ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Κινητοποιήσεις αν η κυβέρνηση ψηφίσει νέο συνδικαλιστικό νόμο


Με σκληρές Απεργιακές κινητοποιήσεις προειδοποιεί η ΠΟΕ ΟΤΑ ενόψει της ψήφισης του νέου νόμου για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Η ανακοίνωση

«Η κυβέρνηση προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την δύσκολη υγειονομικά συγκυρία, ετοιμάζεται να καταθέσει Νομοσχέδιο που θα περιορίζει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων, θα θέτει όρους και προϋποθέσεις προσαρμοσμένες στα μέτρα των εργοδοτών, με εξαντλητικές ποινές, θεσμικές και χρηματικές, σε συνδικαλιστές που δεν θα συμμορφώνονται στις υποδείξεις τους.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση σχεδιάζει νέες οικονομικές περικοπές των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που καταργούν το δικαίωμα της χρηματικής αποζημίωσης, της υπερωριακής εργασίας, που δρομολογούν την κατάργηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, που στραγγαλίζουν οικονομικά τους Ο.Τ.Α. και τους εργαζόμενους σε αυτούς. Καταργεί δε το δικαίωμα στην απεργία, επιχειρώντας να γραφειοκρατικοποιήσει το συνδικαλιστικό κίνημα παύοντας Γενικές Συνελεύσεις και Συγκεντρώσεις εργαζομένων.

Με μέτρα όπως, η απαγόρευση ανάρτησης αφισών σε εργασιακούς χώρους, η ηλεκτρονική ψηφοφορία και η στοχοποίηση των συνδικαλιστών που ήδη έχει αρχίσει από μερίδα του Τύπου, δημιουργώντας το «επιθυμητό κλίμα» στην κοινή γνώμη, η κυβέρνηση σε απόλυτη σύμπνοια με το κεφάλαιο μεθοδεύουν να καταργήσουν συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα που οι εργαζόμενοι με αγώνες κατέκτησαν. Απώτερος στόχος, να περάσουν ανεμπόδιστα τις νέες μειώσεις μισθών, τις αθρόες ιδιωτικοποιήσεις σε όλους τους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης και ιδιαίτερα στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που συνεδρίασε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην κατεύθυνση σκληρών Απεργιακών κινητοποιήσεων, ποικίλης μορφής και δράσης, με την κατάθεση του Νομοσχεδίου της «Συνδικαλιστικής Αποδιοργάνωσης» που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση.

Δυστυχώς ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που στις πιο δύσκολες ώρες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το συνδικαλιστικό κίνημα, επιμένουν εκ των έσω να δίνουν άλλοθι στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης. Εκείνοι που αφού συνδικαλιστικά στήριξαν την επαίσχυντη τροπολογία-πλυντήριο της κυβέρνησης με την αιτιολογία πως «έχουμε και δικούς μας ανθρώπους να καλύψουμε (!!!)», ρίχνουν «νερό στον μύλο» του σχεδίου της συνδικαλιστικής απαξίωσης που είναι έτοιμη να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Παρότι «λαλίστατοι», δεν έβγαλαν «άχνα», δεν έγραψαν μία αράδα καταδίκης όσων στο πλευρό της κυβέρνησης ψήφισαν την ποινική απαλλαγή συγκεκριμένων μάλιστα αιρετών για οικονομικές παρανομίες.

Το σύνολο των παρατάξεων του Γενικού Συμβουλίου (πλην Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α.) ψήφισαν την εξουσιοδότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην κατεύθυνση δυναμικών κινητοποιήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της Απεργίας, προκειμένου να ληφθεί υπόψη ο χρόνος κατάθεσης του Νομοσχεδίου και να υπάρχει η αναγκαία οργάνωση, συνεργασία και συνεννόηση με άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου.

Ταυτόχρονα, στην κατεύθυνση αυτή, το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε να ζητήσει την άμεση κοινή συνάντηση όλων των Ομοσπονδιών του Δημοσίου και όχι μόνο, στο πλαίσιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., προκειμένου να οργανωθεί μαζική αντίσταση στα σχέδια της κυβέρνησης.

