ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ξάνθη: Αίτημα από το ΚΚΕ για μαζικά τεστ σε στρατιώτες πριν και μετά την εορταστική άδεια

Ξάνθη: Αίτημα από το ΚΚΕ για μαζικά τεστ σε στρατιώτες πριν και μετά την εορταστική άδεια

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ, με θέμα τα μέτρα προστασίας των στρατευμένων κατά την περίοδο των εορταστικών αδειών. Όπως αναφέρουν, με επιστολή τους στρατιώτες από την περιοχή της Ξάνθης διαμαρτύρονται για την έλλειψη μέτρων προστασίας των ίδιων και των οικογενειών τους από τη μετάδοση του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή τους αναφέρουν, σύμφωνα με τους βουλευτές του ΚΚΕ, ότι μετά από τις διαμαρτυρίες τους κατάφεραν να δοθούν άδειες κατά την περίοδο των εορτών. Ωστόσο, τονίζουν ότι για να εξασφαλιστεί η μη μετάδοση του κορονοϊού κατά τη μετακίνησή τους, χρειάζεται να υποβληθούν σε μαζικά τεστ πριν την αναχώρηση τους για την εορταστική άδεια, αλλά και κατά την επιστροφή τους. Επίσης, τονίζουν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε αυτά να γίνουν με έξοδα του κράτους.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι αδειούχοι στρατιώτες θα πραγματοποιήσουν τεστ ανίχνευσης κορονοϊού πριν αναχωρήσουν από τη μονάδα τους, αν όλοι οι αδειούχοι που θα επιστρέψουν στην μονάδα τους θα πραγματοποιήσουν τεστ κορονοϊού, και τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε όλες οι δημόσιες δομές υγείας να πραγματοποιούν υποχρεωτικά δωρεάν στους στρατιώτες ανά την επικράτεια.

Την ερώτηση υπογράφουν οι Θανάσης Παφίλης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Λαμπρούλης,Νίκος Παπαναστάσης, Λεωνίδας Στολτίδης, και Μανώλης Συντυχάκης.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/xanthi-aitima-apo-to-kke-gia-mazika-test-se-stratiotes-prin-kai-meta-tin-eortastiki-adeia/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ξάνθη: Αίτημα από το ΚΚΕ για μαζικά τεστ σε στρατιώτες πριν και μετά την εορταστική άδεια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">