ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο κορωναϊός πανάκεια των ΜΜΕ

Η κλιματική αλλαγή συντελείται ήδη και το ζουν και τα εκατομμύρια πολιτών της χώρας μας, ενώ τα ΜΜΕ στοχευμένα έπειτα από τα 20.000.000 εκατομμύρια ευρώ έχουν αναγάγει τον 
κορωναϊό σε πανάκεια μεταδιδόμενων και πρώτων θεμάτων. ( Προέχει η τρομοκράτηση της κοινωνίας, αντί της κοινωνικής προστασίας. )

Oι θερμοκρασίες αυξάνονται, τα χαρακτηριστικά των βροχοπτώσεων αλλάζουν, οι παγετώνες και το χιόνι λιώνουν και η παγκόσμια μέση στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει. 

Η αύξηση της θερμοκρασίας οφείλεται κατά κύριο λόγο στην παρατηρούμενη αύξηση των ατμοσφαιρικών συγκεντρώσεων αερίων θερμοκηπίου ως αποτέλεσμα των εκπομπών που προέρχονται από ανθρώπινες δραστηριότητες. Για να μετριάσουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, πρέπει να μειώσουμε αυτές τις εκπομπές ή να διασφαλίσουμε την πρόληψη της παραγωγής τους.

Ακόμη κι αν κάποια περιοριστικά μέτρα παραμείνουν έως το τέλος του 2021, εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε μείωση της θερμοκρασίας μόνο κατά 0,005 έως 0,01 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με αυτή που αναμενόταν το 2030

Η πραγματική επίδραση του lockdown στο κλίμα είναι μικρή έως ανύπαρκτη , ενώ τα μέτρα που εφαρμόζονται σε επίπεδο χωρών επίσης είναι επιτηδευμένη τσιγγουνιά. ( πχ επιδοτήσεις ηλεκτρικών οχημάτων. )

Η μείωση των εκπομπών «αερίων του θερμοκηπίου» και άλλων ρυπαντών της ατμόσφαιρας, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας παγκοσμίως, αναμένεται να έχει σχεδόν αμελητέα επίπτωση στην κλιματική αλλαγή μακροπρόθεσμα. 

Ακόμη κι αν κάποια περιοριστικά μέτρα παραμείνουν έως το τέλος του 2021, εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε μείωση της θερμοκρασίας μόνο κατά 0,005 έως 0,01 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με αυτή που αναμενόταν το 2030, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις επιστημόνων, οι οποίοι θεωρούν ότι μεγαλύτερη σημασία θα έχει τελικά κατά πόσο θα υιοθετηθούν πράσινες πολιτικές στη μετά-lockdown εποχή. 

Εάν η ανάκαμψη της οικονομίας βασιστεί κυρίως στα ορυκτά καύσιμα, τότε η άνοδος της θερμοκρασίας -με πιθανότητα πάνω από 80% - θα ξεπεράσει τον 1,5 βαθμό Κελσίου, άρα μεσοπρόθεσμα τους θερινούς μήνες το θερμόμετρο θα αγγίζει τους 42 - 44 βαθμούς κελσίου διαμορφώνοντας τους όρους επίγειας κόλασης.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Σε ''καλή μεριά'' τα κέρδη από τη πλευρά όσων διέθεσαν τα 20 εκατομμύρια καθώς και όσων εισέπραξαν μέρος αυτών των χρημάτων για τρομοκράτηση της κοινωνίας.

Σε μια εξέλιξη των πραγμάτων, σύμφωνα με τις προβλέψεις, και χωρίς τις ενδεδειγμένες πολιτικές, ο κορωναϊος και οι περιπτώσεις του, σε σχέση με όσα θα βιώσουν εκατομμύρια άνθρωποι, απόρροια της κλιματικής αλλαγής, θα αποτελεί μια ''ευχάριστη παρένθεση''. 

Ευελπιστούμε να προκύψουν οι ορθές πολιτικές, και οι πολιτικοί να διαθέτουν διορατικότητα, διότι τουλάχιστον εμείς πιστεύουμε ότι οι θάνατοι από κορωναϊό - τουλάχιστον στη χώρα μας - θα αποτελούν ''αμελητέα ποσότητα'' σε σχέση με όσους θα προκύπτουν απόρροια της κλιματικής αλλαγής.

* Διαπιστώνετε ότι εμείς δεν τρομοκρατούμε , ενημερώνουμε για όσα έπονται σε βάθος χρόνου των επόμενων ετών - δεκαετιών. 

* Αποτελεί τεράστιου εύρους - τίποτα - να αναπαράγουν καθημερινά δεκάδες χιλιάδες μέσα και ιστοσελίδες τα ίδια κρούσματα - θανάτους από κορωναϊό, τα οποία ήδη τα έχουν δει άπαντες στα κανάλια - τα έχουν ακούσει στα ραδιόφωνα - και τα έχουν δει στις εφημερίδες.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο κορωναϊός πανάκεια των ΜΜΕ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">