ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Την Τρίτη οι πρώτες ανακοινώσεις για τους υπουργούς του Μπάιντεν – Επικρατέστερος για ΥΠΕΞ ο Άντονι Μπλίνκεν

Την Τρίτη οι πρώτες ανακοινώσεις για τους υπουργούς του Μπάιντεν – Επικρατέστερος για ΥΠΕΞ ο Άντονι Μπλίνκεν

Τον Άντονι Μπλίνκεν σχεδιάζει να ονομάσει υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης που θα σχηματίσει αφού αναλάβει τα καθήκοντά του την 20ή Ιανουαρίου ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο πηγές τις οποίες δεν κατονόμασε. Ο Μπάιντεν θα ανακοινώνει τα πρώτα ονόματα των μελών της κυβέρνησής τους αύριο Τρίτη.

Η ομάδα του εκλεγμένου προέδρου η οποία χειρίζεται τη μεταβίβαση της εξουσίας και ο ίδιος ο Μπλίνκεν απέφυγαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Ο 58χρονος Μπλίνκεν είναι στενός συνεργάτης του Τζο Μπάιντεν. Διατέλεσε σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών από το 2015 έως το 2017.

Παλαιότερα ο Μπλίνκεν είχε εργαστεί στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας και στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Κλίντον.

Ο Τζο Μπάιντεν, που έχει υποσχεθεί μια «κυβέρνηση που αντιπροσωπεύει την Αμερική», συνεχίζει τη συγκρότηση της ομάδας του για τη μετάβαση, παρά τις προσφυγές στη δικαιοσύνη των δικηγόρων του Ντόναλντ Τραμπ, που αρνείται έως σήμερα να αποδεχθεί την ήττα του στις κάλπες της 3ης Νοεμβρίου.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/eidiseis/diethni/ameriki/mplinken-mpainten-kyvernisi/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Την Τρίτη οι πρώτες ανακοινώσεις για τους υπουργούς του Μπάιντεν – Επικρατέστερος για ΥΠΕΞ ο Άντονι Μπλίνκεν Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">