επαγγελματίες, οι βιοπαλαιστές αγρότες με την αδιάθετη σοδειά, οι μαθητές που αγχώνονται σε ένα σχολείο σκληρό εξεταστικό κέντρο.

Δεν γιορτάζουν όσοι με ανασφάλεια βλέπουν ότι το δημόσιο σύστημα υγείας παραμένει με τεράστιες ελλείψεις, παρά τα όσα λέει ο κ. Μητσοτάκης, και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει όχι μόνο ένα πιθανό νέο κύμα πανδημίας, αλλά συνολικά τις ανάγκες για την υγεία του λαού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ σε όλες τις στρατηγικές επιλογές της, από τη στήριξη των μεγάλων επιχειρήσεων με νέες μειώσεις φόρων, ασφαλιστικών εισφορών και νέες φοροαπαλλαγές, μέχρι τη συμφωνία με τις ΗΠΑ και τη συμμετοχή στους οξυμένους ανταγωνισμούς στην περιοχή, έχει την ουσιαστική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων. Η αποφασιστικότητα της ΝΔ να τελειώσει με τις εκκρεμότητες που της άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η απόδειξη ότι το κράτος και η αντιλαϊκή πολιτική έχει αντιλαϊκή συνέχεια στην ατζέντα του.

Μόνη αντιπολίτευση το ΚΚΕ

Σήμερα, αντιπολίτευση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων και αναγκών είναι μόνο το ΚΚΕ, που βγαίνει μπροστά στη διεκδίκηση, στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, την ΕΕ, το μεγάλο κεφάλαιο. Παλεύει για μέτρα προστασίας της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού, σε όλους τους τομείς. Αυτή είναι άλλωστε η αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο λαός μας. Μια αντιπολίτευση που κρίνεται καθημερινά και μπορεί να κερδίζει ανάσες ανακούφισης όσο δυναμώνει η σύγκρουση με το αδηφάγο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του».

Σημείωση του web: Το αντιπολίτευση είναι μόνο του ΚΚΕ μας θυμίζει το παλιό ''ένα είναι το κόμμα''. Το θέμα είναι ό,τι σήμερα υπάρχουν αρκετά κόμματα και ο λαός στη χώρα μας είναι κατακερματισμένος. 

Δυστυχώς αντί μιας ιδεολογικοπολιτικής  σύγκλισης, η πλειονότητα των λεγόμενων σοσιαλιστών η αριστερών ασπάστηκε τον καπιταλισμό. 

Όλοι αυτοί που υποσχόντουσαν δημοκρατία - δικαιοσύνη - αλληλεγγύη αναλώθηκαν σε εξουσιαστικούς ρόλους και θεσμικές θέσεις με παχυλούς μισθούς , και αντί να συμβάλουν την κοινωνία με δημιουργία δημόσιων δομών , κοκορεύονται σήμερα ό,τι άφησαν δισεκατομμύρια παρακαταθήκη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Έχουμε ζήσει επί δεκαετίες την οικονομική βάση του καπιταλισμού η οποία διέπεται από ταξικές ανισότητες και αδικίες. Η ιδιοκτησία όλων των μέσων βρίσκεται στα χέρια μιας μικρής κοινωνικής μειοψηφίας, η οποία αποτελεί και την άρχουσα τάξη της νεοελληνικής καπιταλιστικής κοινωνίας. 

Η πλειοψηφία της κοινωνίας μας δεν κατέχει τα μέσα, είναι ανέφικτο, συνεπώς είναι αποκλεισμένη από την διεύθυνση της οικονομίας.

Οτιδήποτε και να κάνουμε έχουμε απέναντί μας καπιταλιστές στην διοίκηση και διαχείριση του Δήμου , και στον αντίποδα μια κοινωνία η οποία διαμόρφωσε το πλαίσιο υποτέλειας της , άρα όλα ελέγχονται σε επίπεδο πόλης από μια χούφτα καπιταλιστές. Δεν συμβάλει ο Δήμος - δεν συμβάλει κανείς.

 
Αποτελεί ενόχληση της νοητικής μας λειτουργίας , ο πρόεδρος του ΚΚΕ να λαμβάνει ετησίως 76.000 χιλιάδες ευρώ, λόγω του καταστατικού να καλείται να τα παρέχει στο κόμμα, και να ζει με 800 ευρώ το μήνα !

Είδαμε σε ορισμένα κόμματα , στα οποία άτυπα ίσχυε το αντίστοιχο, ό,τι κανείς βουλευτής δεν έβαζε το χέρι στην βουλευτική αμοιβή να παρέχει στο κόμμα, όλα στον ίδιο, και τσιμουδιά από το κόμμα.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κουτσούμπας: Καλεσμένοι στα κυβερνητικά γενέθλια είναι οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών ομίλων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">