ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Δένδια, στην εκδήλωση για τη βράβευση της Μ. Βαρδινογιάννη με το Βραβείο Nelson Mandela

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην εκδήλωση για τη βράβευση της Μαριάννας Βαρδινογιάννη με το Βραβείο Nelson Mandela

Αγαπητή κα Βαρδινογιάννη,
θα ήθελα να σας υποδεχθώ στο Υπουργείο Εξωτερικών και να σας συγχαρώ εκ του σύνεγγυς εκ μέρους του Ελληνικού κράτους για τη βράβευσή σας από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, με το βραβείο «Nelson Mandela», για το έτος 2020.


Ένα σπουδαίο βραβείο, που απονέμεται κάθε πέντε χρόνια σε προσωπικότητες που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην υπηρεσία της ανθρωπότητας, του κοινού καλού.


Η βράβευσή σας αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση από το μεγαλύτερο Διεθνή Οργανισμό του κόσμου των προσπαθειών σας για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του παιδιού, ειδικά των δικαιωμάτων των παιδιών.


Του αγώνα για την επιβίωση και την καλυτέρευση των συνθηκών της ζωής τους
, του  αγώνα κατά της κακοποίησής τους, κατά της εκμετάλλευσής τους. Της συμπαράστασής σας σε παιδιά που πάσχουν από τις πιο σοβαρές νόσους και μάχονται και ελπίζουν για τη ζωή τους.
Η απονομή αυτή περιποιεί τιμή όχι μόνο σε εσάς αλλά στην πατρίδα μας.

Μέσω των δικών σας δράσεων, αλλά και του ιδρύματός σας, υπηρετούνται οι πανανθρώπινες αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα της ύπαρξής μας.
Η χαρά για τη βράβευσή σας είναι ακόμη μεγαλύτερη για μας στο Υπουργείο Εξωτερικών, και για εμένα που έχω την τύχη να είμαι επικεφαλής του, καθώς εδώ ελήφθη η απόφαση υποβολής της υποψηφιότητάς σας τον περασμένο Ιανουάριο, στην αρμόδια Επιτροπή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Θα ήθελα να συγχαρώ με την ευκαιρία αυτή όσους επέλεξαν την υποψηφιότητά σας.


Σήμερα γιορτάζουμε την ιδιαίτερα τιμητική αυτή διάκριση. Θα μου
επιτρέψετε να σας πω και κάτι που κατ’ ιδίαν προηγουμένως δεν σας είπα. 

Γι' αυτή την πολύτιμη, σταθερή και διαχρονική συνεισφορά σας υπέρ των συνανθρώπων μας, εισηγήθηκα στην κα Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως σας παρασημοφορήσει με το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Ευποιίας ως αναγνώριση του πολύτιμου έργου σας. 

Ξέρω ότι έχετε ήδη τιμηθεί το 2002 με τον Αργυρό Σταυρό και έχω την τιμή να σας ανακοινώσω ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αποδεχτεί την εισήγηση αυτή. Θα ήθελα και πάλι να σας συγχαρώ κα Βαρδινογιάννη.

Επισήμανση του Γ.Κ: Είναι τουλάχιστον οξύμωρο να υφίστανται δυο μέτρα και σταθμά στη χώρα μας και επι πάντος επιστητού. Οι βραβεύσεις σε συγκεκριμένες προσωπικότητες , από τη πλευρά της πολιτείας, είναι δεδομένες , ενώ στον αντίποδα ισχύει ακριβός το αντίθετο με την συμβολή πολιτικών σε επίπεδο Ο.Τ.Α.

Σε επίπεδο Ο.Τ.Α ποδοπατάτε το κοινό καλό , καταλύονται προς χάριν ημετέρων και των ''δικών μας'' ακόμα και τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου, μπαίνει στο καναβάτσο η εντολή χιλιάδων δημοτών, ενώ η ''καλυτέρευση της ζωής'' αφορά μια μειοψηφία αιρετών και των προνομιούχων τους.

Πρόκειται για το ''κοινό'' μας μυστικό ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Δένδια, στην εκδήλωση για τη βράβευση της Μ. Βαρδινογιάννη με το Βραβείο Nelson Mandela Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">