ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα Βουλιαγμένη Κηφισιά έχουν τα περισσότερα κρούσματα κορωναϊού

Οι τρεις περιοχές που έχουν καταγράψει τα περισσότερα περιστατικά κορωναϊού είναι η Γλυφάδα, η Κηφισιά και η Βουλιαγμένη.

Ειδικότερα στη Γλυφάδα , τα 50 κρούσματα των τελευταίων ημερών , σε πληθυσμό 80.000 χιλιάδων , σηματοδοτούν έντονο πρόβλημα.

Οι τρεις δήμοι της Αττικής βρίσκονται υπό καθεστώς αυξημένης επιτήρησης καθώς μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται η επιστροφή και άλλων αδειούχων από τα νησιά. 

Όπως αναφέρθηκε, μετά το αρνητικό ρεκόρ των 141 ημερήσιων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν, από τον ΕΟΔΥ, την Κυριακή, οι πιο επιβαρημένοι δήμοι είναι: ΓλυφάδαΚηφισιά και  Βουλιαγμένη.

Στον δήμο Γλυφάδας εντοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες 50 κρούσματα κορονοϊού και αμέσως σήμανε συναγερμός σε ΕΟΔΥ και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.  

Στην Κηφισιά, την ίδια στιγμή, καλούνται όλοι οι δημότες επιστρέφοντας από τις διακοπές τους να τηρήσουν τα μέτρα.  

Η Βουλιαγμένη είναι μια ακόμη περιοχή όπου συγκεντρώνεται υψηλός αριθμός μολύνσεων. Eιδικότερα καταγράφηκαν,  28 κρούσματα σε μια μόνο ημέρα. 

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Γιώργος Κωνσταντέλος «Στην αρχή της εβδομάδας ενημερωθήκαμε από το υπουργείο πολιτικής προστασίας ότι υπάρχουν ασυνήθιστα αυξημένα κρούσματα για την περιοχή μας, τα οποία οφείλονται στην επιστροφή κυρίως από τις διακοπές από τη νησιωτική χώρα ανθρώπων που κατοικούν στην περιοχή».

Οι δήμαρχοι των δύο περιοχών, Παπανικολάου και Κωνσταντέλλος θα εφαρμόσουν αυξημένα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοιού σε δημόσιους χώρους και σε σημεία που συγκεντρώνονται πολίτες των δήμων.

# Εμείς από το δικό μας μετερίζι θα αφήσουμε για έτερους τα μεγάλα λόγια , διότι το αυταπόδεικτο γεγονός των περισσοτέρων κρουσμάτων στη Γλυφάδα καταμαρτυρά προχειρότητα διοικητικού μοντέλου αναφορικά με τον ιό , επιπολαιότητα των κατοίκων, και καθολική έλλειψη ενημέρωσης. 

Ορισμένοι/ες προς χάριν της διασκεδάσεώς τους αδιαφορούν επιδεικτικά αν θα γίνουν βασικοί συνδρομητές διεύρυνσης του κορωναϊού. Και ενδεχομένος ακόμα και ως φορείς του ιού , οι περισσότεροι δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα - πρόβλημα. 

Τα άτομα αυξημένου κινδύνου τι φταίνε ; Από την επιπολαιότητα ορισμένων κινδυνεύουν οι υπόλοιποι. Αναφορικά με την καραντίνα μιας εβδομάδας , την τηρούν όσοι επιστρέφουν από διακοπές ;

Ένας δήμος με τα λιγότερα κρούσματα κορωναϊού , σήμερα διαθέτει τα περισσότερα σε επίπεδο Ν.Αττικής. Δεδομένου ότι δεν έχουν επιστρέψει αρκετοί από τις διακοπές θα δούμε το μέγεθος της εξάπλωσης σε τοπικό επίπεδο την πρώτη - δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. 

Υφίστανται και ειρωνικά σχόλια στα sosial media του τύπου: Τα περισσότερα κρούσματα κορωναϊού στη Γλυφάδα lockdown στα Εξάρχεια !

Υ.Γ: Όπως διαπιστώνεται οι διοικούντες , πιστώνοντας εκατομμύρια ευρώ για φοίνικες,  ξαπλώστες, ομπρέλες, μηχανήματα καθαρισμού της παραλίας, άμμο θαλάσσης , ανακατασκευάζοντας πλατείες , παιδικές χαρές, κ.α., τους δημότες δεν τους κρατάτε στη Γλυφάδα. Την Γλυφάδα δεν την αισθάνονται πατρίδα τους, και επιθυμούν κάθε χρόνο, ακόμα και εν μέσω κορωναϊού, να επισκεφτούν την ιδιαίτερη πατρίδα τους.  

# Ως δημοτική αρχή φέρετε ευθύνη για την διάλυση σε τοπικό επίπεδο , καθώς και για το καθολικό σχεδόν έλλειμα ενημέρωσης. Μη μας πείτε τόσο οι διοικούντες, όσο και εν γένει συνολικά οι αιρετοί ότι δεν γνωρίζατε ότι οι εκδρομείς θα φέρουν στο Δήμο τον ιό. Επενδύσατε σε drive in , σε φιέστες και θεάματα !!! 

# Σήμερα αποδεικνύεται τι απέδωσε το ''έργο'' σας. Ευελπιστούμε να μην νοιώθετε ικανοποίηση για όσα γράφονται πανελλήνια για την Γλυφάδα, διότι οι εξικοιωμένοι με τα ''θεάματα'' μπορεί να εκλαμβάνουν ως ''θέαμα'' την διάδωση του ιού.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα Βουλιαγμένη Κηφισιά έχουν τα περισσότερα κρούσματα κορωναϊού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">