ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι συνοικίες της Γλυφάδας αδικούνται διαχρονικά

Της ''Έκδοσης''

Με πολύ ενδιαφέρον βλέπουμε τις ενέργειες που έχουν υπάρξει στο παραλιακό μέτωπο της Γλυφάδας, τις οποίες αν μη τι άλλο τις θεωρούμε ορθές, αν και κρύβουν «καθολική ανισότητα».

Τις λεγόμενες ''ασχήμιες'' δεκαετιών , τις οποίες αναφέρουν από το Δήμο , τις έχουμε ''αναδείξει'' πριν από δεκαετίες , όπως και πριν αναλάβει την διοίκηση του Δήμου το 2014 η παρούσα διοίκηση. 

Όπως αναφέρει ο Δήμος: Γκρεμίστηκε το παλαιό Sirocco στην παραλία της Γλυφάδας 

Οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά στο παραλιακό μέτωπο της Γλυφάδας, που θα γίνει σύντομα αγνώριστο. Μέσα σε δύο χρόνια αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί η ανάπλαση που τα καταστήσει την πόλη μας ναυαρχίδα της Αττικής Ριβιέρας. 

"Άλλο ένα άσχημο σημείο της παραλίας μας που μας στενοχωρούσε, ανήκει πια στο παρελθόν. Το παράπηγμα που στέγαζε το παλαιό Sirocco, όπως βλέπετε δεν υπάρχει πλέον.  Η απλή λαϊκή σοφία λέει ότι δεν μπορείς να χτίσεις αν πρώτα δεν γκρεμίσεις. ''Δεν μπορείς να φτιάξεις ένα μεγάλο έργο αν δεν ξεκινήσεις από την αρχή.'' 

Κι αυτό κάνουμε: Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Γλυφάδας έχει ήδη δρομολογηθεί, μετά από πάρα πολλή και μεθοδική δουλειά και προγραμματισμό ετών.  Πρώτα όμως απομακρύνουμε με πολλή και μεθοδική δουλειά τις "ασχήμιες" δεκαετιών και αποδίδουμε σύντομα στους πολίτες καινούργιους χώρους, ανοιχτούς και ελεύθερους, φιλικούς σε συμπολίτες μας κάθε ηλικίας. 

Η αλήθεια είναι πως αυτή η τοποθέτηση από τη πλευρά του Δήμου Γλυφάδας, κρύβει δυο μέτρα και σταθμά, καθώς και ανισότητα σε σχέση με τις υπόλοιπες συνοικίες του Δήμου Γλυφάδας

Ενδεικτικά: Πακτωλός χρήματος θα δαπανηθεί για την αναμόρφωση - ανάπλαση του παραλιακού μετώπου το οποίο είναι ''αξιοποιήσιμο'' τρεις μήνες ετησίως, ενώ στον αντίποδα πολλές συνοικίες της πόλης μένουν εκτός αναπλάσεων, και κυρίως μικρών παρεμβάσεων σε εκατοντάδες σημεία που αποτελεί και την αξίωση  των συμπολιτών μας.

Η ''ποιότητα ζωής'' των κατοίκων δεν διαφοροποιείται με φερόμενα ''μεγάλα'' έργα, η ακόμα φαραωνικού τύπου, αλλάζει με μικρές παρεμβάσεις στις γειτονιές των δημοτών.


Ειδικότερα: Η μόνη χρησιμότητα της ανάπλασης του παραλικού μετώπου είναι αξιοποιήσιμη τρεις μήνες ετησίως, ενώ στον αντίποδα όλα αυτά που μένουν πίσω επί δεκαετίες αφορούν την καθημερινότητα επί 365 ημέρες και 24 ώρες το 24 ωρες του κοινωνικού συνόλου.

Και αυτό γιατί αφενός, τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου δεν πιάνουν τόπο αξιοποιήσιμα για τρεις μήνες ετησίως.

Αφετέρου, από τη στιγμή που χιλιάδες σημεία της πόλης, και οι αιτήσεις των συμπολιτών μας μένουν πίσω, η αξιοποίηση των χρημάτων δεν διέπεται από κανονικότητα.

Αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί είναι πώς η δημοτική αρχή θα καλύψει τα αιτήματα που χρονίζουν αντί τα χρήματα του συνόλου να καταλήγουν για έργα βιτρίνας και ψυχαγωγίας τριών μηνών, τα οποία δεν τα απορρίπτουμε - χρειάζονται, όπως χρειάζεται η στάθμιση της αναλογικότητας.

