ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Απαγόρευση κυκλοφορίας


Σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της νυχτερινής απαγόρευσης ισχύουν: 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι και οι άνθρωποι των ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΜΜΕ, μετακινούνται με την ιδία διαδικασία που μετακινούνταν κατά τη περίοδο του lockdown της πρώτης φάσης της πανδημίας. ( Με την επίδειξη της δημοσιογραφικής τους ταυτότητας και τη βεβαίωση του εργοδότη τους που θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε 14 μέρες.) 

Οι υπόλοιποι , των αντισυστημικών μέσων , θα τελούν σε καθεστώς απαγόρευσης, δεδομένου ότι στη τριτοκομική χώρα Ελλάδα μεγαλουργούν οι κλίκες και τα τσιράκια εφοπλιστών και ολιγαρχών , ενώ για τους υπόλοιπους η ΕΣΗΕΑ διαχρονικά θα συντελεί ως συναυτουργός στο έγκλημα !

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πρέπει να φέρουν βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας από τον εργοδότη. Σε περιπτώσεις άλλων εργαζομένων φυσικών προσώπων που πρέπει να μετακινηθούν κατά τις ώρες απαγόρευσης, όπως ελεύθερων επαγγελματιών επιτηδευματιών, απασχολούμενων, συμπληρώνουν το αντίστοιχο έντυπο που θα βρίσκεται στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη. 

Οι δημόσιοι υπάλληλοι για την κατ’ εξαίρεση μετακίνησή τους πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο και βεβαίωση κίνησης σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές εξαιρούνται από αυτήν οι συμμετέχοντες σε ομαδική ή ατομική άσκηση σε εξωτερικό χώρο και κατά τη διάρκεια της άσκησης αποκλειστικά και μόνο. 

Στα σχολεία είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στα διαλείμματα στις περιφερειακές ενότητες που έχουν ενταχθεί στο «πορτοκαλί» και «κόκκινο» επίπεδο. 

Στα κέντρα διασκέδασης και στα μπαρ απαγορεύεται ρητά η ζωντανή μουσική και η διασκέδαση γίνεται αποκλειστικά με καθήμενους και πληρότητα 30% της αδείας, ενώ στην εστίαση επιτρέπεται η ζωντανή μουσική έως τρία άτομα χωρίς μικροφωνική, με υποχρεωτικά όλους τους πελάτες καθήμενους και 50% των προβλεπόμενων καθισμάτων της αδείας τους. 

Tο νυχτερινό shutdown που επιβάλλεται στις περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο από τις 00:30 έως τις 5 π.μ. για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού δεν σημαίνει επιστροφή στην περίοδο των sms, όταν οι πολίτες έπρεπε να αιτιολογήσουν την έξοδο από την οικία τους μέσω μηνύματος ή γραπτής δήλωσης. 

Από το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας τις συγκεκριμένες ώρες εξαιρούνται όσοι εργάζονται νύχτα, οι οποίοι εντούτοις πρέπει να φέρουν αποδεικτικό έγγραφο από τον εργοδότη τους σε περίπτωση ελέγχου. Αντίστοιχα, ελεύθερα κυκλοφορούν τις ώρες απαγόρευσης και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης. 

Νίκος Χαρδαλιάς: Όπως τόνισε ο ίδιος, "τα μόνα έγγραφα που θα υπάρξουν, θα είναι πιστοποιήσεις των εργοδοτών με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις από την ΕΡΓΑΝΗ, πού εργάζεται και πού τον απασχολεί η επιχείρηση και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας. Ουδείς άλλος θα κυκλοφορεί από τις 00:30 μέχρι τις 05:00». 

Το μέτρο για την απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες αφορά σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.  Επίπεδο 3: Ανατολική Αττική, Αχαΐα, Βοιωτία, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κέα, Κύθνος, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Λάρισα, Λέσβος, Μύκονος, Νήσοι Αττικής, Νότιος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Πέλλα, Σάμος, Σέρρες, Τρίκαλα. Επίπεδο 4: Καστοριά, Κοζάνη.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Η αθλιότητα κάποια στιγμή πρέπει να λάβει τέλος , και να είστε βέβαιοι ότι θα λάβει τέλος με απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου.

Σήμερα 24/10/2020 κλείνουν τέσσερις δεκαετίες κατά τις οποίες εκλέγονται ξενόφερτοι ως δήμαρχοι - αιρετοί στο Δήμο Γλυφάδας και έπειτα της εκλογής τους υπογράφουν παράνομες συμβάσεις σε αυλικούς και παρατρεχάμενους για το γραφείο τύπου , κ.α. ! 

Η πλειονότητα όσων παρέλασαν με παράνομες συμβάσεις δημάρχων στο ''γραφείο τύπου του δήμου Γλυφάδας'' , συμβάσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ , δεν διέθετε δημοσιογραφική ταυτότητα !

Σχόλιο του Γιάννη Κουρδομένου: Όσοι επέλεξαν αδιαφανώς και παράνομα να μοιράσουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε αυλικούς και ημετέρους , ενώ την ίδια περίοδο κατέλυσαν,  είτε την εντολή χιλιάδων δημοτών, είτε τις σύννομες αιτήσεις της επιτροπής κατοίκων, σε ανύποπτο πλέον χρόνο - ( όταν δεν θα το περιμένουν ) - θα υποστούν το ξαφνικό.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απαγόρευση κυκλοφορίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">