ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

H φίμωση και η εξόντωση δημοσιογράφων


Την ίδια περίοδο που 42 πολιτικοί, νομικοί, και δημοσιογράφοι , υπερασπίζονται τη δημοσιογραφία ως «θεματοφύλακα της δημοκρατίας», ο ίδιος ο Βαξεβάνης το αναιρεί στη πράξη.

Η δημοσιογραφία αφορά το σύνολο μιας κοινωνίας και έχει ως αντικείμενό της το σύνολο των θεμάτων μιας χώρας. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περιορίζεται στα μικροπολιτικά και άλλα συμφέροντα και τις σκοπιμότητες δυο αστικών κομμάτων εξουσίας καθώς και των φίλα προσκείμενων ΜΜΕ. 

Το θέμα στη χώρα μας είναι ποια δημοσιογραφία ; 

Από τη μια μας προτάσσουν την ευρωπαϊκή δημοκρατία, τον πλουραλισμό, και το αναφαίρετο δικαίωμα σε μια δημοκρατία της δημοσιογραφικής κριτικής στην εκάστοτε εξουσία , και από την άλλη είναι οι ίδιοι οι οποίοι αναιρούν τα προαναφερόμενα προς χάριν κομματικών συμφερόντων και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων ωφέλειας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δια των τοπικών στελεχών του σε επίπεδο δήμου Γλυφάδας, προς χάριν σκοπιμοτήτων και συμφερόντων των τοπικών κομματαρχών, έπειτα των δημοτικών εκλογών πετσόκοψε το προεκλογικό πρόγραμμα.

Η τοπική κοινωνία της Γλυφάδας ψήφισε και παρείχε εντολή στην άσκηση ελέγχου, στον πλουραλισμό, την πολυφωνία, και την διαφάνεια, όμως έπειτα των δημοτικών εκλογών με έκπληξη διαπίστωσε την επιλεκτική έυνοια δημάρχου και αιρετών σε συγκεκριμένα άτομα , τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις δεν ήταν κάν δημότες Γλυφάδας, και τους αιρετούς του ΣΥΡΙΖΑ να διοργανώνουν μυστικές συναντήσεις με τον δήμαρχο στις οποίες ουδέποτε τέθηκε η εντολή της τοπικής μας κοινωνίας.

Στα δημοτικά συμβούλια - παρωδία - επί σειρά μηνών δεν ακούστηκε ούτε μια φορά δια στόματος στελεχών ΣΥΡΙΖΑ για ποιους λόγους δεν ισχύει η εντολή της τοπικής κοινωνίας αντί της επιλεκτικής εύνοιας δημάρχου και διοικήσεως.

Κώστα Βαξεβάνη , και όσοι τείνετε να υποστηρίζεται την ''δημοσιογραφία''  όπως σας βολεύει και σας εξυπηρετεί , είστε απόλυτα λάθος.

Ο Βαξεβάνης ασκεί έλεγχο στην εξουσία ; 

Αν ο Βαξεβάνης ασκεί έλεγχο στην εξουσία μπορεί να μας υποδείξει ποια είναι η αντιστοιχία σε επίπεδο Ο.Τ.Α , και συγκεκριμένα στο Δήμο Γλυφάδας ;

Οι υποστηρικτές και υποστηρίκτριες του Βαξεβάνη θα μας αναφέρουν ποια είναι η αντιστοιχία , η μήπως οι διαχειριστές δισεκατομμυρίων σε επίπεδο Ο.Τ.Α , οι οποίοι είναι στελέχη των κομμάτων εξουσίας, δεν λογίζονται εξουσία ;

Τέλος, σε μια χώρα που η πλειονότητα των ΜΜΕ αποτελούν το μακρύ χέρι των κομμάτων εξουσίας και των ομίλων διαπλοκής , και τα πρωτοσέλιδα καθώς και τα κυρίως θέματα υπαγορεύονται από κυβερνητικά και αντιπολιτευόμενα στελέχη , και κυρίως σε επίπεδο Ο.Τ.Α η πλειονότητα, ώστε να μην γράψουμε όλοι, είναι χρηματισμένοι δημάρχων και διοικήσεων, σε ποια δημοσιογραφία αναφέρεστε ;

Ο ρόλος του δημοσιογράφου ως «σκύλου της δημοκρατίας», όπως τον ορίζει τον Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δίνοντας στο ερευνητικό ρεπορτάζ ύψιστη αξία σε μια κοινωνία ώστε οι πολίτες της να κοιμούνται ήσυχοι για τους δημοκρατικούς της θεσμούς καταλύεται στη πράξη.

