ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΡΤ3 – Οίνος ο αγαπητός: Εύβοια – (trailer)

ΕΡΤ3 – Οίνος ο αγαπητός: Εύβοια – (trailer)
 Κάθε Κυριακή, στις 19:30  

Έτος παραγωγής: (2020)
Ωριαία εβδομαδιαία εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2020.
Η εκπομπή «Οίνος ο αγαπητός», μας ταξιδεύει στους δρόμους του κρασιού της Ελλάδας.
Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η Ελλάδα έχει μακρά παράδοση στην καλλιέργεια της αμπέλου και στην παραγωγή κρασιού. Η χώρα μας διαθέτει πολλές και διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών, ενώ τα ελληνικά κρασιά κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις διεθνείς αγορές.
Με ξεναγό τον οινολόγο δρ. Δημήτρη Χατζηνικολάου, ταξιδεύουμε στις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της χώρας μας. Από τη Νεμέα μέχρι τη Δράμα και από τη Σαντορίνη μέχρι τη Νάουσα, επισκεπτόμαστε οινοποιεία, αμπελώνες και κελάρια, δοκιμάζουμε μεθυστικά κρασιά -λευκά, κόκκινα, ροζέ, αφρώδη, γλυκά, λιαστά, ημίγλυκα, αλλά και αποστάγματα- και συνομιλούμε με ειδικούς και λάτρεις του «οίνου του αγαπητού».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ –παρουσίαση/αρχισυνταξία      ΑΛΕΞΗΣ ΣΚΟΥΛΙΔΗΣ –σκηνοθεσία/μοντάζ
ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΚΟΛΑΡΟΥ –σενάριο
ΗΛΙΑΣ ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΡΑΚΑΤΟΣ –παραγωγοί
ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ – Δ/ση παραγωγής
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΟΥΜΠΟΣ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΡΑΒΒΑΡΗΣ – Διευθ.φωτογραφίας
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΠΟΤΟΝΑΚΗΣ – ηχολήπτης
ΣΟΦΙΑ ΓΟΥΛΙΟΥ –μακιγιέζ

Παρουσίαση: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Eπεισόδιο 3:Εύβοια

Ο «Οίνος ο αγαπητός» και ο οινολόγος δόκτωρ Δημήτρης Χατζηνικολάου ταξιδεύουν στην ανερχόμενη οινικά Εύβοια, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της χώρας μας. Στους αμπελώνες της κεντρικής Εύβοιας καλλιεργούνται ελληνικές αλλά και διεθνείς ποικιλίες, που εδώ έχουν βρει ένα πρόσφορο έδαφος. Στο κτήμα Αβαντίς στο χωριό Μύτικας στο Ληλάντιο πεδίο, ο Απόστολος Μούντριαχας μας ξεναγεί στους αμπελώνες τους, που έχει ξεκινήσει ο τρύγος, και στο οινοποιείο τους. Η γυναίκα του Λέγκα, οινολόγος, μας μιλά για τη γνωριμία τους και για το winespa που έχει φτιάξει στο επισκέψιμο οινοποιείο τους.Δοκιμάζουμε τα βραβευμένα κρασιά τους, συζητάμε για οινοποιητικές μεθόδους και τη φιλοσοφία τους, για το syrahκαι το viognet, ποικιλίες του Ροδανού που εδώ έχουν βρει μια δεύτερη πατρίδα, και για το ασύρτικο που καλλιεργούν και οινοποιούν στη Σαντορίνη. Πηγαίνοντας προς τη Μαλακόντα περνάμε από την Ερέτρια, η οποία στην αρχαιότητα ήταν ξακουστή ναυτική δύναμη. Στη Μαλακώντα επισκεπτόμαστε την οινοποιεία Λύκος. Ο Απόστολος και η Νανά Λύκου μας μιλούν για την ιστορία τους και πώς εξέλιξαν την οικογενειακή ταβέρνα σε ένα διάσημο εστιατόριο και μια σύγχρονη οινοποιεία. Στο εστιατόριο, δίπλα στη θάλασσα, δοκιμάζουμε τα κρασιά του.
 
 
 Δείτε το trailer 

Το Ντοκιμαντέρ αναρτάται στη διεύθυνση :  class="m_-4030164368958861980gmail-sctemp">, την ημέρα προβολής του.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/ert3/ert3-protaseis/ert3-oinos-o-agaphtos-eyboia-trailer/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΡΤ3 – Οίνος ο αγαπητός: Εύβοια – (trailer) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">