ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μητροπολίτης Λαρίσης: Βρέθηκε μια εφαρμόσιμη λύση στο πλαίσιο του εφικτού

Μητροπολίτης Λαρίσης: Βρέθηκε μια εφαρμόσιμη λύση στο πλαίσιο του εφικτού

«Ως μια λύση η οποία στο πλαίσιο του εφικτού έχει πρακτική εφαρμογή» χαρακτήρισε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος την πρόσφατη απόφαση της Ιεράς Συνόδου, για τη λειτουργία των ναών κατά την εορταστική περίοδο.
Ο κ. Ιερώνυμος μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και η συγκεκριμένη απόφαση δίνει μόλις στο 1% περίπου των πιστών της Λάρισας τη δυνατότητα να εκκλησιασθούν» και συνέχισε «δε θέλουμε να θριαμβολογήσουμε ή να πανηγυρίσουμε, δεν μπορεί αυτό να το κάνει κανείς σε περίοδο καραντίνας με τόσους νεκρούς, αλλά θέλουμε το μέιζον εφικτό, με πλήρη τήρηση των μέτρων»

Ο μητροπολίτης Λαρίσης ρωτήθηκε και για τα εμβόλια κατά της νόσου τονίζοντας με έμφαση πως «.. το ναι ή το όχι στον εμβόλιο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ενδυθεί μανδύα θεολογικό. Είναι θέμα κοινωνιολογικό, πρακτικό..»

Όσο για το αν ο ίδιος προτίθεται να εμβολιαστεί, απάντησε: «θα κάνω ό,τι μου πει ο γιατρός μου».

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/larisa/mitropolitis-larisis-vrethike-mia-efarmosimi-lysi-sto-plaisio-toy-efiktoy/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μητροπολίτης Λαρίσης: Βρέθηκε μια εφαρμόσιμη λύση στο πλαίσιο του εφικτού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">