ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πληρώνονται οι πρώτες 1.000 επιχειρήσεις της ΑΜΘ

Πληρώνονται οι πρώτες 1.000 επιχειρήσεις της ΑΜΘ

Περισσότερες από 19.000 αιτήσεις επιχειρήσεων από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στους κλάδους του λιανικού και του χονδρικού εμπορίου, του τουρισμού, της εστίασης, της μεταποίησης, των κατασκευών, των ελεύθερων επαγγελμάτων, των μεταφορών, της ενημέρωσης κτλ. έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα στη ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ από την ημέρα ενεργοποίησης του προγράμματος μη επιστρεπτέας ενίσχυσης επιχειρήσεων της Περιφέρειας ΑΜΘ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Από αυτές τις αιτήσεις, 4.000 περίπου βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας ενώ περισσότερες από 1.000 έχουν ήδη λάβει την τελική έγκριση, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι πληρωμές.

Η πορεία υλοποίησης του προγράμματος ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο κ. Μέτιος με την Πρόεδρο της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ κ. Κατερίνα Ιωαννίδου στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.

«Σχεδόν όλες οι ενεργές, επιλέξιμες και πληττόμενες επιχειρήσεις της Περιφέρειας που καλούνταν από την πρόσκληση υπέβαλαν αίτηση. Υπολογίζουμε ότι μπορούν να φθάσουν τις 25.000», δήλωσε ο κ. Μέτιος και τόνισε: «ο προϋπολογισμός του προγράμματός επαρκεί για να καλύψουμε τις αιτήσεις αυτών των 25.000 επιχειρήσεων, ενώ ταυτόχρονα εξετάζουμε, το αμέσως επόμενο διάστημα, την ένταξη στο πρόγραμμα και νέων ΚΑΔ ώστε να επιχορηγηθούν.»

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/orestiada/plironontai-oi-protes-1-000-epicheiriseis-tis-amth/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πληρώνονται οι πρώτες 1.000 επιχειρήσεις της ΑΜΘ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">