ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Χωρίς προβλήματα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους σπουδαστές του Δημοσίου ΙΕΚ Κομοτηνής

Χωρίς προβλήματα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους σπουδαστές του Δημοσίου ΙΕΚ Κομοτηνής

Χωρίς προβλήματα «κυλά» η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους σπουδαστές του Δημοσίου ΙΕΚ Κομοτηνής σύμφωνα με τον Παναγιώτη Αγγελάκη, υποδιευθυντή του Δημοσίου ΙΕΚ Κομοτηνής. «Η διαδικασία κυλά πολύ ομαλά» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» σημειώνοντας ότι «υπάρχει εξοικείωση στη χρήση της νέας Τεχνολογίας, τόσο από τους καταρτιζόμενους, όσο και από τους εκπαιδευτές. Ό,τι προκύψει επιλύεται από τη διεύθυνση με αποτέλεσμα να μην σημειώνονται ουσιαστικές καθυστερήσεις.»

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση γίνεται με δύο τρόπους από το ΔΙΕΚ και σύγχρονα με Τηλεδιάσκεψη και ασύγχρονα με test ερωτήσεων μέσω της πλατφόρμας e class. «Η ηλικία των σπουδαστών είναι τέτοια που η εξοικείωση με τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών θεωρείται αυτονόητη.» δήλωσε ο κος Αγγελάκης προσθέτοντας το επίσης «παρήγορο» είναι ότι δεν καταγράφτηκε κανένα περιστατικό έλλειψης τεχνολογικού εξοπλισμού στις τάξεις των σπουδαστών. «Ακόμη και με ένα τηλέφωνο μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τις Τηλεδιασκέψεις, πράγμα το οποίο κάνουν πολλοί» σημείωσε ο κος Αγγελάκης μην παραλείποντας να προσθέσει ότι υπάρχει πάντα στήριξη από το προσωπικό του ΔΙΕΚ.

«Σίγουρα υπάρχουν εργαστήρια που δεν μπορούν να γίνουν εξ αποστάσεως, αλλά το έλλειμμα που προκύπτει θα καλυφθεί στην πορεία.» δήλωσε ο κος Αγγελάκης.

Αποτιμώντας την εξ αποστάσεως διδασκαλία ο Υποδιευθυντής του ΔΙΕΚ Κομοτηνής είναι κατηγορηματικός πως: «Η δια ζώσης εκπαίδευση δεν συγκρίνεται. Ωστόσο, λόγω της ανάγκης που έχει προκύψει η εξ αποστάσεως είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει και είναι αποτελεσματική σε μεγάλο βαθμό.» για να καταλήξει με την σημείωση ότι: «Σίγουρα υπάρχουν εργαστήρια που δεν μπορούν να γίνουν εξ αποστάσεως, αλλά το έλλειμμα που προκύπτει θα καλυφθεί στην πορεία.»
Φώτο: Παναγιώτης Αγγελάκης, υποδιευθυντής ΔΙΕΚ Κομοτηνής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/choris-provlimata-i-ex-apostaseos-ekpaideysi-gia-toys-spoydastes-toy-dimosioy-iek-komotinis/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Χωρίς προβλήματα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους σπουδαστές του Δημοσίου ΙΕΚ Κομοτηνής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">