ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Η δασκάλα» – Μια εξαιρετική δραματική κομεντί στην ΕΡΤ2

«Η δασκάλα» – Μια εξαιρετική δραματική κομεντί στην ΕΡΤ2

Την κοινωνική δραματική κομεντί «Η δασκάλα» (Ucitelka / The Teacher), συμπαραγωγής Σλοβακίας-Τσεχίας 2016, θα παρακολουθήσετε στην ΕΡΤ2 την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020, στις 23:00.

Σκηνοθεσία: Γιαν Χρέμπεκ.

Σενάριο: Πετρ Γιαρκόφσκι.

Διεύθυνση φωτογραφίαςΜάρτιν Ζιάραν.

Μοντάζ: Βλαντιμίρ Μπαράκ.

Μουσική: Μίχαλ Νοβίνσκι.

Παίζουν: Ζουζάνα Μορέρι, Σονγκόρ Κασάι, Πέτερ Μπέμπτζακ, Ζουζάνα Κονέκνα, Ταμάρα Φίσερ, Μάρτιν Χαβέλκα, Ίνκα Γκογκάλοβα.

Διάρκεια102΄

Υπόθεση: Μπρατισλάβα, δεκαετία του ’80. Μία φαινομενικά ευχάριστη και καλόκαρδη δασκάλα μπαίνει στην καινούργια της τάξη και συστήνεται στους μαθητές της.

Όταν έρθει η δική τους ώρα να συστηθούν, η δασκάλα τους ζητεί να αναφέρουν επίσης τι δουλειά κάνουν οι γονείς τους. Ανάλογα με την επαγγελματική θέση του καθενός, η δασκάλα θα αρχίσει να ζητεί χάρες και να χειραγωγεί τους ενήλικες και τα παιδιά για το προσωπικό της συμφέρον.

Ποιος, εξάλλου, θα καταγγείλει μια γυναίκα με τόσο στενούς δεσμούς με το κυρίαρχο κομμουνιστικό κόμμα;

Ανήσυχοι για την ακαδημαϊκή πορεία των παιδιών τους, οι περισσότεροι γονείς υποκύπτουν στην πίεση και θέτουν εαυτούς στην υπηρεσία της δασκάλας για κάθε είδους εξυπηρετήσεις: της αγοράζουν τρόφιμα, της παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους, καθαρίζουν το διαμέρισμά της, υπομένουν ακόμη και τις ερωτικές της κρούσεις.

Ένα τραγικό συμβάν θα οδηγήσει τρεις οικογένειες να πάρουν την απόφαση να αντισταθούν. Σε συνεργασία με τη διευθύντρια του σχολείου και τους υπόλοιπους γονείς, οργανώνουν μια μυστική συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας αποκαλύπτεται η καταστρεπτική δράση της δασκάλας σε όλο της το μεγαλείο. Θα καταφέρουν να την αντιμετωπίσουν;

Η ταινία κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας (Ζουζάνα Μορέρι) στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι 2016.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/ert-protaseis/i-daskala-mia-exairetiki-dramatiki-komenti-stin-ert2-2/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Η δασκάλα» – Μια εξαιρετική δραματική κομεντί στην ΕΡΤ2 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">