ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μείωση ενοικίου κατά 80% και μέτρα στήριξης επιχειρήσεων με τον νέο προϋπολογισμό

Μείωση ενοικίου κατά 80% και μέτρα στήριξης επιχειρήσεων με τον νέο προϋπολογισμό

Με 158 ναι υπερψηφίστηκε στη βουλή ο προϋπολογισμός του 2021. Επίσης, με ευρύτατη πλειοψηφία 189 βουλευτών ψηφίσθηκαν οι δαπάνες του υπουργείου Άμυνας. Στην Ψηφοφορία -16 βουλευτές τις καταψήφισαν και 95 ψήφισαν «παρών»- όπως και οι δαπάνες της Προεδρίας της Δημοκρατίας που ψηφίσθηκαν από 266 βουλευτές (34 όχι).

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με άμεση αγορά 18 γαλλικών μαχητικών Rafale αλλά και σημαντικά νέα μέτρα στήριξης όσων πλήττονται από την πανδημία.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή θα έχουν μείωση του ενοικίου κατά 80% το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου. Οι ιδιοκτήτες θα λάβουν ως αποζημίωση από το κράτος το 60% του αρχικού ενοικίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε επίσης, ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή 5 θα καταβληθεί τον Ιανουάριο και θα έχει κατώτατο όριο ενίσχυσης τα 1.000 ευρώ για όσες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες έχουν μείωση τζίρου τουλάχιστον 20%.

Η ονομαστική ψηφοφορία, εφέτος λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, έγινε  δια ζώσης μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος και με επιστολικές ψήφους που απέστειλαν οι βουλευτές στο προεδρείο της Βουλής. Ψήφισαν και οι 300 βουλευτές .

Στις πέντε ημέρες που διήρκεσε η συζήτηση επί του Προϋπολογισμού, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας η Ολομέλεια συνεδρίασε 60 ώρες, μίλησαν 234 βουλευτές , 37 μέλη της κυβέρνησης και οι 6 πολιτικοί αρχηγοί. Ήταν, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής, η πρώτη φορά που δεν χρειάσθηκε να μειωθεί ο χρόνος ομιλίας των αγορεύσεων προκειμένου να προλάβουν να μιλήσουν όσο περισσότεροι από τους εγγεγραμμένους βουλευτές.

Σχετική είδηση: Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2021 με 158 «Ναι» – Σκληρή αντιπαράθεση (videο)

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/eidiseis/ellada/politiki/meiosi-enoikioy-kata-80-kai-metra-stirixis-epicheiriseon-me-ton-neo-proypologismo/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μείωση ενοικίου κατά 80% και μέτρα στήριξης επιχειρήσεων με τον νέο προϋπολογισμό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">