ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά

Με ευρεία πλειοψηφία ενέκρινε η Βουλή το ρυθμιστικό πλαίσιο για την διεξαγωγή των διαδηλώσεων.

Επι της αρχής το σχέδιο νόμου έλαβε 187 θετικές ψήφους απο τις ΚΟ της ΝΔ, του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης

Καταψήφισαν 101 βουλευτές απο τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25.

Από την ψηφοφορία απείχαν οι Γιώργος Παπανδρέου και Χάρης Καστανίδης, που επέλεξαν να εκφράσουν με τον τρόπο αυτό την διαφωνία τους με το νομοσχέδιο. 

Η στάση των δύο βουλευτών προκαλεί εσωκομματικές αναταράξεις στο Κίνημα Αλλαγής, γι' αυτό και η κυρία Φώφη Γεννηματά συγκαλεί αύριο εκτάκτως συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας.

''Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά'' 

Όσα γράφουν οι φιλοπαραταξιακές και διαπλεκόμενες γαλάζιες φυλλάδες να έρθουν να τα πουν σε εμάς , οι οποίοι ζήσαμε τις μέρες της δεξιάς η οποία κυβερνούσε με κάγκελα περιμετρικά του κοινοβουλίου , και με διώξεις - κατασχέσεις κατά των πολιτικών και κοινωνικών αντιπάλων. 

Η ''χουντοποίηση'' των κοινωνικών κεκτημένων και αγώνων είναι μια προσωπική ''ίωση'' , εμμονή της κυβέρνησης σε επίπεδο πολιτικής , καθώς και ορισμένων εθνικιστών δεξιών , και είναι ζήτημα χρόνου να πέσει , όπως έπεσε η κυβέρνηση του 2014.

Αν χρειάζεται και ειδική ΑΔΕΙΑ για την έκφραση δημόσιας γνώμης - άποψης - ( λογοκρισία ) , αντίθετης με τις πολιτικές που χαράσσει η ΝΔ, η ''χουντοποίηση'' - αντιδημοκρατικότητα , θα είναι απόλυτη.

Η πόλωση που δημιουργεί σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο το ρυθμιστικό πλαίσιο για την διεξαγωγή των διαδηλώσεων διαμορφώνει νέους όρους για το μέλλον, και ενώ σε κυβερνητικό επίπεδο μπορεί να έχουν καλύψει τις φιλοδοξίες τους μεσοπρόθεσμα θα αποβεί σε βάρος τους.

187 - 101

Ο αντίχτυπος σε μια κοινωνία με μειώσεις μισθών 20% ,  με την ανεργία σε αυξητική τάση , και έχοντας απέναντί τους μέτρα κατάλυσης όσων τουλάχιστον ίσχυαν μέχρι πρότινος , δεν αποτελεί θετικό οιωνό για το κυβερνών κόμμα.

Ασφαλώς οι κυβερνώντες διατηρούν το προβάδισμα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα γίνονται οι ζυμώσεις της ανατροπής των πολιτικών τους.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">