ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κοζάνη- Σ. Γκανάτσιος: Σε 3 χρόνια η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου – Kανονική λειτουργία της ΜΕΘ

Κοζάνη- Σ. Γκανάτσιος: Σε 3 χρόνια η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου – Kανονική λειτουργία της ΜΕΘ

Έως  τον Δεκέμβριο του 2023 αναμένεται να έχει παραδοθεί προς χρήση η νέα πτέρυγα του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης, δήλωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου  Στέργιος Γκανάτσιος κατά την διάρκεια έκτακτης διαδικτυακής συνέντευξης τύπου εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να εγκρίνει τον τρόπο δημοπράτησης του έργου για την επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων.  Ένα να αίτημα 15 ετών όπως είπε ο κ. Γκανάτσιος , γίνεται πραγματικότητα για το  «Μητροπολιτικό Νοσοκομείο της Κοζάνης  που με την νέα πτέρυγα θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες υγείας των πολιτών, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ιστορική.

Από σήμερα, επεσήμανε ο κ. Γκανάτσιος μπορούν να βγουν τα τεύχη προκήρυξης του έργου και σε 50 περίπου μέρες ώστε να ακολουθήσει  η ανάδειξη μειοδότη, σημειώνοντας ότι  στα τέλη καλοκαιριού αρχές φθινοπώρου θα γίνει και η θεμελίωση του κτιρίου.

Το  έργο είναι προϋπολογισμού 16,5 εκατομμυρίων ευρώ που θα περιλαμβάνει νέους χώρους για την παθολογική και χειρουργική κλινική.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κοζάνης αναφέρθηκε και στην λειτουργία της ΜΕΘ, τονίζοντας ότι λειτουργεί κανονικά, ενώ εξέφρασε παράλληλα και το παράπονο για την μη συμμετοχή των γιατρών στις προκηρύξεις πρόσληψης όπου δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον. Έκανε ιδιαίτερη μάλιστα αναφορά στο έγγραφο που έχει αποσταλεί και γίνεται γνωστό ότι μονιμοποιούνται οι  γιατροί που εργάζονται σε ΜΕΘ σε νοσοκομεία της χώρας, σημειώνοντας  ότι κανένας γιατρός δεν μπήκε στην διαδικασία να κάνει τα χαρτιά του για νέα πρόσληψη με συνοπτικές διαδικασίες στην Κοζάνη για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σε ότι αφορά στους εμβολιασμούς των υγειονομικών που ξεκινούν στις 4 Ιανουαρίου ανέφερε ότι το ποσοστό συμμετοχής αγγίζει το  65%  και δήλωσε ότι θα κάνει από τους πρώτους το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Τέλος αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Διοικητή του Νοσοκομείου Κοζάνης για τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοινώθηκε την Τρίτη που όπως είπε ήταν αποτελέσματα δειγμάτων τριών ημερών κυρίως από τον Δήμο Εορδαίας. «Τα νούμερα όπως δόθηκαν, οδήγησαν πιθανώς σε παραπλάνηση όσον αφορά την πληροφόρηση της κεντρικής υπηρεσίας του ΕΟΔΥ.» είπε χαρακτηριστικά, που είχε ως αποτέλεσμα την επέκταση των έκτακτων περιοριστικών μέτρων μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου στην περιοχή.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ert.grsource https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/kozani/kozani-s-gkanatsios-se-3-chronia-i-nea-pteryga-toy-nosokomeioy-kanoniki-leitoyrgia-tis-meth/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κοζάνη- Σ. Γκανάτσιος: Σε 3 χρόνια η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου – Kανονική λειτουργία της ΜΕΘ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">