Είναι ξεκάθαρο πως προτάσεις «άλλοθι», όπως μία 24ωρη Απεργία μόνο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. την ημέρα κατάθεσης του Νομοσχεδίου από την κυβέρνηση, δεν θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στόχος του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είναι η συνδικαλιστική οργάνωση και ο συντονισμός με όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις και Ομοσπονδίες του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, το φοιτητικό κίνημα και τις υγιείς δημοκρατικές δυνάμεις της Κοινωνίας για την αποτελεσματική ανατροπή των κυβερνητικού σχεδίου.

Εκείνοι που συνεχίζουν τον «μοναχικό δρόμο» της συστηματικής απαξίωσης και κατακερματισμού της συνδικαλιστικής δράσης, εκείνοι που με ψεύδη, συκοφαντίες και παραπληροφόρηση στέκονται αλληλέγγυοι στο οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο απαξίωσης του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος, στο οποίο συμμετέχουν και αποτελούν «καλογυαλισμένο γρανάζι», θα κριθούν από τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι είναι ο μόνος κριτής…!!!»

Επισήμανση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Κύριοι της ΠΟΕ - ΟΤΑ οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α δεν είναι ο μόνος κριτής, κρίνουν άπαντες.

Ειδικότερα, την απαξίωση στην διαφάνεια, τα ψεύδη, τις συκοφαντίες, την παραπληροφόρηση, την κατάλυση της νομιμότητας, καθώς και την ευνοιοκρατία υπέρ των υποστηρικτών δημάρχων και αιρετών, τα γνωρίζεται πολύ καλά.

Έχετε πλήρη εικόνα πόσα χρόνια διαβιούν στους Ο.Τ.Α οι παρατρεχάμενοι δημάρχων - αιρετών, κατά της διαφάνειας και της δημοκρατίας, ώστε να εξυμνούν το φερόμενο έργο τους εξαφανίζοντας πλήρως οτιδήποτε αφορά τους εργαζομένους, και όμως ουδέποτε τοποθετηθήκατε.

Διοικούντες & αντιπολιτευόμενοι έπειτα των εκλογών παραποίησαν την εντολή χιλιάδων πολιτών , όμως οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές στους Ο.Τ.Α ουδέποτε τοποθετήθηκαν.


Σας καλούμε να διαβάσετε προσεκτικά: 
Ο ρόλος της ΕΙΙΡΑ στο Ν.Αττικής

Οι Ελληνικές κυβερνήσεις νομοθετήσαν στη σωστή βάση, η παρείχαν άδειες στο μεγάλο κεφάλαιο ; Γιατί από τη μια στη χώρα μας υφίσταται η ΕΡΤ, και το κανάλι της Βουλής , και δεν υφίσταται η αντιστοιχία στις Περιφέρειες και τους Δήμους ( Ο.Τ.Α ) ; Πόσο Δημοκρατικό είναι ; 

Έχουν κλείσει δεκαετίες διαβίωσης του συφερτού των στελεχών των αστικών κομμάτων και ασφαλώς των ιδίων κακοδιαχειριζόμενοι τα κοινά, και ενώ έχουν επιδείξει ιδιαίτερη μέριμνα ώστε να ζουν τα χιλιάδες τσιράκια τους κατέλυσαν την νομιμότητα και την δημοκρατία. Είναι ξεκάθαρο για ποιούς λόγους. Για μια χούφτα οικογένειες διαπλοκής.

ΥΓ: Έξι χρόνια στο δήμο Γλυφάδας γίνετε πάρτι μεταξύ δημάρχου - αιρετών - συγγενών - κολλητών με συμβάσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Τα τσιράκια της συστημικής προπαγάνδας απόλαυσαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, για εμάς γνωρίζεται τι ισχύει ; Έξι μήνες η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει παρέχει περισσότερα από 22.000.000 εκ. ευρώ σε μια χούφτα ιδιοκτήτες καθώς και σε συστημικά media. Για εμάς γνωρίζεται τι ισχύει ; 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΠΟΕ-ΟΤΑ: Κινητοποιήσεις αν η κυβέρνηση ψηφίσει νέο συνδικαλιστικό νόμο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">