ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Προχωρούν οι διαδικασίες για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού

Προχωρούν οι διαδικασίες για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού

Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρούν στη χώρα μας οι διαδικασίες για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού κατά του κορονοϊού. Τα στάδια της παραλαβής, αποθήκευσης και διανομής του εμβολίου, η διαδικασία των ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα, καθώς και η καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για την αναγκαιότητα του εμβολίου, εξετάστηκαν στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

Εν τω μεταξύ, σήμερα ο κ. Μητσοτάκης θα έχει τηλεδιάσκεψη με στελέχη κορυφαίων παγκοσμίως φαρμακευτικών εταιρειών και ειδικούς σε θέματα πολιτικής, έρευνας και επενδύσεων στον τομέα των επιστημών υγείας, με αντικείμενο την ανάπτυξη ενός ισχυρού βιοφαρμακευτικού κλάδου στην Ελλάδα.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.194 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων 256 στην Αττική, 248 στη Θεσσαλονίκη, 98 στη Λάρισα και 62 στην Κοζάνη. Ακόμη 68 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 577 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Πιερρακάκης: Ψηφιακά και όχι μόνο, το ραντεβού των πολιτών για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Τον σχεδιασμό για το πώς οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους για να εμβολιαστούν εξήγησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό.

O υπουργός ανέφερε ότι «όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει θα χρησιμοποιήσουμε την άυλη συνταγογράφηση για να κλείνονται πολλά από τα ραντεβού». Σκοπός μας, τόνισε είναι «να πάμε εμείς στους πολίτες και να τους προτείνουμε τα δύο ραντεβού για τις δύο δόσεις εμβολιασμού. Η άυλη συνταγογράφηση θα χρησιμοποιείται για στοχευόμενα sms, για να ενημερώνονται οι πολίτες και να επιβεβαιώνουν σε ώρες που τους προτείνονται για το εάν θα κλείνουν αυτά τα ραντεβού ή όχι». Ο κ. Πιερρακάκης πρόσθεσε ότι «θα υπάρχει και ένας ακόμα εναλλακτικός τρόπος μέσω μιας πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί και θα είναι το embolio στο gov.gr, όπου ο καθένας μας θα μπορεί να κλείνει ραντεβού και με βάση της προτυποποίησης των ομάδων εμβολιασμού που θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Υγείας».

Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε ότι «επειδή δεν έχουν όλοι οι συμπολίτες μας ψηφιακές δεξιότητες, η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει και μη ψηφιακά κανάλια για το κλείσιμο των ραντεβού». Συγκεκριμένα, «θα αξιοποιηθούν τα 10.000 φαρμακεία της χώρας ως σημεία όπου θα μπορεί ο πολίτης να κλείσει τα ραντεβού του, ενώ εξετάζουμε και το ενδεχόμενο της χρήσης των ΚΕΠ για τον ίδιο λόγο».

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μάλιστα ανέφερε πως «είναι πιθανόν να ανακοινωθούν και άλλα κανάλια όσο θα πλησιάζουμε στις ημέρες εκείνες του εμβολιασμού».

Πηγές: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/prochoroyn-oi-diadikasies-gia-to-ethniko-schedio-emvoliasmoy/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Προχωρούν οι διαδικασίες για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">