Σε μια Γλυφάδα, που δεν κουραζόμαστε να επισημαίνουμε, ότι πολλές συνοικίες μένουν πίσω, άρα έχουν αδικηθεί διαχρονικά, θα πρέπει να δούμε πως θα πάμε όλοι μαζί μπροστά, και όχι να μένουμε θεατές όσων επεξεργάζεται ο Γ. Παπανικολάου με τους ειδικούς συμβούλους και τους ειδικούς συνεργάτες προς χάριν εργολάβων - αναθέσεων κ.α.

Στον παρελθόντα χρόνο, ακόμα και για τους τύπους , τα προγράμματα των παρατάξεων είχαν το σύνολο των συνοικιών και ένα σχεδιασμό κατανομής με αναλογικότητα των χρημάτων του συνόλου, ενώ σήμερα υπάρχει ένα μικρό team υπό τις οδηγίες ενός δημάρχου, ο οποίος δεν ακολουθεί κανένα δεδομένο σύστημα αναλογικότητας διάθεσης των χρημάτων των Γλυφαδιωτών υπέρ των συνοικιών και της γειτονιάς τους.

Έχετε να πείτε οτιδήποτε από τον Δήμο, η θα συνεχίσετε ελλείψει αντιπολίτευσης την κακοδιαχείριση των χρημάτων όλων των δημοτών ;

Γ.Κ 

Υπάρχει και αυτή η Γλυφάδα, στο άλλο άκρο της παραλίας, και μπορούμε να σας δείξουμε πολλά περισσότερα, τα οποία ασφαλώς τα γνωρίζετε, όμως είθισται όσοι διαχειρίζονται πακτωλό εκατομμυρίων να ''κρύβουν κάτω από το χαλί'' όσα δεν αρέσκονται στους ιδίους, όμως σύμφωνα με δεκάδες μαρτυρίες οι κωδικοί και τα σεντούκια των αιρετών και του δημάρχου βρίσκονται σε κατακόρυφη ανοδική πορεία. 

Για τον νεοπλουτισμό των λίγων με τα χρήματα των πολλών δεν διαπιστώνουμε να καταπιάνονται αρκετοί σε επίπεδο ΜΜΕ, όμως η τοπική κοινωνία βοά. 

Ενδεικτικά: Δεδομένου ό,τι ο λαϊκισμός ανήκει πρωτίστως στη σφαίρα όσων πολιτεύονται , οι οποίοι υποσχέθηκαν την αλλαγή της ζωής των Γλυφαδιωτών , ενώ άλλαζε αποκλειστικά των ιδίων και μιας μερίδας ημετέρων τους , για δεύτερη συνεχή θητεία της διοικούσας παράταξης, και της ''τσόντας'' των υπολοίπων, η Γλυφάδα δεν άλλαξε, η ζωή των κατοίκων δεν άλλαξε.

Τα έργα βιτρίνας , και όσα φαραωνικά οραματίζονται οι διοικούντες πιστώνοντας πακτωλό εκατομμυρίων δεν άλλαξαν την συνολική εικόνα της πόλης, δεν διαφοροποιήθηκαν εντός και εκτός σχεδίου παθογένειες και προβλήματα δεκαετιών, και κυρίως , δεν καλύπτονται οι αιτήσεις των δημοτών. ( Επί του συγκεκριμένου σας παρέχουμε οποτεδήποτε μερικές δεκάδες αιτήσεων χωρίς ανταπόκριση του Δήμου Γλυφάδας. )

# Ολόκληρη η διαδρομή του κακοτράχαλου δρόμου πάνω από την ''πυρασφάλεια'' Γλυφάδας είναι πλήρως αξιοποιήσιμη ως ποδηλατοδρόμος και πεζόδρομος χιλιομέτρων μέσα στο βουνό  χωρίς να κινδυνεύει κανείς, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν διασταυρώσεις , έντονη κίνηση οχημάτων, κ.α. , όμως για αυτά απαιτούνται τα κατάλληλα μυαλά. 

# Τα τελευταία χρόνια που μας δόθηκε η δυνατότητα, βλέπουμε τι ισχύει σε πλειάδα χωρών στα δικά τους βουνά, τα οποία αξιοποιούνται πικοιλορόπως αντί να παραμένουν χώροι προς αποφυγή επισκεψιμότητας.

ΥΓ: Οι  πολιτικές μη ανάπτυξης στο βουνό είναι απερίσκεπτες , διότι ακόμα και ένας ποδηλατόδρομος διαμορφώνει τους όρους επισκεψιμότητας, άρα ελέγχου κατά της διεύρυνσης της αυθαίρετης δόμησης.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι συνοικίες της Γλυφάδας αδικούνται διαχρονικά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">