Αναφαίρετο δικαίωμά μας είναι να μην επιθυμούμε να καταστούμε αντί για « σκύλοι της δημοκρατίας , σκύλοι της εξουσίας », ποια είναι τα πεπραγμένα κυβερνήσεων , κομμάτων εξουσίας , δημάρχων , καθώς και αντιπολιτευόμενων για την ισχύ στις τοπικές κοινωνίες οργανωμένων μέσων όλων των δημοτών αντί για φερέφωνα δημάρχου και διοικούντων ;

Γιατί έχετε ενδώσει όλοι στα καπιταλιστικά ΜΜΕ και κανείς δεν υπερασπίζεται πλέον δημοτικές δομές , ελεγχόμενες κατά 50% από το σύνολο των παρατάξεων, και κατά 50% από την τοπική κοινωνία ; Το κοινωνικό σύνολο καλείται να πληρώνει και τα χρήματά του καταλήγουν στους προνομιούχους δημάρχου και διοικούντων. Τα δημοκρατικά ΜΜΕ , όλων των δημοτών, υφίστανται στη γενέτειρα της δημοκρατίας ; Όλοι είστε καπιταλιστές και χρησιμοποιείται την αριστερά και την δημοκρατία.

Τέλος, δεδομένης της αναφοράς στην δημοκρατία, είναι σαφές ό,τι δημοκρατία ίσον ο Δήμος , ( η κοιτίδα της δημοκρατίας ), αν δεν προκύψει μετασχηματισμός ο οποίος να πληρεί όρους πλουραλισμού, πολυφωνίας, αμεσότητας, τεχνολογικής αρτιότητας, και κοινωνικού ελέγχου, με την κοινωνία συνολικά συμμετέχουσα, αντί στο ρόλο παθητικού αποδέκτη και φοβούμενων κυρώσεις, τζάμπα αναφορές γίνονται στο όνομά της. Άλλωστε στις μέρες μας είναι πολύ επίπλαστη, και ειδικότερα σε όσους γνωρίζουν ιστορία , άρα μπορούν να αλλοιώνουν κατά το δοκούν προς ιδίων όφελος.

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Δεδομένου ό,τι κόπτεστε για την άσκηση έλέγχου γιατί δεν δημοσιοποιήσατε τις επιλεκτικές προσλήψεις και την εύνοια του ''γαλάζιου'' δημάρχου Γλυφάδας ;

* Μήπως έχετε μια εμμονή με τους ''Μητσοτακικούς'' ενώ με τους ''Καραμανλικούς'' είστε ''κώλος και βρακί'' ;

* Εσείς έχετε άγνοια ό,τι σε επίπεδο Ο.Τ.Α η πλειονότητα βρίσκεται σε δεινή θέση , δεδομένων των έμμισθων κονδυλοφόρων, πίσω από τους οποίους βρίσκεται η διοικητική παράταξη ;

* Έχετε άγνοια ό,τι οι έμμισθοι των διοικούντων στο Δήμο Γλυφάδας, ''εκδότες - δημοσιογράφοι'', πλην του δημάρχου και της διοικήσεως, έχουν εξαφανισμένους συνολικά τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία , και τους χρησιμοποιούν ως φόντο σε φωτογραφίες από ''τοπικά πανηγύρια και φιέστες'' συστημικής προπαγάνδας για την ωφέλεια των ιδίων ;

* Ο Βαξεβάνης είχε δεχθεί σειρά από καταχρηστικές διώξεις - κατασχέσεις με αποτέλεσμα φίμωση και εξόντωση , η μήπως γνωρίζεται κάποιον άλλο ; ( To 1977, το 1984, το 1999, καθώς και το 2005 διώξεις - κατασχέσεις, ενώ στον αντίποδα κάθε γραφικός που πλεύριζε δημάρχους και αιρετούς ως αυλοκόλακας στο δήμο Γλυφάδας ελάμβανε τα χρήματα των Γλυφαδιωτών για ''παροχή υπηρεσιών''. Στο ''χωριό'' μας, τη Γλυφάδα, το λένε γλύψιμο, το οποίο αποσιωπά επί πέντε ολόκληρα χρόνια η κλίκα αιρετών του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας. Όποιος δηλώσει βολικός και αυλοκόλακας, είτε αναπαραγωγέας δελτίων τύπου, ώστε να συντηρούνται στα έδρανα επιεικώς απαράδεκτοι, είναι ο καλύτερος του χωριού. )

Μακρύς ο δρόμος της πολιτικής αλητείας

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: H φίμωση και η εξόντωση δημοσιογράφων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">