ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η τοξικότητα των εθνικών ΜΜΕ


Όσα φέρνει στο φως της δημοσιότητας ως αποκαλύψεις ο Χρήστος Καλογρίτσας σχετικά με το ρόλο του στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών στοχεύουν στον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά.

Όπως αναφέρεται στη μήνυση την οποία κατέθεσε: Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος, και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των ''φίλων'' στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε αυτή τη φόρμουλα.

Σημαντικές εξελίξεις κυρίως σε πολιτικό, αλλά και σε δικαστικό, επίπεδο δρομολογούνται μετά τη χθεσινή επώνυμη καταγγελία (μήνυση) που υπέβαλε ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας, δημοσιοποιώντας άγνωστες πτυχές στην άσκηση κυβερνητικής πολιτικής από την προηγούμενη κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) σε σχέση με τον πολυσυζητημένο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ανακοίνωση από τους καναλάρχες και τους ιδίους ως ΕΙΤΗΣΕΕ

Η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας σε ανακοίνωσή της μιλά για διαγωνισμό-οπερέτα:

«Το αντίτιμο των περίπου 250.000.000 ευρώ που διαμορφώθηκε σ’ εκείνη τη “διαγωνιστική οπερέτα”, με τη συμμετοχή “λαγών και παρατρεχάμενων”, ήταν τα λύτρα της ελευθερίας των τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης και διαφύλαξης της υπόστασής τους, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν νόμιμες επί πολλά χρόνια τηλεοπτικές δραστηριότητες, οι οποίες απειλούνταν με εξαφάνιση, όχι μόνο με αυτή καθαυτή τη μεθόδευση του διαγωνισμού, αλλά και με άλλες παράλληλες εξωθεσμικές στοχεύσεις».

ΝΔ: Ο Τσίπρας να απαντήσει ποια είναι η «White Porsca»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι «εγείρονται μείζονος σημασίας ζητήματα», που έχουν να κάνουν με τη διάκριση των εξουσιών και αναρωτήθηκε αν ο κ. Τσίπρας δεν ήξερε τίποτα για εικονικές συμβάσεις, και τα εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια για δημιουργία μηχανισμών ελέγχου των ΜΜΕ.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Ο Ελληνικός λαός έχει πλήρη άγνοια πότε και πως μπήκαν στον χώρο ορισμένοι από τους καναλάρχες της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, καθώς επίσης, έχουν πλήρη άγνοια των μεθόδων πλουτισμού τους ώστε να γίνουν ιδιοκτήτες ΜΜΕ. Επέδρασαν πολιτικοί και κυβερνήσεις του παρελθόντος χρόνου ;

Δεδομένου ό,τι έχουμε φέρει στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες που αναφέρονται στη σύσταση τηλεοπτικού σταθμού στη Γλυφάδα , τόσο η κυβέρνηση , όσο και ο Υπουργός κ. Πέτσας , πρέπει να είναι προσεκτικοί σε όσα θα ισχύσουν επί ημερών τους.

Τα 3 εκατομμύρια ευρώ

Ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας μετείχε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και αποκλείστηκε διότι δεν είχε τις ουσιαστικές προϋποθέσεις, στη μήνυσή του κάνει λόγο για τα 3 εκατ. ευρώ που πήρε με εγγυητική επιστολή από λιβανέζικο όμιλο για να μετάσχει στον διαγωνισμό και προβαίνει σε πρωτοφανείς αποκαλύψεις.

Ο επιχειρηματίας παραθέτοντας σωρεία στοιχείων, από ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (emails) αλλά και έγγραφα, αποκαλύπτει ότι η εταιρεία του «Τοξότης» με τη λιβανέζικων συμφερόντων CCC δεν είχε επιχειρηματικές δοσοληψίες και ότι η συμφωνία τους για τα 3 εκατ. ευρώ ήταν παντελώς εικονική.

Προσθέτει, μάλιστα, ότι η συμφωνία αυτή κλείστηκε από τον τότε υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά για να μπει ο όμιλος Καλογρίτσα στον διαγωνισμό και να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες που είχαν να κάνουν με τον έλεγχο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Μάλιστα, ο Χρήστος Καλογρίτσας αποκαλύπτει ότι τα χρήματα των 3 εκατ. ευρώ, όταν ο ίδιος αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό, τα έδωσε κατ’ εντολήν Παππά προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η έκδοση φιλοκυβερνητικής εφημερίδας («Το Ντοκουμέντο»).

Ο Χρήστος Καλογρίτσας αναφέρει στη μήνυσή του, «το ως άνω ποσό € 3.000.000, το οποίο είχε καταβληθεί για την άνω αιτία, (σ.σ. τηλεοπτικές άδειες) είχε διατεθεί στη συνέχεια κατά τις υποδείξεις του τότε Υπουργού, κ. Νικόλαου Παππά, για την έκδοση του φιλοκυβερνητικού εντύπου Documento». Πάντως, η εφημερίδα αναφέρει πως το ποσό στο οποίο αναφέρεται ο κ. Καλογρίτσας αποδεσμεύθηκε όταν ο ίδιος είχε πλέον αποχωρήσει από το «Documento».

Η μήνυση Καλογρίτσα στην οποία αναφέρεται ονομαστικά ο τέως υπουργός Νίκος Παππάς θα πάρει σύντομα τον δρόμο για τη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης των υπουργών, ενώ η Εισαγγελία μελετά το περιεχόμενο της.

Σημείωση: Επί δεκαετίες υπάρξεως των εθνικών καναλιών δεν ήταν λίγες φορές που συνάντησα στους προθαλάμους εισαγγελέων ιδιοκτήτες εθνικών ΜΜΕ , η ακόμα τους νομίμους εκπροσώπους τους.

# Ζητούμε την κατανόησή σας αναφορικά με το ''κομμουνιστικό κανάλι'' σε φωτογραφία από τον ΣΚΑΙ Φαλήρου, όμως είναι σαφές ό,τι γνωρίζεται όσα ισχύουν , παράλληλα αρκετών έτερων καναλιών - ιδιοκτητών. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η τοξικότητα των εθνικών ΜΜΕ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">