ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ καταγγέλλει τις απολύσεις εργαζομένων σε Άλιμο και Περιστέρι

Μέσα στον Αύγουστο και μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, οι Δήμαρχοι Αλίμου Κονδύλης Ανδρέας και Περιστερίου Παχατουρίδης Ανδρέας, στέλνουν «μπιλιετάκια» απόλυσης στους εργαζόμενους των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών αναφέρουν από την ΠΟΕ - ΟΤΑ,  ενώ το σύνολο των σταθμών - ΜΜΕ , κυρίως των τηλεοπτικών , έχει αποσιωπήσει πλήρως τις μεθοδεύσεις απολύσεων των δημάρχων. 

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Οι ''άριστοι'' της Νέας Δημοκρατίας προβαίνουν στις απαράδεκτες απολύσεις , και το σύνολο των τηλεοράσεων - επίσης υποστηρικτών της ΝΔ, αποσιωπούν την αλήθεια. Υπερτονίζουμε ότι έχουν ''αδειοδοτηθεί'' με συγκεκριμένους όρους , οι οποίοι δεν τηρούνται , άρα παρανόμως λειτουργούν, και το ΕΣΡ πλαισιώνεται από επιλογές , επίσης της ΝΔ. Καθολικότητα αποσιώπησης  σε μια αυταπόδεικτα τριτοκοσμική χώρα, διότι πουθενά άλλού, σε εντίστοιχες περιπτώσεις τα τηλεοπτικά δίκτυα δεν αποσιωπούν απολύσεις στο δημόσιο. 

ΠΟΕ - ΟΤΑ - ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΛΙΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς των Δήμων Αλίμου και Περιστερίου. 

Μέσα στον Αύγουστο και μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, οι Δήμαρχοι Αλίμου Κονδύλης Ανδρέας και Περιστερίου Παχατουρίδης Ανδρέας, στέλνουν «μπιλιετάκια» απόλυσης στους εργαζόμενους των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών που εργάζονται μέσω του προγράμματος Ε.Σ.Π.Α., αρνούμενοι να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους, όπως γίνεται κάθε χρόνο τα τελευταία τουλάχιστον δέκα (10) χρόνια!!! 

Οι ανύπαρκτες και ανυπόστατες δικαιολογίες των παραπάνω Δημάρχων για τις απολύσεις των εργαζομένων, το μόνο που αποδεικνύουν είναι ένα καλά οργανωμένο σχέδιο σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση για αποδυνάμωση και απαξίωση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, του σημαντικότατου έργου τους και φυσικά των εργαζομένων σε αυτούς, με μοναδικό σκοπό, την ιδιωτικοποίηση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών μέσω της πλήρους μεταφοράς των αρμοδιοτήτων τους στις νέες Διαδημοτικές, δήθεν, Αναπτυξιακές Ανώνυμες Εταιρείες που έχουν ξεκινήσει και στήνουν οι Δήμαρχοι. 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., καλεί τον Δήμαρχο Αλίμου Κονδύλη Ανδρέα και τον Δήμαρχο Περιστερίου Παχατουρίδη Ανδρέα, να ανακαλέσουν άμεσα τις απολύσεις των εργαζομένων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και να προχωρήσουν στην ανανέωση των συμβάσεων τους. Καλεί την Κ.Ε.Δ.Ε. να πάρει άμεσα θέση και να καταδικάσει κάθε απόλυση εργαζομένου από την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς, το Διοικητικό της Συμβούλιο έχει αποδεχθεί επίσημα και έχει ανακοινώσει τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων και στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. 

Τέλος, καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο να προχωρήσει σε Νομοθετική ρύθμιση τακτοποίησης όλων των εργαζομένων που εργάζονται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς με συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου μέσω του Προγράμματος Ε.Σ.Π.Α., οι οποίοι προσφέρουν σπουδαίο και σημαντικό έργο για πάνω από μια δεκαετία.    

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και οι εργαζόμενοι στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα συνεχίσουν να παρεμβαίνουν, να αγωνίζονται και να διεκδικούν Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων. Θα συνεχίσουν να μάχονται απέναντι σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης, απαξίωσης, διάλυσης και ιδιωτικοποίησης Δημοτικών υπηρεσιών. 

Οι απολύσεις εργαζομένων αποτελούν για εμάς κόκκινη γραμμή και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να την ξεπεράσει! 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΠΟΕ - ΟΤΑ καταγγέλλει τις απολύσεις εργαζομένων σε Άλιμο και Περιστέρι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">